• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۷۲۲۴۱۶
تاریخ انتشار: ۰۱ اسفند ۱۴۰۴ - ۱۱:۴۹
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت
زمانی کیاسری مطرح کرد؛

مهار بحران زیرمیزی با اصلاح ساختار مدیریتی

عضو کمیسیون بهداشت مجلس گفت: در حال حاضر تقریباً ۵۱ درصد از مدیریت‌ها، به‌ویژه در نظام سلامت و حوزه‌های مرتبط با سلامت، تحت کنترل افرادی است که از پرداخت‌های زیرمیزی بهره می‌برند.

مهار بحران زیرمیزی با اصلاح ساختار مدیریتی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ عالیه زمانی کیاسری، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با اشاره به افزایش پدیده زیرمیزی در نظام سلامت، گفت: این بی عدالتی در حق بیماران نتیجه فرآیند‌های اجرایی نادرست در نظام سلامت در دهه اخیر است که موجب شد زیرمیزی قبح خود را از دست بدهد؛ این پدیده به‌ویژه در دو سال اخیر شدت گرفته و ماهیت آن از یک رفتار غیرحرفه‌ای به یک پدیده ضدانسانی تبدیل شده است به‌طوری که بیماران عموماً به‌صورت هدایت‌شده در شرایط اضطرار، گاه در انتخاب بین مرگ و زندگی قرار داده می‌شوند و مورد سوءاستفاده مادی قرار می‌گیرند.

وی درباره دلایل گسترش زیرمیزی، توضیح داد: بخشی از این موضوع تعرفه‌ای است که باید واقعی شود؛ کمبود پزشک و کارشناس در کشور نداریم، اما حتی حداقل حمایت مادی و معنوی لازم از ارائه‌دهندگان خدمت، به‌ویژه افرادی که در بالین بیمار حضور دارند و پزشکانی که صرفاً در مراکز دانشگاهی و دولتی به‌صورت تمام‌وقت جغرافیایی فعالیت می‌کنند، صورت نمی‌گیرد و این گروه بیشترین بی‌مهری مدیران را در همه عرصه‌ها متحمل می‌شوند که زمینه دریافت زیرمیزی را فراهم کرده است، واقعی‌سازی تعرفه‌ها بدون سوگیری نسبت به یک یا چند رشته خاص، مهم‌ترین اقدام برای کاهش این مشکل است.

نماینده مردم ساری و میاندورود در مجلس دوازدهم با اشاره به نقش بیمه‌ها در این بحران، افزود: الزام بیمه‌ها، اعم از پایه و تکمیلی، به پرداخت به‌موقع از روش‌های مؤثر در حل مسئله است، اما سازمان‌های بیمه‌گر، به‌ویژه بیمه‌های تکمیلی و سازمان تأمین اجتماعی، پرداخت‌ها به داروخانه‌ها و بیمارستان‌های دولتی و خصوصی را بسیار دیرهنگام و با تأخیر و اعمال کسورات فراوان انجام می‌دهند که موجب فشار مضاعف بر سیستم سلامت شده است و نتیجه این عوامل، جهش شدید در عمومی شدن زیرمیزی در دو سال اخیر است.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با بیان ابعاد مدیریتی این مشکل گفت: در حال حاضر حدود ۵۱ درصد مدیریت‌ها در نظام سلامت و حوزه‌هایی که در سلامت دخل و تصرف می‌کنند، در سطح ملی و استانی تحت کنترل افرادی است که از زیرمیزی بهره می‌برند و این تعارض منافع شدید موجب شده انتخاب مدیران بر پایه شایستگی و تعهد حرفه‌ای انجام نشود و بیماران حتی بیماران کم‌بضاعت و تحت پوشش نهاد‌های حمایتی برای خرید خدمات سلامت در بخش خصوصی و حتی بخش دولتی و اقلام درمانی مجبور به پرداخت زیرمیزی شوند.

وی تأکید کرد: این بحران تا زمانی که از سوی مسئولان عالی‌رتبه، از رئیس‌جمهور و معاونان وی تا مدیران ملی و استانی، به‌عنوان یک مسئله پذیرفته نشود، قابل حل نخواهد بود. پذیرش مشکل نخستین گام برای رفع آن است و پس از آن باید مدیرانی با تعهد حرفه‌ای و انگیزه صادقانه خدمت بی‌منت به مردم جایگزین افراد زیرمیزی‌بگیر شوند. این تغییر رویکرد، ضریب شرافت در مدیریت را تضمین و از سوءاستفاده از رنج و اندوه بیماران و خانواده‌های آنان جلوگیری می‌کند.

این نماینده مجلس یادآور شد: حذف تعارض منافع در انتصابات، همراه با واقعی شدن تعرفه‌ها، افزایش و تقویت پوشش بیمه‌ای و رعایت تعهدات آن و نظارت مقتدرانه و مستمر بر عملکرد‌های اجرای قانون برنامه در زمان اجرا، نخستین گام‌ها برای مقابله با بحران زیرمیزی در نظام سلامت کشور است و تنها با این اقدامات می‌توان امید داشت این پدیده ضدانسانی کنترل شود و سلامت مردم در اولویت واقعی قرار گیرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
فراخوان سیاست‌پژوهی دولت برای مقاوم‌سازی بافت‌های تاریخی کشور
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۴ اسفند ۱۴۰۴
رشد ۲۸ درصدی داوطلبان انتخابات شوراها
تمدید مهلت استفاده از مشوق کاهش پیش‌پرداخت قراردادهای سرمایه‌گذاری تا پایان اسفندماه
تقویم و اوقات شرعی زنجان ۴ اسفند ماه ۱۴۰۴
الزام نانوایی‌های سنگکی و بربری زنجان به پخت نان تا یک ساعت پس از افطار در روزهای تعطیل
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۴ اسفند ۱۴۰۴ به افق قم
ایجاد محدودیت برای درج قیمت در سایت‌های دیوار و شیپور برای مقابله با گرانی در بازار املاک زنجان
ارسال بیش از ۴۵۰ اثر به جشنواره ملی داستان رضوی در لرستان
تصادف مرگبار با دو فوتی و دو مصدوم در بیرانشهر لرستان
دستگیری سارقان طلاجات منازل و اماکن خصوصی در مراغه
اعلام ساعات کاری پایگاه‌های اهدای خون در لرستان
لزوم افزایش آگاهی عمومی در حوزه سلامت روان
آمادگی صداوسیما برای پوشش رسانه ای مصوبات سفر رئیس جمهور به لرستان
دعوت از ۴ دانش آموز دختر با نیاز‌های ویژه در اردوی آماده‌سازی تیم ملی والیبال
ماندگاری هوای گرم و غبارآلود در سمنان
آغاز طرح پژواک در کودکستان‌های چهارمحال و بختیاری
اوقات شرعی اهواز، ۴ اسفند ۱۴۰۴
برتری شناور سازی قشم برابر صنعت نفت آبادان
تمرینات ملی پوشان تکواندو در کیش برای رقابت‌های آسیایی و جهانی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
سردار اسدی: حضور ناوهواپیمابر در منطقه تبلیغاتی است
ویتکاف: ترامپ از تسلیم نشدن ایرانی‌ها متعجب است
واکنش بقایی به اظهارات اخیر سفیر آمریکا در تل‌آویو
پیش‌بینی ورود سامانه بارشی به کشور از روز سه‌شنبه
از شکست میدانی تا عقب‌نشینی راهبردی
عراقچی: احتمالا پنجشنبه با ویتکاف در ژنو دیدار می‌کنم
واکنش مقام‌های کشورهای مختلف به سخنان سفیر آمریکا
پاکستان و ۱۴ کشور اسلامی ادعای سفیر آمریکا را محکوم کردند
برگزاری مسابقات کشتی آزاد چهار جانبه در آباده
مطالبات مراکز درمانی و بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی تسویه شد
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۳ اسفند ۱۴۰۴ به افق قم
وزش باد و بارش‌های پراکنده در راه لرستان/ پنجم اسفند ۱۴۰۴
داوطلبان رد صلاحیت شده اعتراض خود را ثبت کنند
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۳ اسفند ۱۴۰۴
اوقات شرعی اهواز، ۳ اسفند ۱۴۰۴
سردار جوانی: «سلاح خطرناک‌تر از ناو» بزرگنمایی نیست  (۱۳ نظر)
ویتکاف: ترامپ از تسلیم نشدن ایرانی‌ها متعجب است  (۴ نظر)
ایران موشکی دارد که می‌تواند ناو آمریکا را غرق کند  (۳ نظر)
واریز عیدی بازنشستگان و مستمری بگیران لشکری و کشوری  (۲ نظر)
بازدید امیر سرتیپ الهامی از منطقه پدافند هوایی شرق  (۱ نظر)
ورود سامانه بارش جدید به استان همدان  (۱ نظر)
احتمال موافقت آمریکا با غنی‌سازی اورانیوم در عربستان  (۱ نظر)
تمدید مهلت ثبت نام از داوطلبان انتخابات شوراهای اسلامی روستاها  (۱ نظر)
پایان پرونده‌های تکراری فروش ملک در قم  (۱ نظر)
کشف ۱۶۵ قبضه سلاح جنگی در مرز‌ها  (۱ نظر)
لیدر اغتشاشات فردیس دستگیر شد  (۱ نظر)
هشدار وزارت بهداشت درباره سالمندی ۳۰ درصدی جمعیت کشور  (۱ نظر)
بودجه ۱۴۰۵ و وعده عدالت مالیاتی؛ آیا جلوی فرار شرکت‌های بزرگ گرفته می‌شود؟  (۱ نظر)
سرریز شدن آب سد گاران  (۱ نظر)
شکاف یک فرزندی در نتایج پیمایش‌های ملی  (۱ نظر)