• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۸۲۹۹۶۴
تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۴۰۵ - ۱۵:۳۹
آذربایجان غربی » سیاسی

تاکید امام جمعه اهل‌سنت ارومیه بر نقش امامان جمعه و علما در ایجاد صلح و سازش

امام جمعه اهل‌سنت ارومیه برنقش بی‌بدیل امامان جمعه اهل سنت و علما، هسته‌های جهادی بخشایش و همچنین ریش سفیدان و معتمدان  در ایجاد صلح و سازش در پرونده‌ها تاکیدکرد.

تاکید امام جمعه اهل‌سنت ارومیه بر نقش  امامان جمعه و علما در ایجاد صلح و سازش
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای آذربایجان غربی، ماموستا مامد کلشی‌نژاد امروز در آیین عبادی سیاسی نماز جمعه اهل‌سنت ارومیه و با اشاره به فرا رسیدن ماه محرم و تسلیت ایام شهادت حضرت اباعبدالله الحسین (ع) و همچنین با اشاره به فرا رسیدن هفته «قوه قضائیه» اظهار داشت: قوه قضائیه نهادی است که در اسلام از جایگاهی رفیع و والا برخوردار بوده و تداوم عدالت در جامعه، مرهون استواری و استقامت آن است.

وی با اشاره به جایگاه عدالت قضایی در اسلام تصریح کرد: خداوند متعال در قرآن کریم خطاب به پیامبر (ص) و همه مسئولان امر قضا می‌فرماید: «خداوند به شما فرمان می‌دهد که امانت‌ها را به صاحبانشان بازگردانید و، چون میان مردم داوری می‌کنید، به عدالت داوری کنید» و این آیه، خط قرمز قوه قضائیه را ترسیم می‌کند.

امام جمعه اهل سنت ارومیه با اشاره به اینکه حضرت علی (ع) در نهج البلاغه، فلسفه‌ی وجودی حکومت و قضاوت را اجرای عدالت می‌داند و می‌فرماید: «الْعَدْلُ یَضَعُ الْأُمُورَ مَوَاضِعَهَا» افزود: این یعنی عدالت، هر چیزی را در جای خود قرار می‌دهد و قوه قضاییه باید پناهگاه مظلوم و مانع ظلم باشد.

وی با بیان اینکه عدالت، اساس کار حیات طیبه انسانی است گفت: همه پیامبران الهی نیز برای برقراری همین عدالت جهانی مبعوث شدند.

ماموستا کلشی‌نژاد در ادامه با اشاره به اینکه در سال‌های اخیر، تلاش‌های مجاهدانه و جهادی در قوه قضاییه صورت گرفته که شایسته تقدیر است افزود: این تلاشها، که مورد تأیید و تحسین رهبر انقلاب نیز قرار گرفته، سبب افزایش سرمایه اجتماعی و اعتماد مردم شده است.

وی خاطرنشان کرد: از جمله این خدمات ارزشمند شامل رسیدگی به پرونده‌های معوق و کثیرالشاکی بود یعنی اقدام جهادی برای تعیین تکلیف بیش از یک میلیون پرونده‌ی مسن که سال‌ها بر زمین مانده بود، گام بلندی در جهت احقاق حق مردم بوده است.

امام جمعه اهل‌سنت ارومیه با ابراز خرسندی از مبارزه‌ی بی‌امان با فساد توسط قوه قضائیه گفت: برخورد قاطع و بدون ملاحظه با مفسدان اقتصادی و پرونده‌های به اصطلاح «یقه سفیدها» نشان داد که همه در برابر قانون   یکسان هستند.

وی به موضوع «مردمی‌سازی» قوه قضاییه اشاره کرد و افزود: بیش از ۲۰۰ هزار ملاقات چهره به چهره با مردم و سفر‌های استانی، فاصله بین مردم و دستگاه قضا را کاهش داده و مشکلات را از نزدیک پیگیری کرده است.

ماموستا کلشی‌نژاد با اشاره به توسعه فرهنگ صلح و سازش اظهار داشت: خوشبختانه نزدیک به یک میلیون پرونده در سال، به جای صدور رأی، با صلح و سازش مختومه شده است و این کار، هم از بار مراجعه به دادگاه کاسته و هم الفت و برادری را در جامعه افزایش داده است.

وی به نقش بی‌بدیل امام جمعه اهل سنت و علما در ایجاد صلح و سازش اشاره کرد و افزود: باید از نقش بسیار مهم و استثنایی هسته‌های جهادی بخشایش و همچنین سفیدان معتمدین  و موثرین در راستای حل و صلح و سازش پرونده‌ها تقدیر کرد و در این راستا رئیس قوه قضاییه به صراحت تأکید کرده که علما و ریش‌سفیدان، به دلیل شناخت عمیق از مسائل قومی و محلی، «بهتر و مطلوب‌تر از یک قاضی حاذق» می‌توانند بسیاری از اختلافات را حل و فصل کنند، چون با چشم خود شاهد بوده‌ایم که چگونه با تدبیر و نفوذ کلام علما و ائمه جمعه، کینه‌های دیرینه به صلح و آشتی بدل شده است.

ماموستا کلشی‌نژاد ادامه داد: ما همواره بر اتحاد و برادری تأکید داشته و معتقد هستیم که اتحاد اقوام و ادیان، دشمنان را در رسیدن به اهداف ناکام گذاشته و این همکاری و تعامل، نمونه‌ی عینی همکاری در نیکوکاری و پرهیزگاری در جامعه است.

وی در ادامه با اشاره به اینکه صرفه‌جویی در انرژی ضرورتی شرعی و جهادی است اظهار داشت: قرآن کریم می‌فرماید: «اسراف نکنید که خداوند اسرافکاران را دوست ندارد» و در این راستا پیامبر اکرم (ص) حتی از دور ریختن نیمی از یک میوه نهی فرمودند.

امام جمعه اهل‌سنت ارومیه بیان کرد: مسئولان امر بار‌ها هشدار داده‌اند که میزان مصرف انرژی در ایران بیش از دو برابر میانگین جهانی بوده و این یک فاجعه‌ای اقتصادی و فرهنگی است.

وی خاطرنشان کرد: در روایات اسلامی آمده است که اسراف، موجب فقر، کاهش برکت در زندگی و محرومیت از هدایت الهی می‌شود و از سوی دیگر صرفه‌جویی در مصرف انرژی، یک «جهاد مدنی» است.
 
ماموستا کلشی‌نژاد اظهار داشت: این عمل، علاوه بر اینکه اطاعت از فرمان خدا به شمار می‌رود نوعی بصیرت و غیرت دینی و ملی است و بنابراین باید با ترک اسراف و رعایت الگوی صحیح مصرف، هم شاکر نعمت‌های الهی بوده و هم پشتیبان نظام و کشور عزیزمان در این برهه حساس باشیم.

وی در پایان خطبه‌ها با اشاره به پیام هوشمندانه مقام معظم رهبری مدظله العالی در رابطه با تفاهم‌نامه بین ایران و آمریکا گفت: این پیام با دقت و بصیرت تمام، سبب افزایش اعتماد مردم و اتحاد آنها شده و همچنین سبب یاس دشمنان داخلی و خارجی شد.

امام جمعه اهل سنت ارومیه تاکید کرد: لازم است با اطاعت و اعتماد به منویات مقام معظم رهبری، مسئولان امر در راستای تحقق این تفاهم‌نامه کوتاهی نکنند و همانطور که امام خامنه‌ای فرمودند آمریکا در مذاکرات باید به همه بند‌ها جامه عمل بپوشد که  ملت ایران به حقوق حقه اش برسد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آمادگی بیش از ۱۷۰۰ مسجد تهران برای مراسم تشییع رهبر شهید
هشدار جهاد اسلامی فلسطین درباره گسترش شهرک های صهیونیستی
تروریست‌های مزدور یک خانواده را در سراوان به گلوله بستند
ایستادگی جان فدایان لرستانی در موج ۱۲۰ سنگر خیابان
بررسی موانع راه اندازی پایانه مرزی کوزه‌رش سلماس
ریاض منصور: طرح‌های الحاق اسرائیل اقدام جنگی است
الحشد الشعبی عراق آماده برگزاری مراسم تشییع رهبر شهید انقلاب شد
نوای الله اکبر ساکنان کیش در صدو بیست و یکمین شب از حماسه خیابان
۲۸ شهید و زخمی در حمله رژیم صهیونیستی به نوار غزه
تقویت فعالیت سامانه بارشی در سمنان
برگزاری جشنواره فرهنگی و هنری فردا در دورود لرستان
حماسه حضورمردم ارومیه به فصل ۱۲۱ رسید
یکصد و بیست‌ویکمین شب پایداری مردم آبادان و خرمشهر
پیش‌بینی حضور ۴۶ میلیون نفر در مراسم بدرقه آقای شهید ایران
بررسی روند اجرای طرح پایانه مرزی کوزه رش سلماس
مردم اسناد غیرمنقول عادی خود را در سامانه ساغر ثبت کنند
کاهش هزینه‌های متقاضی خروج دائم از کیش با اجرای طرح ارزیابی کالا در محل
طرح اوقات فراغت تابستانی در چهارمحال و بختیاری
جام جهانی ۲۰۲۶؛ سلسائو سامورایی‌ها را حذف کرد
چادرملو نماینده ایران در لیگ قهرمانان آسیا ۲ شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
همایش بین‌المللی شاهنامه، شاه اثر ماندگار، در تاجیکستان برگزار شد
ابلاغیه جدید وزارت کار از تعطیلی بخش خصوصی در ایام وداع و تشییع پیکر رهبر فقید انقلاب
درگذشت معاون سیاسی ندسا براثر سانحه رانندگی
مهر و موم مطب مامایی متخلف در یزد
توسعه کنتور‌های هوشمند گاز و آغاز نصب در منازل
نام وکلای رژیم صهیونی در فهرست کمیته مجازات
برنی سندرز: ترامپ هزاران بی گناه را در ایران کشت
«امتحانات نهایی» دانش‌آموزان المپیاد‌های بین‌المللی «داخلی» برگزار می‌شود
محدودیت‌های ترافیکی مراسم تشییع رهبر شهید انقلاب از نرم‌افزار‌های مسیریاب اعلام می‌شود
هشدار حزب‌الله به رژیم صهیونی: حق دفاع محفوظ است
امیر«خوش‌قلب»:سامانه‌های‌پدافندی دائما درحال تحول هستند
برنامه ریزی برای افزایش ظرفیت انرژی خورشیدی در خوزستان
اژه‌ای: نکات و فرمان های رهبر انقلاب باید عملیاتی شوند
اختلال در سامانه پیش ثبت نام پایه هفتم
پزشکیان: توافق اخیر دستاورد مقاومت ملت ایران است
بیانیه جمعی از اعضای مجلس خبرگان درباره تحولات اخیر و مذاکرات  (۳ نظر)
مردم زمان طولانی را برای ماندن در تهران انتخاب نکنند  (۲ نظر)
به‌کارگیری نیرو‌های حق‌التدریس در طرح‌های حامی و تقویت مدارس  (۲ نظر)
ایران از جام جهانی ۲۰۲۶ کنار رفت  (۱ نظر)
فرماندهی ندسا خطاب به آمریکا: جهنم را تجربه خواهید کرد  (۱ نظر)
تجهیزات پیشرفته‌ای به ارتش الحاق می‌شود  (۱ نظر)
جام جهانی ۲۰۲۶، نمایش درخشان یوزهای ایرانی مقابل مصر  (۱ نظر)
پرداخت مستقیم یارانه غذا از ترم آینده به دانشجویان  (۱ نظر)
ادامه وقفه در بخشی از خدمات بانک‌های ملی و صادرات  (۱ نظر)
قوه قضائیه، جایگاهی کم‌نظیر برای اصلاح روند امور دارد  (۱ نظر)
بهسازی شبکه توزیع برق اسلامشهر؛ جزئیات قطع موقت برق  (۱ نظر)
الحاق ۶۲ هکتار زمین به خرمشهر برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن  (۱ نظر)
سردار کرمی: پاسخ سریع به تجاوز دشمن، طراحی هوشمندانه شهید پاکپور بود  (۱ نظر)
رامین بهترین گلزن تاریخ ایران در جام جهانی  (۱ نظر)
آمادگی دستگاه‌های حاکمیتی برای آیین وداع و تشییع امام شهید انقلاب  (۱ نظر)