• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۶۶۲۹۴۱
تاریخ انتشار: ۱۵ اسفند ۱۳۹۸ - ۰۱:۲۰
اقتصادی » اقتصاد کلان
گفتگوی ویژه؛

صنوف کشور، قربانیان کرونا

معاون اقتصادی اتاق اصناف گفت: تمامی صنوف کشور متاثر از کرونا آسیب دیده اند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، هوشیار فقیهی در استودیو گفت و گوی ویژه خبری شبکه دو سیما افزود: بازار تمام صنوف کشور براثر التهابات و فضای ایجاد شده متاثر از کرونا ویروس، آسیب‌های جدی دیده اند بازار شب عید که به نوعی پوشش دهنده خواب ۱۱ ماهه بسیاری از صنوف محسوب می‌شود هم از این قائله مستثنی نمانده است.
او ادامه داد: طباخی ها، رستوران‌ها و تالار‌ها به عنوان خط مقدم صنوف مرتبط با مصرف کنندگان، آسیب‌های مستقیم و جدی دیده اند به گونه‌ای که بسیاری از این صنوف رو به ورشکستگی رفته اند.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

فقیهی صنف پوشاک و شیرینی را دیگر قربانی غیر مستقیم و پنهان متاثر از کرونا خواند و افزود: پوشاک ممکن است قابل نگهداری باشد و در ماه‌های آینده دوباره عرضه گردد، اما مواد خوراکی فاسد شدنی منقضی شده و از دست می‌روند به این ترتیب می‌توان منتظر تعطیلی بسیاری از صنوف و تولیدی‌ها بود البته این ضرر‌ها آسیب و اثر جدی به فضای کسب و کار خواهد داشت.
حسین سلاح ورزی نایب رئیس اتاق ایران هم گفت: طبق بررسی‌های انجام گرفته بر روی کشور‌های آسیب دیده از کرونا، کشور چین متاثر از تبعات این ویروس با حدود ۱/۲ درصد افت و کاهش سرعت رو به رو شده و از آنجا که اقتصاد ایران هم شرایط مشابهی با این کشور دارد انتظار چنین افت و کاهش سرعت اقتصادی برای ایران هم به دور از واقعیت نیست.
او ادامه داد: اگر دخالت موثری از سوی نظام پولی و بانکی کشور ایجاد نشود می‌توان برای ماه‌های آینده شکل گیری سکته اقتصادی را در بازار کسب و کار کشور متصور بود سکته‌ای که در دراز مدت گریبان نهاد‌های مالی بالادست را هم خواهد گرفت.
سلاح ورزی در ادامه با اشاره به وضعیت نابسامان و نیمه تعطیل صادرات محصولات فساد پذیر کشور گفت: مرز‌های کلیدی و صادرات پذیر کشور متاثر از فضای کرونایی، بسته یا نیمه بسته اند و این امر آسیب و صدمه جدی به صادرات کشور وارد آورده و خواهد آورد جالب اینجاست که عمده درآمد ارزی کشور حاصل صادرات است.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

محمد هادی سلیم زاده کارشناس اقتصادی هم گفت: اتفاقی که در هفته‌های اخیر رخ داده چندان غریب نیست چرا که اقتصاد کشور تاکنون شرایط بدتر این را هم تجربه کرده است تورم‌های افسار گسیخته از آن جمله اند تورم‌هایی که تا حدود ۴۵ درصد از توان خرید و معیشت بسیاری از بنگاه‌های کوچک و همینطور کارگرانی که بعضاً بیمه نبوده اند به باد داده است آثار این اتفاق را می‌توان در آمار ورودی‌های کمیته امداد و اداره بهزیستی مشاهده کرد.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

فقیهی معاون اقتصادی اتاق اصناف هم گفت: در خصوص شرایط پیش آمده و تهدید‌های بر سر راه اقتصاد کشور، نامه‌ای به آقای جهانگیری معاون اول نوشتیم و درخواست کردیم تا حد امکان نظام‌های پولی و بانکی و مالی به کمک اقتصاد کشور بیایند از سوی دیگر معتقد هستیم نظام بیمه‌ای کشور باید پرونده در دست اجرا را معلق و به تعلیق بیندازند تا اشتغال حفظ شود و اقتصاد و اشتغال از تلاطم فعلی جان سالم بدر ببرد.
او ادامه داد: در حوزه مالیاتی هم برای بنگاه‌های کوچک و آسیب پذیر درخواست تسهیلاتی کرده ایم و توافقات کلامی و شفاهی هم صورت پذیرفته است.
امیدعلی پارسا رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور هم گفت: فشار سنگین شرایط فعلی بر دوش اصناف و کسب و کار را نمی‌توان نادیده گرفت به این سبب ما معتقدیم نظام دریافت مالیات هم باید مطابق با توان پرداخت صنوف تغییر یابد.
او ادامه داد: در راستای اعمال تغییرات نظام پرداخت مالیات از سوی اصناف، تا آنجا که در اختیار سازمان امور مالیاتی بود اعمال نظر و دستور کردیم و بخش دیگر که از اختیارات ما خارج بود به شورای عالی هماهنگی اقتصادی ارجاع دادیم و امیدواریم که در جلسه سران قوا مجوز اعمال تغییرات داده شود.
پارسا با بیان جزئیات تغییرات نظام پرداخت مالیات اصناف گفت: بحث هیات‌های حل اختلاف در سال ۹۸ برای اشخاص حقیقی تعطیل اعلام شده و اشخاص حقوقی را هم به مدیران کل امور مالیاتی استان‌ها واگذار کردیم تا متناسب با شرایط تصمیم مقتضی بگیرند این بدان معناست که رسیدگی به پرونده‌های مالیاتی به سال ۹۹ موکول می‌شود.
او در خصوص بخشودگی مالیاتی برای جرائم قابل بخشش هم گفت: این بخشودگی‌ها تا پایان اسفند در بخش تولید ۹۰ درصد و در بخش خدمات ۸۰ درصد بود، اما در شرایط فعلی این بخشودگی‌ها سه ماه تمدید شده است همچنین اوراقی را که قطعیت آن‌ها از ۱۲ بهمن به بعد به قطعیت می‌رسند مشمول ۱۰۰ درصد بخشودگی تا پایان خرداد ۹۹ خواهند شد.
پارسا همچنین از قطعی شدن تسهیلات به بنگاه‌های کوچک خبر داد و افزود: برای اشخاص حقیقی از ۱۰۰ میلیون تومان به ۲۰۰ میلیون تومان افزایش خواهد یافت و دیگر نیازی هم به استعلام مالیاتی نخواهد بود.
او گفت: برای اشخاص حقوقی هم میزان تسهیلات از ۳۰۰ به ۵۰۰ میلیون تومان افزایش خواهد یافت و این ارقام از شنبه ابلاغ خواهد شد.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

محمد محمدی مشاور سازمان تامین اجتماعی هم گفت: از جمله تمهیداتی که برای صنوف آسیب دیده از کرونا و سازمان تامین اجتماعی دیده شده می‌توان به اصلاح فرآیند‌های بیمه‌ای اشاره کرد به گونه‌ای که اعتبار دفترچه افرادی که مهلت اعتبارشان تا پایان بهمن ماه بود با تمدید دو ماهه به پایان فروردین تغییر یافت این اقدام برای کارگران خاص و کارگران ساختمانی هم اعمال شد.
او افزود: در بخش کارفرمایی هم بازرسی از کارگاه‌ها تا پایان فروردین ۹۹ متوقف گردید هیات‌های بدوی و تجدید نظر تشخیص مطالبات را همچنین تا پایان فروردین ۹۹ معلق کردیم.
آقای محمدی ادامه داد: بخش کارفرمایی با توجه به شرایط فعلی کشور بی شک متضرر خواهد شد برای جلوگیری از ضرر این دسته از صنوف هم پیشنهاداتی مطرح شد که در صورت تصویب، ضرر این بخش هم کاهش خواهد یافت.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

سلاح ورزی در خصوص گفته‌های مشاور سازمان تامین اجتماعی با بیان اینکه ارائه فرصت به کارفرمایان و اعمال تمهیدات اجبار برانگیز راه کار مناسبی نخواهد بود افزود: با روشی که تامین اجتماعی پیش گرفته این گونه بر می‌آید که فروردین ۹۹ بسیاری از کسب و کار‌ها و کارفرمایان بنگاه‌های خرد با سونامی روبرو خواهند شد و شاید برخی کسب و کار‌ها از بین برود، زیرا سازمان تامین اجتماعی نه تنها به کارفرمایان و صنوف کمکی نمی‌کند بلکه آن‌ها را تبدیل به بدهکاران بیمه‌ای هم می‌کند.
پیمان قربانی معاون اقتصادی بانک مرکزی هم گفت: پیرو آثار منفی ویروس کرونا در جامعه و کسب و کار‌ها و بازار مالی کشور بانک مرکزی در راستای حمایت از کسب و کار‌ها اعم از حقیقی و حقوقی راهکار‌هایی در نظر گرفته که مصادیق آن قرار است به فوریت بیان شود.
او ادامه داد: بخشی از مصادیق این راهکار به گونه‌ای است که کسب و کار‌های حقیقی و حقوقی که اقساطی دارند سه ماهه (بهمن و اسفند ۹۸ و فروردین ۹۹) و همینطور اقساط قرض الحسنه کلیه اشخاص که در این سه ماه سررسید می‌شود دریافت نخواهد شد و در عوض، اقساط این سه ماه به انتهای قرارداد آن‌ها اضافه خواهد شد البته این اقدام مشروط به آن است که افراد تا ۹۸/۱۰/۱ بدهی جاری نداشته باشند.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

سلاح ورزی در خصوص گفته‌های معاون اقتصادی بانک مرکزی گفت: با توجه به شرایطی که بانک مرکزی در موارد مختلف برای افراد می‌گذارند نمی‌توان گشایشی را متصور شد این حرف‌های نماینده بانک مرکزی بیشتر شبیه وعده‌هایی است که در زمان سیل فروردین ماه به افراد و صنوف آسیب دیده داده می‌شد آن زمان هم اتفاق خاصی را شاهد نبودیم.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
انتخاب برترین‌های مسابقات دوی صحرانوردی چهارمحال و بختیاری
هشدار نارنجی آلودگی هوا در خراسان رضوی
ابلاغ قانون اصلاح یکی از قوانین بانک مرکزی
کشف ۲۳ دستگاه ماینر غیرمجاز در آمل
تأکید معاون استاندار یزد بر جلوگیری از فعالیت واحد‌های آلاینده بدون ضابطه
«بیستا برمه» (گریه بی صدا) و «باغ رز»، از قاب تلویزیون
قطعی گاز فردا در برخی مناطق الیگودرز
هفته نخست لیگ برتر والیبال ساحلی؛ پیکان بندر دیر قهرمان گروه دوم
­صعود گل‌گهر به مرحله یک هشتم پایانی جام حذفی
شاخص کیفیت هوا در ۱۷ ایستگاه هواشناسی در وضع قرمز
تعطیلی مدارس ابتدایی تکذیب شد
بازار تاریخی را حفظ کنیم
ضرورت همراهی همه دستگاه‌ها و مردم در اجرای برنامه‌های عفاف و حجاب
تأمین ۶۰ هزار دوز واکسن تب برفکی در چهارمحال و بختیاری
هشدار کم‌آبی در استان همدان؛ صرفه‌ جویی تنها راه عبور از بحران
دستاوردهای پژوهشی اولویت های استان و جنبه کاربردی داشته باشند
شهید طالب ابراهیمی الگوی دانش‌آموزان در حوزه‌های مختلف است
پایداری جوی در استان تا ۱۰ روز آینده
وصول ۳۶ هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی با گزارش‌های مردمی
فرصت‌های جدید برای سرمایه‌گذاران در حال شکل‌گیری است
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
امامی، آذرپیرا و زارع به دیدار فینال راه یافتند - قاسم پور در دیدار رده بندی
قطعی آب در برخی مناطق شهر کرمانشاه
تشکیل کار گروه اضطرار آلودگی هوا
تعطیلی مدارس مشهد و مدارس شهری تربت حیدریه، نیشابور و تربت جام، فردا شنبه اول آذر
غیر حضوری شدن مدارس برخی شهرهای آذربایجان شرقی
واکنش زلنسکی به توافق پایان دادن به جنگ روسیه و اوکراین
آلودگی هوای ۱۴ شهر خوزستان در وضعیت قرمز و نارنجی
تعطیلی ۵روزه مهد‌های کودک و پیش دبستانی استان تهران
عزاداری ایام شهادت حضرت زهرا(س) با حضور رهبر انقلاب
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه
تعطیلی مقطع تحصیلی ابتدایی در ارومیه
زعفران، میراثی کهن برای آیندگان
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی
پیش بینی هواشناسی هرمزگان ۳۰ آبان
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه  (۱ نظر)
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی  (۱ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مصرف ۳ تا ۵ برابری برق در کولر‌های گازی  (۱ نظر)
وداع مردم فارس با شهدای گمنام  (۱ نظر)
ترک‌ فعل در اجرای قانون جوانی جمعیت جرم است  (۱ نظر)
رقابت دانش آموزان رودباری در مسابقات قرآنی «آلا»  (۱ نظر)
«آخرین دیدار»، در خبر‌های امروز رسانه  (۱ نظر)