• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۷۲۱۹۸۱
تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۷:۱۹
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت

کسری ۱۵ درصدی خون در کشور داریم

مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران با اعلام اینکه در حال حاضر با کسری ۱۵ درصدی خون در کشور مواجه هستیم که این میزان در برخی استان‌ها بیشتر است، گفت: شبکه ملی خون رسانی کشور وظیفه جابجایی خون و فرآورده‌ها را بر عهده دارد.

کسری ۱۵ درصدی خون در کشور داریم

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ احمد قره‌باغیان، پنجشنبه ۳۰ بهمن در بازدید از مرکز انتقال خون ساری،  ضمن اشاره به جایگاه استان مازندران در حوزه اهدای خون، از چالش‌های ملی و استانی این سازمان سخن گفت. وی با ابراز خرسندی از حضور در جمع همکاران خود در مازندران، به اهمیت تأمین خون و فرآورده‌های سالم و کافی برای مراکز درمانی کشور به‌ویژه استان‌های دارای شرایط خاص تأکید کرد.

مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران، استان مازندران را استانی مهمان‌پذیر با آمار بالای بیماران تالاسمی، سرطانی، هموفیلی و مصدومین حوادث جاده‌ای خواند که همین عوامل نیاز به خون را در این استان افزایش می‌دهد.

قره‌باغیان با بیان اینکه معمولاً نیاز خونی استان مازندران توسط مردم نوعدوست خود استان تأمین می‌شود، گفت: متأسفانه در حال حاضر در برخی مقاطع با کسری خون مواجه هستیم و سایر مراکز انتقال خون باید برای تأمین نیاز مراکز درمانی و بیمارستانی استان، به یاری مازندران بیایند. 

فرسودگی تجهیزات و کمبود اعتبارات استانی

مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران درباره اقدامات این سازمان برای تأمین تجهیزات آزمایشگاهی استان مازندران، مشکل تجهیزات را یک چالش ملی دانست و تصریح کرد: متأسفانه تجهیزات ما به دلیل تحریم‌ها دچار فرسودگی شده و نیاز مبرمی به جایگزینی دارند. این موضوع کاملاً به تأمین اعتبارات وابسته است. اعتبارات ما به دو دسته ملی و استانی تقسیم می‌شود. استان‌ها باید از طریق رایزنی با مسئولین اجرایی استان، نسبت به تأمین بودجه خود اقدام کنند.

وی با اشاره به خرید اقلام استراتژیک مانند کیت و کیسه‌های خونگیری توسط ستاد مرکزی، خاطرنشان کرد: متأسفانه برخی استان‌ها از جمله مازندران با کسری بودجه مواجه هستند و نیاز به توجه و رایزنی بیشتری با مسئولین استانی دارند تا بتوانند حداقل امکانات مورد نیاز خود را تأمین کنند.

 قره‌باغیان از خرید تجهیزات استراتژیک از اواخر امسال خبر داد و گفت: این تجهیزات به تدریج بر اساس نوع فعالیت استان‌ها در اختیار مراکز انتقال خون کشور قرار خواهد گرفت.

رشد ناهمگون انتقال خون با نظام سلامت

قره‌باغیان کمبود منابع انسانی را یکی دیگر از دغدغه‌های جدی استان مازندران و کل کشور عنوان کرد و گفت: متأسفانه در سال‌های اخیر، سازمان انتقال خون نتوانسته است همگام با رشد سریع نظام سلامت کشور توسعه یابد. در حالی که نظام سلامت تقریباً دو برابر شده است، سازمان انتقال خون با کاهش نیروی انسانی مواجه بوده است.

وی با اشاره به ایجاد مراکز پیشرفته درمانی مانند جراحی‌های قلب و سرطان در استان‌ها، افزود: هنگامی که یک مرکز پیشرفته درمانی که نیاز حیاتی به خون دارد ایجاد می‌شود، معمولاً به زیرساخت‌های انتقال خون توجه کافی نمی‌شود و این عدم آمادگی در بخش تجهیزات و نیروی انسانی، منجر به کسری خون در کشور می‌شود. امیدواریم با کمک مسئولین و تأمین اعتبارات لازم، این کمبودها را به حداقل برسانیم.

سالمندی جمعیت و افزایش نیاز به خون

مدیرعامل سازمان انتقال خون کشور در بخش دیگری از سخنان خود به حرکت جمعیت کشور به سمت سالمندی اشاره کرد و هشدار داد: با افزایش سن، شانس ابتلا به سرطان و نیاز به جراحی‌های پیشرفته بیشتر می‌شود و به تبع آن، نیاز به فرآورده‌های خونی نیز افزایش خواهد یافت. انتقال خون باید برای گسترش فعالیت‌های خود در بخش پرسنل، تجهیزات و امکانات برنامه‌ریزی کند تا بتواند پاسخگوی نیازهای فعلی و آتی نظام سلامت باشد.

وی ضمن قدردانی از تلاش‌های شبانه‌روزی پرسنل خدوم انتقال خون، بر لزوم گفتگوی مستمر مسئولان استانی با مدیران درمان و مسئولان اجرایی کشور برای نشان دادن جایگاه حیاتی انتقال خون در نظام سلامت تأکید کرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
درخشش هنرمند زنجانی در جایزه ملی «روایت پیشرفت»
دستگیری عامل آتش سوزی تالاب انزلی
ثبت‌نام بیش از ۴ هزار داوطلب انتخابات شوراهای روستا؛ تمدید مهلت ثبت‌نام تا پایان امروز
یک فروند هواپیمای نهاجا دچار سانحه شد
تشدید نظارت بر بازار توزیع کالا‌های اساسی در دزفول 
آغاز عملیات آسفالت جاده روستای گردشگری دِه‌نو شهرستان هندیجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱ اسفند ۱۴۰۴
تسریع در روند اجرای طرح چندمنظوره نیایش دزفول
اوقات شرعی اهواز، یکم اسفند ۱۴۰۴
دعای هر روز و روز دوم ماه مبارک رمضان
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱ اسفند ۱۴۰۴ به افق قم
تیم کاترینا قهرمان مسابقات فوتسال جام فجر در سراب
پایان اولین دوره مسابقات قهرمانی روستایی ویژه جانبازان و توان‌یابان گیلان در سنگر
آمادگی کامل منطقه اهواز برای تأمین سوخت نوروزی 
چهار خطه شدن مسیر پل مقاومت شهدا تا هریس
تمدید مهلت نام‌نویسی انتخابات شورا‌های اسلامی روستا درقم
تمدید بخشودگی ۷۰۰ میلیون تومانی جرایم مالیاتی تا ۱۴ اسفند
تامین حدود ۶۷۰ تن میوه و خرمای تنظیم بازار در آذربایجان شرقی
آغاز سرمایه‌گذاری‌های صنعتی در منطقه ویژه جازموریان در آینده نزدیک
آتش در تالاب انزلی فروکش کرد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آغاز عملیات اجرایی بزرگ‌ترین طرح راهسازی کهگیلویه و بویراحمد
سرمایه گذاری روسیه در میادین نفتی ایران
تمدید مهلت ثبت‌نام انتخابات شورا‌های روستایی تا فردا شب ساعت ۲۲
دعای هر روز و روز اول ماه مبارک رمضان
اوقات شرعی اهواز، ۳۰ بهمن ۱۴۰۴
آذربایجان غربی سردتر می‌شود
میوه و تره‌بار از ۱۵ اسفند کالابرگی می‌شود
تمرین آزادسازی کشتی ربوده شده در رزمایش ایران و روسیه
بازداشت ۳۴ اغتشاشگر و تروریست خیابانی
تقویم و اوقات شرعی پنجشنبه ۳۰ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
لغو سهمیه ۲۰ روز تردد رایگان در محدوده کاهش آلودگی هوای تهران
پایان موفق رزمایش مرکب دریایی ایران و روسیه در جنوب ایران
گفتگوی تلفنی وزیران امور خارجه ایران و عربستان سعودی 
پیش بینی رگبار باران در برخی مناطق
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۳۰ بهمن ۱۴۰۴
بازتاب سخنان مقام معظم رهبری در رسانه‌های مختلف  (۳ نظر)
آزادراه مشهد – چناران در محدوده شهر مشهد در حال ساخت است  (۱ نظر)
سرلشکر موسوی: از ظرفیت جوانان استفاده شود  (۱ نظر)
ما داغدار و عزادار خون‌های ریخته شده در فتنه دی‌ماه هستیم  (۱ نظر)
افزایش سه برابری یارانه فرزندان خانواده‌های دارای حداقل سه فرزند در دهک‌های ۱ تا ۴  (۱ نظر)
دستورالعمل فعالیت صنوف و اماکن عمومی در ماه رمضان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
بیش از ۱۰ سرویس اطلاعاتی در آشوب دی ماه نقش داشتند  (۱ نظر)
افزایش قیمت نان و بنزین در سال آینده صحت ندارد  (۱ نظر)
انتشار آثار جدید از شاعر مشروطه  (۱ نظر)
اطلاعیه استخدام نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)
دعوت از ورزشکار مراغه‌ای به اردوی تیم ملی والیبال ساحلی نوجوانان  (۱ نظر)
خسارت ۱۰ هزار میلیارد تومانی گیلان روی میز هیئت دولت  (۱ نظر)