• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۲۲۳۱۷
تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۴۰۴ - ۱۵:۵۶
اجتماعی » حقوقی و قضایی
دادستان کل کشور:

قاضی بدون دلیل قانونی، شخصی را احضار یا از آزادی محروم نکند

دادستان کل کشور با اشاره به اهمیت رعایت آزادی‌های مشروع مردم، گفت: هیچ قاضی حق ندارد بدون دلایل قانونی، شخصی را احضار یا از آزادی محروم کند.

هیچ قاضی حق ندارد بدون دلایل قانونی، شخصی را احضار یا از آزادی محروم کند

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حجت‌الاسلام محمد موحدی دادستان کل کشور در همایش ملی «حقوق ملت و آزادی‌های مشروع در فضای مجازی» با اشاره به ضرورت نگاه فرصت‌محور به فضای مجازی افزود: فضای مجازی می‌تواند منبع حرکت، رشد و یا انحراف انسان باشد. این فضا در همه ابعاد زندگی نفوذ کرده و قابلیت تغییر مسیر فکری و اخلاقی جوامع را دارد.

دادستان کل کشور گفت: فضای مجازی با همه ظرفیت‌هایش، هم تهدید است و هم فرصت؛ همان‌گونه که مقام معظم رهبری بار‌ها تأکید فرموده‌اند، استفاده صحیح از این فضا می‌تواند زمینه‌ساز رشد علمی، اخلاقی و معنوی جامعه باشد.

موحدی با اشاره به نقش حوزه‌های علمیه و اندیشمندان در تبیین ابعاد فقهی فناوری‌های نوین افزود: امروز مباحثی مانند رمزارز‌ها و بازی‌های رایانه‌ای در سطوح درس خارج فقه بررسی می‌شود و فقها به عنوان وظیفه شرعی خود، ورود فعال به این عرصه دارند.

وی در ادامه با تشریح تحول فناورانه در قوه قضاییه گفت: با راه‌اندازی سامانه‌های الکترونیکی، ابلاغ اوراق قضایی تقریباً در تمامی استان‌ها به‌صورت ۱۰۰ درصد الکترونیکی انجام می‌شود. این امر موجب کاهش فساد، افزایش شفافیت و صرفه‌جویی در وقت مردم شده است. همچنین استفاده از پابند‌های هوشمند برای نظارت بر متهمان و ارائه خدمات قضایی غیرحضوری، از دستاورد‌های مهم این رویکرد هوشمندانه است.

دادستان کل کشور با اشاره به رعایت آزادی‌های مشروع مردم افزود: هیچ قاضی حق ندارد بدون دلایل قانونی، شخصی را احضار یا از آزادی محروم سازد. آزادی‌های مشروع در نظام جمهوری اسلامی، از جامع‌ترین نمونه‌های آزادی در جهان است.

موحدی گفت: در عین حال، نباید اجازه داد اقلیت‌هایی با بی‌توجهی به ارزش‌های دینی و اخلاقی، حقوق مشروع اکثریت متدین جامعه را تضییع کنند. حفظ امنیت روانی در فضای مجازی و مقابله با ناهنجاری‌های اجتماعی، مطالبه جدی مردم و خانواده‌های معظم شهداست و مسئولینی که در این حوزه کوتاهی کرده و به وظایف قانونی خود عمل نمی‌کنند بعنوان مدعی‌العموم به سراغ آنها خواهیم رفت.

وی با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب در حکم انتصاب اعضای شورای عالی فضای مجازی در سال ۱۳۹۴، افزود: رهبر معظم انقلاب راهبرد‌های کلان این عرصه را در چند محور بیان فرموده‌اند؛ از جمله سالم‌سازی و امنیت همه‌جانبه فضای مجازی، صیانت از حریم خصوصی مردم، ترویج سبک زندگی اسلامی ـ ایرانی، مقابله با تهاجمات فرهنگی، توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در چارچوب اقتصاد مقاومتی و تدوین نظام‌های امنیتی، حقوقی و قضایی برای دفاع از حقوق ملت در برابر نفوذ بیگانگان.

دادستان کل کشور گفت: دشمنان با سوءاستفاده از فضای مجازی، در پی بی‌اعتمادسازی مردم نسبت به مسئولان هستند؛ اما با هوشیاری مردم و هم‌افزایی دستگاه‌ها، این توطئه‌ها خنثی خواهد شد. وظیفه ماست با عمل انقلابی و مدیریت دقیق، از ظرفیت فضای مجازی برای تقویت ایمان، اخلاق و وحدت ملی استفاده کنیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
دستبند پلیس بر دستان سارقان وسایل نقلیه در زرین شهر
اردوی مشترک شمشیربازان ایران و روسیه
قاضی بدون دلیل قانونی، شخصی را احضار یا از آزادی محروم نکند
تجهیز ۸ دکل مخابراتی و سایت همراه اول آبادان و خرمشهر به فناوری ۵ G
آغاز مهاجرت پرندگان به اصفهان
انتخابات فرصت سیاسی اجتماعی برای رشد جامعه است
برگزاری همایش تبیین قوانین و مقرارت اداری
معامله نخستین محموله شمش طلای سرمایه‌گذار خارجی در بورس کالا
دیدار نمایندگان استان بوشهر با آیت‌الله حسینی بوشهری
قطعی گاز فردا در مناطقی از شهرستان کاشان
مهر و موم سه واحد بوم‌گردی متخلف در عقدا
پاداش سامیار عبدلی اولین طلایی کاروان ایران پرداخت شد
آغاز عملیات اصلاح طرح هندسی میدان مرجان
حمایت حزب موتلفه اسلامی و جامعه مهندسین از دولت و مجلس
مرحله کشوری مسابقه‌های قرآنی «مدهامتان» با حضور ۶۱۲ نفر برگزار می‌شود
هزار و ۹۰۵ نفر در خراسان شمالی تحت پوشش بیمه روستایی قرار گرفتند
 تولید ۶ فیلم کوتاه با محوریت شهدا در البرز
برگزاری مراسم بدرقه تیم بسکتبال دختران دانشگاه پیام نور به مسابقات جام جهانی ۲۰۲۵ برزیل
نور گَوَن؛ آیینی اسطوره‌ای در دامان دماوند
ارزیابی عملکرد سال اول اجرای برنامه هفتم پیشرفت
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا
تقویت توان دفاعی ونزوئلا با دریافت سامانه‌های پدافند روسی
واکنش محیط زیست به تخلف تکراری باغ‌وحش نیر
امتناع کودکان از توالت مدرسه باعث یبوست می‌شود
رشد ۵۶ درصدی طرح های سرمایه‌گذاری در استان خراسان جنوبی
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی و متوسطه اول شهر‌های آلوده خوزستان تا آخر آبان
موافقت‌مجلس با کلیات طرح اصلاح قانون‌محکومیت‌های‌مهریه
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ ازبکستان، حریف تیم فوتسال ایران در نیمه‌نهایی
افشای ابعاد جدیدی از همکاری خبرنگاران شبکه ایران اینترنشنال با موساد
خام فروشی در زنجیره فولاد
وقوع زلزله ۳ و ۳ دهم ریشتری در سی سخت
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۸/۱۸
رویای تغییر نظامی که کابوس آمریکا شد
حل تنش افغانستان و پاکستان محور گفتگوی متقی و عراقچی
ادعای رسایی درباره انتصاب دادستان دستگیر شده، صحت ندارد
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)
اجرای طرح رایگان دوگانه سوز کردن خودرو‌های مدل ۹۴ به بالا در خوزستان  (۱ نظر)
شهادت ستوانیکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر  (۱ نظر)
ماجرای دنباله دار پرستار قاتل نوزادان در انگلیس  (۱ نظر)
اعتراف صریح ترامپ، اثبات جنایت آمریکا در همه محاکم  (۱ نظر)
اجرای پویش سلامت علوی طرح شهید رئیسی در بروجرد  (۱ نظر)