• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۸۵۴۳۳۸
تاریخ انتشار: ۲۴ تير ۱۴۰۵ - ۱۲:۳۳
اقتصادی » آب و انرژی

هر یک درجه افزایش دما، مصرف آب را ۵ درصد بالا می‌برد

سخنگوی صنعت آب‌وفاضلاب کشور گفت: موضوع آب یک مسئله ملی و فراملی است و عبور از تنش‌های آبی پیش‌رو نیازمند همراهی مردم، ارتقای سواد آبی جامعه و استفاده از تجهیزات کاهنده مصرف است.

هر یک درجه افزایش دما، مصرف آب را ۵ درصد بالا می‌برد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، علی سیدزاده، سخنگوی صنعت آب‌وفاضلاب کشور با اشاره به افزایش مصرف آب در فصل گرم سال اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین دوره‌های اوج مصرف آب در کشور هم‌زمان با روز‌های گرم سال اتفاق می‌افتد و معمولاً از نیمه تیرماه تا نیمه مردادماه شاهد اوج گرما و افزایش قابل‌توجه مصرف هستیم.

وی افزود: بررسی‌ها نشان می‌دهد به‌ازای هر یک درجه افزایش دمای هوا، حدود پنج درصد مصرف آب افزایش پیدا می‌کند؛ چراکه افزایش دما موجب بیشترشدن دفعات شست‌وشو، افزایش مصرف در بخش‌های بهداشتی و بالارفتن تعداد دفعات استحمام می‌شود.

سیدزاده با بیان اینکه مدیریت مصرف آب نیازمند توجه هم‌زمان به اصلاح رفتار مصرفی و استفاده از ابزار‌های کاهنده است، گفت: یکی از روش‌های مهم کاهش مصرف، ارتقای سواد آبی جامعه و آموزش شیوه‌های صحیح مصرف است، اما در کنار آن استفاده از تجهیزات کم‌مصرف نیز می‌تواند نقش قابل‌توجهی در کاهش مصرف داشته باشد.

سخنگوی صنعت آب‌وفاضلاب کشور ادامه داد: تجهیزاتی مانند سرشیر‌های کاهنده مصرف، پرلاتورها، سردوش‌های کم‌مصرف و فلاش‌تانک‌های دومرحله‌ای از جمله ابزار‌هایی هستند که می‌توانند میزان مصرف آب را کاهش دهند و آمار‌ها نشان می‌دهد استفاده از این تجهیزات در منازل حداقل ۳۰ درصد صرفه‌جویی در مصرف آب ایجاد می‌کند.

وی با تأکید بر اینکه مسئله آب تنها محدود به یک دستگاه اجرایی نیست، گفت: آب در گام نخست یک موضوع ملی و در گام بعدی یک موضوع فراملی است و پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد در سال‌های آینده بخش مهمی از چالش‌های جهانی به موضوع منابع آب مرتبط خواهد بود.

سیدزاده با اشاره به اقدامات شرکت‌های آب وفاضلاب برای کاهش هدررفت آب بیان کرد: اصلاح و بازسازی شبکه‌های فرسوده، رفع نشتی در شبکه‌های توزیع، مدیریت فشار آب، ارتقای بهره‌وری منابع تأمین، بازسازی چاه‌ها، احداث مخازن ذخیره و هوشمندسازی شبکه‌های آب از جمله اقداماتی است که در این زمینه دنبال می‌شود.

سخنگوی صنعت آب‌وفاضلاب کشور با اشاره به نقش مردم در مدیریت مصرف آب اظهار کرد: مدیریت بهینه مصرف به معنای کم‌مصرف کردن نیست، بلکه به معنای درست مصرف‌کردن است و بسیاری از راهکار‌های کاهش مصرف بسیار ساده و کم‌هزینه هستند.

سیدزاده ادامه داد: مدیریت زمان استفاده از آب یکی از ساده‌ترین اقدامات است؛ به‌عنوان نمونه، کاهش یک دقیقه از زمان باز بودن آب هنگام استحمام می‌تواند حدود ۱۵ تا ۲۰ لیتر صرفه‌جویی ایجاد کند و کاهش پنج‌دقیقه‌ای زمان دوش‌گرفتن، حداقل ۷۵ لیتر در مصرف آب صرفه‌جویی خواهد داشت.

وی با اشاره به اهمیت جلوگیری از هدررفت آب در منازل گفت: یک شیر آب که تنها یک قطره در ثانیه نشتی داشته باشد، می‌تواند حدود دو هزار لیتر آب را در طول سال هدر دهد، بنابراین کنترل تأسیسات داخلی ساختمان، بررسی شیرآلات و رفع نشتی‌ها اهمیت زیادی دارد.

سخنگوی صنعت آب‌وفاضلاب کشور استفاده از سایبان برای کولر‌های آبی را یکی دیگر از اقدامات مؤثر عنوان کرد و افزود: این اقدام ساده در فصل تابستان می‌تواند حداقل ۱۵ درصد در مصرف آب صرفه‌جویی کند و هم‌زمان کاهش مصرف برق را نیز به همراه داشته باشد.

سیدزاده درباره استاندارد تجهیزات کاهنده مصرف آب گفت: وزارت نیرو با همکاری سازمان ملی استاندارد، استاندارد‌های لازم برای این تجهیزات را تدوین کرده است و تولیدکنندگان باید این استاندارد‌ها را رعایت کنند.

سخنگوی صنعت آب‌وفاضلاب کشور افزود: نظارت بر تولید تجهیزات آب‌بر و آب‌پخش در حیطه وظایف وزارت نیرو نیست و دستگاه‌های مسئول باید بر تولید این محصولات نظارت دقیق داشته باشند.

وی با تأکید بر ضرورت جلوگیری از عرضه تجهیزات غیراستاندارد اظهار کرد: کشور ایران کشوری کم‌آب است و نباید شاهد تولید یا واردات تجهیزاتی باشیم که مصرف آب بالایی دارند.

سیدزاده از اجرای طرح‌های تشویقی برای مشترکان کم‌مصرف خبر داد و گفت: به دستور وزیر نیرو، مشوق‌هایی برای مشترکانی که در ماه‌های گرم سال مصرف خود را کاهش دهند، در نظر گرفته شده است.

سخنگوی صنعت آب‌وفاضلاب کشور افزود: بر اساس این طرح، اگر مشترکان مصرف آب خود را نسبت به سال گذشته ۲۰ درصد کاهش دهند، مشمول ۲۰ درصد تخفیف در پرداخت آب‌بها خواهند شد.

سیدزاده ادامه داد: همچنین مشترکانی که با نصب تجهیزات کاهنده مصرف و با هماهنگی شرکت‌های آب‌وفاضلاب، مصرف خود را کاهش دهند، می‌توانند تا سقف ۳۰ درصد از تخفیف در هزینه آب‌بها بهره‌مند شوند.

سخنگوی صنعت آب‌وفاضلاب کشور بیان کرد: میزان مصرف مشترکان از طریق اطلاعات ثبت‌شده در کنتور‌های آب و مقایسه مصرف ماهانه مشخص می‌شود و مشترکان می‌توانند با کاهش مصرف، علاوه بر کمک به مدیریت منابع آبی، از مشوق‌های پیش‌بینی‌شده نیز استفاده کنند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مهار آتش سوزی در مزارع گندم ازنا لرستان
در صورت وقوع جنگ زمینی می توانیم پایگاه های آمریکا در کویت و عراق را تصرف کنیم
نوای حیدر حیدر ساکنان کیش در صد و چهلمین شب از حماسه خیابان
اوقات شرعی ۲۸ تیرماه ۱۴۰۵ به افق اهواز
پیش بینی هوای ۲۸ تیر در سمنان ؛ وزش باد شدید و گرد و خاک
لبیک مردم آذربایجان غربی به فرمان رهبرمعظم انقلاب
بهسازی و بهره‌برداری از جاده روستایی عبودی شادگان
تأکید مردم جنوب غرب خوزستان بر وحدت و مقاومت در شب صد و چهلم تجمعات
رفع افت فشار و قطع آب در دزفول با ترمیم شکستگی خط اصلی انتقال آب
قدردانی رهبر انقلاب از ملت عراق به‌ پاس تشییع امام شهید
آغاز به کار دفتر حمایت از اطفال و نوجوانان در حوزه قضایی هویزه
برگزاری نخستین اردوی جهادی خدمات رایگان چشم‌پزشکی در روستای سوادجان سامان
نجات جان چهار عضو یک خانواده گرفتار در آسانسور مجتمع تجاری خلیج فارس اهواز
آماده سازی تاسیسات آبرسانی امیدیه برای روز‌های اوج مصرف آب
بررسی روند خدمات‌رسانی در مجتمع خدماتی و رفاهی در منطقه بازرگان ماکو
فرصت ۱۰ روزه به شهرداری‌های خوزستان برای اتصال به پنجره واحد زمین
کشف بیش از ۲۱ تن مصالح ساختمانی احتکار شده در آستانه اشرفیه
۳۶۴ موکب شوش پذیرای زائران اربعین حسینی در این شهرستان و مرز چذابه
ملت ایران با تنوع قومی، زبانی و مذهبی یک خانواده بزرگ راتشکیل داده است
تأکید فرماندار رابر بر تسهیل خرید تضمینی محصولات کشاورزی در فصل برداشت
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعلام نتایج آزمون سمپاد بزودی
فواد حسین: عراق برای ورود به جنگ تحت فشار است
به روزرسانی آمار تلفات آمریکایی‌ها در جنگ علیه ایران
ادامه روند صعودی قیمت طلا و سکه در بازار رشت، ۲۷ تیر ۱۴۰۵
ملت ایران دشمن وحشی را از تجاوز پشیمان می کند
راهنمای تصحیح آزمون‌های تیر و مرداد ماه ۱۴۰۵
انفجار دو فروند کشتی نفتکش با عبور از مسیر مین گذاری شده تنگه هرمز
غریب‌آبادی: آمریکا راهکار دیگری را غیر از جنگ انتخاب کند
حمله دوباره دشمن متجاوز به زیرساخت‌های هرمزگان
فرماندهی ندسا:در ساعات گذشته ۴ کشتی متخلف متوقف شدند
مازندران قهرمان کشتی پیشکسوتان کشور
حمله آمریکا به زیرساخت‌های غیرنظامی جنایت جنگی است
موفقیت یک کیشوند در ششمین دوره مسابقات بین‌المللی اختراعات و نوآوری ویژه فدراسیون جهانی مخترعان IFIA
اسکای نیوز: آمریکا، عامل جنایت مدرسه میناب است
کشور‌های میزبان متجاوزان آمریکایی آماده پاسخ متناظر باشند
لغو امتحانات نهایی پایه دوازدهم در ۴ استان  (۹ نظر)
به روزرسانی آمار تلفات آمریکایی‌ها در جنگ علیه ایران  (۳ نظر)
فواد حسین: عراق برای ورود به جنگ تحت فشار است  (۲ نظر)
با ادامه حملات آمریکا، تهاجم سنگین ایران آغاز خواهد شد  (۲ نظر)
ملت ایران دشمن وحشی را از تجاوز پشیمان می کند  (۲ نظر)
کشور‌های میزبان متجاوزان آمریکایی آماده پاسخ متناظر باشند  (۲ نظر)
افشاگری معاون رئیس جمهور آمریکا درباره اپستین  (۱ نظر)
حمایت قاطع ارتش از سپاه دربرابر اقدام خباثت‌آمیز انگلیس  (۱ نظر)
زیرساخت بزنید همه زیرساخت‌های باقی مانده منطقه را می‌زنیم  (۱ نظر)
حمله رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان با بمب های فسفری  (۱ نظر)
جدول برنامه مدیریت مصرف برق ۲۶ تیر ۱۴۰۵ در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
حمله غافلگیرانه سپاه به مرکز فرماندهی عملیات دشمن در سوریه  (۱ نظر)
محل تجمع سربازان ارتش تروریستی آمریکا زیر حملات سپاه  (۱ نظر)
آمریکایی‌ها هر لحظه خود را به ساعت صفر نزدیک‌تر می‌کنند  (۱ نظر)
آتش‌سوزی ده‌ها هزار هکتار از جنگل‌های فرانسه  (۱ نظر)