• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • وبگردی
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۱۵۳۲۰
تاریخ انتشار: ۲۱ تير ۱۴۰۴ - ۰۶:۵۳
بین الملل » آمریکا

آمریکا رئیس جمهور کوبا را تحریم کرد

وزارت امور خارجه آمریکا به دلیل آنچه «سرکوب بی‌رحمانه معترضان توسط رژیم کوبا» در چهار سال پیش خواند، برای رئیس جمهوری کوبا و دیگر مقامات ارشد این کشور محدودیت‌هایی در زمینه صدور روادید وضع کرد.

آمریکا رئیس جمهور کوبا را تحریم کرد

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مارکو روبیو وزیر امور خارجه آمریکا روز جمعه به وقت محلی در بیانیه‌ای درباره دلایل این تحریم‌ها مدعی شد: «چهار سال پیش، هزاران شهروند کوبایی به‌صورت مسالمت‌آمیز به خیابان‌ها آمدند تا خواستار آینده‌ای عاری از استبداد شوند. رژیم کوبا در پاسخ، با خشونت و سرکوب گسترده برخورد کرد و هزاران نفر را به‌طور غیرقانونی بازداشت کرد؛ از جمله بیش از ۷۰۰ نفر که همچنان در زندان به‌سر می‌برند و در معرض شکنجه یا بدرفتاری قرار دارند.»

وزیر خارجه ترامپ افزود: «امروز، وزارت امور خارجه ایالات متحده گام‌هایی برای اجرای سیاست تقویت‌شده دولت ترامپ در قبال کوبا، مطابق با یادداشت ریاست‌جمهوری امنیت ملی شماره ۵ مورخ ۳۰ ژوئن ۲۰۲۵، برمی‌دارد. در همبستگی با مردم کوبا و زندانیان سیاسی این کشور، ایالات متحده برخی از مقامات کلیدی رژیم کوبا را به دلیل دست داشتن در نقض‌های فاحش حقوق بشر، تحت بند ۷۰۳۱ (c) مورد تحریم قرار می‌دهد.»

روبیو اضافه کرد: «همچنین وزارت خارجه در حال اعمال محدودیت‌های صدور روادید برای شمار زیادی از مقامات قضایی و مسئولان زندان‌های کوباست که در بازداشت و شکنجه غیرقانونی معترضان در جریان اعتراضات ژوئیه ۲۰۲۱ نقش مستقیم یا ضمنی داشته‌اند.»

وزیر خارجه آمریکا ادامه داد: «علاوه بر این، فهرست املاک ممنوعه و فهرست محدودیت‌های کوبا به‌روزرسانی شده و شامل ۱۱ ملک وابسته به رژیم کوبا می‌شود؛ از جمله هتل ۴۲ طبقه "Torre K" (برج کی) که به‌تازگی ساخته شده است. این اقدام با هدف جلوگیری از ورود منابع مالی آمریکا به دست سرکوب‌گران فاسد این رژیم انجام شده است»

روبیو مدعی شد: «ایالات متحده همچنان قاطعانه از حقوق بشر و آزادی‌های اساسی مردم کوبا دفاع می‌کند و به‌صراحت اعلام می‌دارد که هیچ رژیم غیرمشروع و دیکتاتوری در این نیم‌کره پذیرفته نیست.»

وزیر خارجه آمریکا افزود: تحریم‌های اعمال‌شده علیه میگل دیاز-کانل برمودز، لوپز میرا، آلوارس کاساس و اعضای نزدیک خانواده آنها، طبق بند ۷۰۳۱ (c) قانون تخصیص بودجه وزارت امور خارجه، عملیات خارجی و برنامه‌های مرتبط برای سال مالی ۲۰۲۴ (بخش F، قانون عمومی شماره ۱۱۸-۴۷) و تمدید آن طبق قانون تخصیص موقت سال ۲۰۲۵ (بخش A، قانون عمومی شماره ۱۱۹-۴) انجام شده است. محدودیت‌های ویزایی علیه مقام‌های کوبایی نیز بر اساس بند ۲۱۲ (a) (۳) (C) از قانون مهاجرت و تابعیت ایالات متحده اعمال شده است.»

پیش از این، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا با امضای یادداشتی موضع سخت‌تری علیه کوبا اتخاذ و اقدامات دولت جو بایدن رئیس جمهور سابق ایالات متحده در قبال این جزیره را لغو کرد.

کاخ سفید اعلام کرد که بنا بر دستورالعمل ترامپ ممنوعیت قانونی بر گردشگری ایالات متحده به کوبا وضع شده و از تحریم اقتصادی علیه این کشور حمایت شده است. هر چند سفر تفریحی آمریکایی‌ها به کوبا ممنوع شده، اما سفر به این جزیره به منظور اقدامات آموزشی و انساندوستانه مجاز است.

بایدن در آخرین روز‌های ریاست جمهوری خود کوبا را از فهرست کشور‌های حامی مالی تروریسم خارج کرد، اما ترامپ پس از آنکه در ماه ژانویه به کاخ سفید بازگشت، بار دیگر رویکرد سختگیرانه‌ای در قبال کوبا اتخاذ کرده و کوبا را به این فهرست بازگرداند.

ترامپ تراکنش‌های مالی مستقیم و غیرمستقیم با نهاد‌های تحت کنترل ارتش کوبا را ممنوع کرد، اما تراکنش‌هایی را که در راستای پیشبرد اهداف آمریکا یا حمایت از مردم کوبا انجام می‌شود، از این ممنوعیت مستثنی کرد.

ترامپ همچنین بر ادامه تحریم اقتصادی کوبا تاکید و با درخواست سازمان ملل و سایر نهاد‌های بین‌المللی برای لغو این تحریم‌ها مخالفت کرد. برونو رودریگز وزیر خارجه کوبا در واکنش به اقدام تازه ترامپ در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که این مسئله «تهاجم و محاصره اقتصادی» علیه کوبا را تقویت کرده و «تمام مردم کوبا را مجازات کرده و مانعی اصلی در برابر توسعه ماست. این رفتاری مجرمانه است که حقوق بشر تمام ملت را نقض می‌کند.»

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
سه مصدوم در برخورد اتوبوس با گاردریل در بروجرد
عرضه ارز اربعین به متقاضیان از ۴ لغایت ۲۲ مردادماه
غنی سازی اوقات فراغت دانش آموزان دزفولی در ۱۵۰ کانون فرهنگی هنری مساجد
تشدید نظارت بر بازار اقلام اساسی در شهرستان آباده
اتمام طرح‌ های نیمه تمام و مصوبات سفر‌ها، اولویت اعتبارات شهرستانی
کار سخت زیر آفتاب داغ؛ اما دل‌هایی سرشار از امید
شهدا؛ مقربان درگاه خداوند
ارتقاء تاب‌آوری و توسعه استارتاپ‌های نخبگان ایثارگر
شناسایی ۸۲۰۰ واحد آسیب‌دیده در جنگ اخیر و انجام تعمیرات تا پایان تیر
پیام ستاد ملی گرد و غبار در روز جهانی مقابله با توفان‌های ماسه‌ای
مصدومیت چهارتن در سانحه رانندگی محور پیرانشهر- نقده
تولید ۱۸ میلیون قطعه ماهیان زینتی در آذربایجان شرقی
ترکیب تیم‌های ملی شمشیربازی ایران برای حضور در رقابت‌های جهانی
ارائه گزارش عملکرد پدافند غیرعامل در جنگ ۱۲ روزه به سرلشکر موسوی
هشدار دامپزشکی مهرستان به دامداران
پیاده روی بانوان شهرستان پلدشت
دستگیری شکارچیان متخلف در شهرستان نهبندان
هوای مشهد امروز ۲۱ تیر ناسالم است
تبلیغ غیرمجاز قطره‌های چشمی در فضای مجازی
بیمارستان کمالشهر باید تا هفته دولت آماده شود
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
امکان نصب پنل‌های خورشیدی ۵ کیلوواتی برای مجتمع‌های مسکونی
قالیباف: انسجام ملی مهم‌ترین دستاورد جنگ بود
ورود سامانه رگباری به فارس همراه با کاهش دما و وزش باد شدید
مکیدن محل گزش مار و عقرب ممنوع
معاون ارتباطات رئیس جمهور: هرگز به گروسی اعتماد نداریم
رکورد تاریخی پیوند کبد در بیمارستان امام خمینی (ره) تهران
آغاز ثبت‌نام تسهیلات ساخت برای تکمیل واحد‌های مسکونی نیمه‌تمام
رهاسازی آب سد ایوشان برای آبیاری کشاورزی در لرستان
اجازه نخواهیم داد یک وجب از خاک ایران جدا شود
اعلام جرم دادستانی تهران علیه نماینده پیشین مجلس
سرلشکر موسوی: روحیه نیرو‌های مسلح عالی است
ادای احترام قالیباف به شهدای اقتدار ایران
امنیت تهران و ایروان به یکدیگر گره خورده است
خاورمیانه مقاوم و مستقل درحال شکل گیری است
محرم امسال، تجلی حماسه و روح مقاومت است
فعالیت پدافند هوایی تبریز برای انهدام ریزپرنده ها  (۴ نظر)
ترامپ ادعا کرد: زمان مذاکرات بعدی با ایران مشخص شده است  (۴ نظر)
سفیر کره شمالی: در صورت نقض آتش‌بس، در کنار ایران هستیم  (۳ نظر)
اغلب جاسوسان رژیم صهیونیستی با کمک مردم شناسایی شدند  (۳ نظر)
امکان نصب پنل‌های خورشیدی ۵ کیلوواتی برای مجتمع‌های مسکونی  (۲ نظر)
کاهش بیش از ۵۱ هزار واحدی شاخص بورس  (۲ نظر)
آمریکا بداند تنها راه صلح پایدار گفت‌وگوی محترمانه است  (۲ نظر)
غبار کارخانه نسوز در گلوی مردم دهاقان  (۲ نظر)
خروج اتباع افغانستانی غیرمجاز از مرز دوغارون  (۱ نظر)
ساماندهی خوبی برای خروج اتباع انجام شده است  (۱ نظر)
ضربه کاری نیرو‌های مسلح منجر به درخواست آتش بس شد  (۱ نظر)
معابر شهر به نام‌ «شهدای اقتدار» مزین شد  (۱ نظر)
شبکه تروریستی اینترنشنال به طور کامل هک شد  (۱ نظر)
تولید ۲۹۵ فراورده حیاتی با کمک بافت پیوندی  (۱ نظر)
انفجار گاز در برج پامچال چیتگر با هفت مصدوم  (۱ نظر)