• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۸۵۶۴۲۵
تاریخ انتشار: ۲۷ تير ۱۴۰۵ - ۰۵:۰۵
بین الملل » تحلیلی

اذعان مرشایمر: ایران پیروز نهایی نبرد با آمریکاست

جان مرشایمر، استاد دانشگاه شیکاگو، ضمن اشاره به ناکامی‌های آمریکا در مقابل ایران، تأکید کرد: توانمندی‌های دفاعی ایران فراتر از تصورات بوده و تهران به وضوح پیروز این نبرد خواهد شد.

اذعان مرشایمر: ایران پیروز نهایی نبرد با آمریکاست

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، جان مرشایمر، نظریه‌پرداز برجسته روابط بین‌الملل و استاد دانشگاه شیکاگو، در تحلیل وقایع اخیر و تقابل نظامی میان جمهوری اسلامی ایران و آمریکا، به قدرت‌نمایی تهران اشاره کرد.

او با تأکید بر اینکه عملکرد ایران در برابر ماشین جنگی آمریکا فراتر از پیش‌بینی‌های تحلیلگران و حتی محاسبات خودِ ایرانی‌ها بوده است، تصریح کرد: «فکر نمی‌کنم کسی به‌طور کامل درک کرده بود که ایران تا چه اندازه می‌تواند در برابر آمریکا عملکردی قاطع و موفق از خود نشان دهد.»

مرشایمر با تحلیل شرایط میدانی و توانمندی‌های دفاعی کشورمان، پیش‌بینی کرد که در این نبرد، جمهوری اسلامی ایران به وضوح پیروز خواهد شد، اما کاری که دونالد ترامپ انجام خواهد داد این است که اعلام پیروزی می‌کند و همه اطرافیانش می‌گویند این یک پیروزی بزرگ است.

او افزود:، اما پرسش این است که آیا او می‌تواند اکثر آمریکایی‌ها را متقاعد کند؟ من فکر می‌کنم که او نخواهد توانست.

استاد دانشگاه شیکاگو در ادامه با مطرح کردن این پرسش که شما باید از خود بپرسید آیا آنچه را که با چشمان خود می‌بینید باور می‌کنید یا آنچه را که ترامپ می‌گوید را باور می‌کنید؟، تصریح کرد: قبل از این جنگ، تقریبا هیچ‌کسی تصور نمی‌کرد که ایرانی‌ها تا این حد خوب عمل کنند.

این تحلیل‌گر برجسته، روند کنونی درگیری‌ها را نشان‌دهنده شکست سیاست‌های تهاجمی واشنگتن و تثبیت اقتدار ایران در برابر فشار‌های استکبار می‌داند.

مرشایمر پیش‌تر در مصاحبه‌ای با اشاره به از سرگیری حملات تجاوزکارانه ارتش تروریستی آمریکا علیه ایران گفته بود: اگر از نردبان تشدید تنش بالاتر برویم، به نظر من این ایران است که دست بالا را خواهد داشت نه ما. این فقط یکی از دلایلی بود که باعث شد پس از چهل روز، جنگ هوایی را متوقف کنیم. اگر جنگ هوایی و محاصره دریایی را در کنار هم قرار دهید، خواهید دید هر دو بر یک فرض مشترک استوار بودند؛ اینکه می‌توان ایران را آن‌قدر تحت فشار قرار داد تا دست‌هایش را بالا ببرد و تسلیم شود. تا این لحظه باید برای حامیان بازگشت به جنگ کاملاً روشن شده باشد که ایران توان تحمل حجم عظیمی از فشار را دارد.

نظریه‌پرداز و استاد برجسته روابط بین‌الملل در دانشگاه شیکاگو تاکید کرد که امضای یادداشت تفاهم پایان جنگ میان ایران و آمریکا در نتیجه شکست دو مرحله از نبرد، یعنی جنگ هوایی و محاصره دریایی روی داد.

به اعتقاد این استاد دانشگاه اکنون دو طرف وارد مرحله حملات متقابل (Tit for Tat) شده‌اند.

مرشایمر می‌گوید: اگر واقعاً باور داشته باشید که دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا غیرعقلانی است، شاید بتوان تصور کرد که دوباره دست به همان اشتباه بزند و مانند جنگ چهل روزه، بار دیگر حملات هوایی گسترده علیه ایران را آغاز کند، اما در نهایت، فکر نمی‌کنم چنین تصمیمی بگیرد. به نظر من، او و مشاورانش به‌خوبی می‌دانند که هیچ راهبردی برای پیروزی در این جنگ وجود ندارد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
زلزله ۴.۶ ریشتری بردسیر؛ بدون خسارت
گیر افتادن آمریکا در بن بست راهبردی
هشدار روسیه درباره پیامدهای سیاست اتمی اروپا
زلزله ۴.۶ ریشتری در بردسیر
حمله عربستان سعودی به کارخانه های داروسازی در یمن
توقیف موتورسیکلت سنگین ۱۳۰۰ سی‌سی مزاحم در کرمان
تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی، به قانون جدید نیاز دارد
انفجار مهیب در سلیمانیه عراق
نیویورک تایمز علل اصلی عقب نشینی ترامپ را فاش کرد
۱۵ کشته و زخمی در حادثه زیرگرفتن با خودرو در برلین
ادامه تجاوز ارتش رژیم صهیونیستی به جنوب سوریه
افزایش ۳ درصدی شمار رعایت کنندگان الگوی مصرف برق در استان تهران
انفجار در یک میدان نفتی در کرکوک عراق
حمله با خودرو به جمعیت در آلمان
تحقق ۶۰ درصدی درآمد نفتی سالانه
وزیر صهیونیست: ساخت شهرک‌ها را ادامه می‌دهیم
سقوط پهپاد نزدیک منزل «بن گویر» در کرانه باختری
تظاهرات علیه استفاده پایگاه‌های انگلیس در حمله به ایران
احضار کاردار موقت اوکراین در تهران به وزارت امور خارجه
تردد روان زائران اربعین حسینی در مرز‌های استان خوزستان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
نرخ کرایه مسیرهای اربعین از مرزهای ایران تا عراق
حمله آمریکا به یک کشتی تجاری دیگر در دریای عمان
حملات ترکیبی یمن به عربستان
ایران همه را شگفت زده خواهد کرد
صنعا: عربستان با حمله به الحدیده اشتباه بزرگی کرد!
دیدار وزیر نفت با وزیر زیرساخت‌های ارمنستان
مردم در تصمیم‌های حوزه سوخت غافلگیر نخواهند شد
ایران عضو مقتدر در بازیگران نظم جدید بین الملل است
تمدید ماموریت کمیسر عالی حقوق بشر با وجود مخالفت آمریکا
CNG یک راه حل برای جبران ناترازی بنزین
وانگ یی: چین از ایران حمایت می کند
مصرف برق از راه دور مدیریت می شود
پاسخ به ادعای کذب روزنامه جمهوری اسلامی درباره عملکرد رسانه ملی
هدف گرفتن دو شناور ایرانی از سوی آمریکا جنایت جنگی است
مذاکره؛ محاسبات دشمن را به هم می‌ریزد
حمله سنگین موشکی - پهپادی سپاه به پایگاه‌های آمریکا در اردن  (۱ نظر)
دستور استاندار خوزستان برای جلوگیری از تعدیل نیروها در آبفای اهواز و ماهشهر  (۱ نظر)
تکذیب فعالیت سامانه‌های پدافندی و وقوع اصابت در شهرستان پاکدشت  (۱ نظر)
دولت به جای واردات برنج از تولیدات داخلی حمایت کند  (۱ نظر)
تولید ۹۵ هزار موتور سیکلت در سه ماهه نخست امسال  (۱ نظر)
تاکید استاندار خراسان رضوی بر ضرورت شفاف‌سازی در نحوه مدیریت سهام عدالت  (۱ نظر)
اعتراض رسمی سازمان‌های مردم نهاد مالزی به فشار آمریکا  (۱ نظر)
محکومیت تعرض نظامی اوکراین به کشتی ایران در دریای خزر  (۱ نظر)
هشدار آبفای گلستان؛ احتمال افت فشار و قطعی موقت آب در روز‌های گرم پیش‌رو  (۱ نظر)
قوه قضائیه: ساعدی‌نیا اجازه کافه‌داری ندارد  (۱ نظر)