رئيس انجمن واردکنندگان کود و سم
موانعي در واردات سموم کم خطر وجود دارد
هزينه بالاي ثبت سموم و زمان بر بودن روند ثبت، مانع ورود سموم کم خطر به کشور است.
سيدمهدي حسيني يزدي در مصاحبه اختصاصي با خبرنگار
خبرگزاري صدا و سيما با اشاره به اينکه سازمان حفظ نباتات کشور اقدامات موثري را براي حذف سموم پرخطر در کشور انجام داده است افزود: روند جايگزين کردن سموم کم خطر به علت قيمت بالاي ثبت بسيار کند است و براي هر نوع سم حداقل 30 تا 40 ميليون تومان هزينه از واردکننده دريافت مي شود.
وي گفت: خوشبختانه مصرف سم در کشور ما زياد نيست بنابراين براي حفظ سلامت خاک و محيط زيست جايگزيني سموم کم خطر امري ضروري است.
رئيس انجمن واردکنندگان و توليدکنندگان سم و کود افزود : روند ثبت سموم جديد بسيار طولاني است و براي ثبت هر کدام از آنها به يک تا دو سال زمان نياز است که اين روند تاثير نامطلوبي در جايگزيني و واردات سموم کم خطر دارد .
حسيني يزدي تصريح کرد: سازمان حفظ نباتات نيز تا کنون راهکار مناسبي براي رفع اين موانع ارائه نکرده است.
وي گفت: سموم کم خطر دوره ماندگاري بسيار کوتاهي دارد و از اين بابت تاثير نامطلوبي در سلامت و کيفيت محصول ندارد.
رئيس انجمن واردکنندگان و توليدکنندگان سم و کود افزود: هم اکنون سموم کم خطر با دوره ماندگاري بسيار کوتاه در ترکيه استفاده مي شود و اين مسئله روند صادرات را براي محصولات اين کشور تسهيل کرده است در حالي که ما هنوز براي ثبت يک نوع سم وارداتي بايد راه طولاني و پرهزينه اي را طي کنيم.
حسيني يزدي ميزان مصرف سم را در کشور سالانه 23 هزارتن اعلام کرد و افزود: 20 درصد از اين ميزان سموم وارداتي است و 80 درصد ديگر از توليدات داخل تامين مي شود که مواداوليه آن وارداتي است.
وي گفت: از آنجايي که مواد اوليه توليد سموم کم خطر وارداتي است و با ارز ازاد انجام مي شود قيمت تمام شده ان بالاست که خريد آن از عهده کشاورزان خارج است.
رئيس انجمن واردکنندگان و توليد کنندگان سم و کود تصريح کرد : در خواست ما از دولتمردان و برنامه ريزيان بخش کشاورزي اين است که اگر مي خواهيم توليدات کشاورزي داخلي را حمايت کنيم بايد شرايطي فراهم کنيم تا بهترين نوع سم از کم خطرترين آنها با قيمت ارزان در اختيار کشاورزان قرار گيرد.
* معرفي کودهاي استاندارد در سومين نمايشگاه تخصصي کود و سم
رئيس انجمن توليدکنندگان و واردکنندگان کود و سم از برپايي سومين نمايشگاه کود و سم و بذر از ششم تا نهم بهمن خبر داد.
حسيني يزدي با اشاره به اينکه سهم واردکنندگان کود و سم از بازار کشور حدود 30 درصد است گفت: در اين نمايشگاه واردکنندگان سم و کود کالاي خود را در حدود 100 غرفه بصورت مستقيم و بيواسطه عرضه ميکنند.
وي افزود: در سومين نمايشگاه بينالمللي کود و سم بيش از 600 ميهمان خارجي نيز حضور دارند.
رئيس انجمن توليدکنندگان و واردکنندگان کود و سم گفت: بازديدکنندگان و فعالان کشاورزي ميتوانند از کارشناسان حاضر در غرفهها اطلاعات تخصصي و راهنماييهاي لازم را دريافت کنند.
حسيني يزدي افزود: بازديدکنندگان و کشاورزان در نمايشگاه امکان انتخاب دارند و با محصولات جديد سم و کود و بذر آشنا ميشوند.
وي گفت: تمام محصولاتي که در سومين نمايشگاه تخصصي کود و سم ارائه ميشود تائيديه موسسه تحقيقات خاک و آب کشاورزي را دارد.
رئيس انجمن توليدکنندگان و واردکنندگان سم و کود اجراي طرح ساماندهي کود را گام مفيدي براي جلوگيري از توليد و ورود کودهاي بيکيفيت دانست و افزود: اجراي طرح ساماندهي کود و تطابق محتوا با برچسب امکان انتخاب بهتري را براي کشاورزان در خريد کود مورد نياز فراهم کرده است.
حسيني يزدي گفت: هم اکنون 80 تا 90 درصد کودهاي وارداتي گواهي تطابق محتوا با برچسب را دريافت کردند.