• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۷۰۶۷۸۰
تاریخ انتشار: ۱۵ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۵:۳۳
بین الملل » تحلیلی

درخواست برای خروج فوری رژیم صهیونیستی از سوریه

رئیس جمهور ترکیه و ولیعهد عربستان درخواست خود را برای خروج فوری رژیم صهیونیستی از سرزمین‌های اشغالی سوریه اعلام کردند.

درخواست برای خروج فوری رژیم صهیونیستی از سوریه

به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاری صدا و سيما از آنکارا؛ رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه که به عربستان رفته است پس از دیدار با بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی بیانیه مشترکی را در ۳۱ ماده امضا کرد.

اداره ارتباطات ریاست جمهوری ترکیه درباره دیدار اردوغان و بن سلمان در بیانیه‌ای اعلام کرد: در این دیدار روابط دوجانبه ترکیه و عربستان، همکاری در زمینه انرژی، صنایع دفاعی، سرمایه‌گذاری، تجارت و فناوری و مسائل منطقه‌ای و جهانی بررسی شد.

رئیس جمهور ترکیه گفت: ترکیه و عربستان سعودی مصمم هستند روابط خود را به سطح بهتری ارتقا دهند و گام‌های جدیدی در بسیاری از زمینه‌ها به ویژه انرژی‌های تجدیدپذیر و صنایع دفاعی بردارند. ترکیه همچنان برای صلح پایدار در فلسطین و بازسازی غزه تلاش می‌کند و باید تلاش‌ها برای پایان دادن به بحران انسانی در اسرع وقت افزایش یابد، حفظ تمامیت ارضی سوریه نه فقط برای ترکیه، بلکه برای کل منطقه مفید خواهد بود، حمایت ترکیه از ثبات سوریه در بسیاری از زمینه‌ها ادامه خواهد یافت و آنها با عربستان سعودی برای بازسازی سوریه همکاری خواهند کرد.

در این دیدار همچنین آخرین وضع یمن و تحولات شرق آفریقا به تفصیل بررسی و چهار توافق‌نامه بین ترکیه و عربستان سعودی امضا و بیانیه مشترکی نیز صادر شد.

در بخشی از این بیانیه که اختصاص دارد به مسئله سوریه گفته شده است: در مورد سوریه، طرفین از تلاش‌های دولت برادر سوریه و گام‌ها و اقدامات مسئولانه‌ای که برای حفظ امنیت، ثبات و تمامیت ارضی سوریه انجام داده است، قدردانی کردند. آنها همچنین از تلاش‌های جامعه بین‌المللی برای حمایت از دولت سوریه و لغو تحریم‌های اعمال شده قدردانی و از اجرای توافق آتش‌بس و ادغام که در ۳۰ ژانویه اعلام شد، حمایت کردند، همچنین حمایت کامل خود را از تلاش‌های دولت سوریه برای مقابله با سازمان‌های تروریستی که ثبات سوریه و کل منطقه را تهدید می‌کنند و ترویج صلح مدنی، مجدد اعلام کردند.

آنها مجدد نقض‌ها و تجاوز مکرر مقامات اشغالگر علیه خاک و حاکمیت سوریه را محکوم و اعلام کردند این تخلفات و سوءاستفاده‌ها آشکارا قوانین بین‌المللی را نقض می‌کند، امنیت و ثبات منطقه‌ای را تهدید می‌کند و محیطی مساعد برای تشدید خشونت و افراط‌گرایی ایجاد می‌کند. آنها درخواست خود را برای خروج فوری اسرائیل از تمام سرزمین‌های اشغالی سوریه تکرار کردند.

در مادۀ ۱۷ این بیانیه در رابطه با مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی گفته شده است: طرفین بر تعهد خود برای حفظ هماهنگی و تشدید تلاش‌ها برای حفظ صلح و امنیت بین‌المللی تأکید کردند و در مورد مسائل مورد علاقه متقابل در سطوح منطقه‌ای و بین‌المللی تبادل نظر کردند و بر عزم خود برای تقویت همکاری و هماهنگی مشترک در این زمینه‌ها تأکید کردند و همچنین حمایت مداوم خود را از همه تلاش‌ها برای برقراری صلح و ثبات در منطقه و جهان اعلام کردند.

در مادۀ بعدی نیز آمده است: طرفین تبادل نظر جامعی در مورد تحولات منطقه‌ای انجام دادند؛ نگرانی خود را در مورد افزایش خطر درگیری، تنش و تشدید اوضاع در منطقه ابراز کردند و بر اهمیت همکاری منطقه‌ای تأکید کردند. در این زمینه، آنها حمایت خود را از ابتکارات جمعی با هدف دستیابی به ثبات، صلح و رفاه منطقه‌ای مجدد اعلام کردند.

در مادۀ ۱۹ این بیانیه نیز به مسئله فلسطین اشاره شده است: در مورد تحولات اخیر در فلسطین، هر دو طرف نگرانی عمیق خود را در مورد وخامت اوضاع انسانی در نوار غزه، حملات مداوم اسرائیل و انسداد کمک‌های بشردوستانه و گذرگاه‌های مرزی ابراز کردند و بر اهمیت تشدید تلاش‌های امدادی در غزه و تضمین بازگشایی بدون مانع همه گذرگاه‌ها در سراسر نوار برای تسهیل تحویل کمک‌های بشردوستانه بسیار مورد نیاز تأکید کردند. آنها همچنین بر ضرورت اعمال فشار جامعه بین‌المللی بر مقامات اشغالگر اسرائیل برای تضمین حفاظت از غیرنظامیان، خودداری از هدف قرار دادن زیرساخت‌های حیاتی و رعایت قوانین بین‌المللی و حقوق بشردوستانه تأکید کردند. علاوه بر این، آنها بر ضرورت تثبیت آتش‌بس، پایان دادن به اشغال غزه، هموار کردن راه برای از سرگیری مسئولیت‌های تشکیلات خودگردان فلسطین در قبال نوار غزه و در نهایت دستیابی به پایان اشغال و تأسیس یک کشور مستقل فلسطینی در مرز‌های ۱۹۶۷ با پایتختی قدس شرقی، مطابق با قوانین بین‌المللی و ابتکار صلح عربی ۲۰۰۲ تأکید کردند.

هر دو طرف از مشارکت کشور‌های خود در شورای صلح برای حمایت از تلاش‌های صلح به رهبری دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا استقبال کردند و از آغاز مرحله دوم طرح جامع صلح در غزه و آغاز به کار کمیته ملی مستقل برای اداره نوار غزه استقبال کردند و از تلاش‌های بین‌المللی در این زمینه قدردانی کردند. طرف سعودی از تلاش‌های میانجیگری جمهوری برادر ترکیه، به همراه کشور‌های ضامن توافق صلح و دستاورد‌های حاصل از آن قدردانی کرد. هر دو طرف از به رسمیت شناختن‌های بین‌المللی پی در پی دولت فلسطین قدردانی کردند.

در این بیانیه در رابطه با یمن نیز گفته شده است: طرفین حمایت خود را از دولت مشروع یمن، به نمایندگی از رئیس شورای رهبری ریاست جمهوری یمن و دولت آن، مجدد اعلام کردند. آنها بر اهمیت حفظ حاکمیت، وحدت و تمامیت ارضی یمن تأکید کردند. آنها بر ضرورت مخالفت با هرگونه تلاش برای تجزیه یمن یا حمایت از نیرو‌های داخلی که به دنبال تضعیف امنیت و ثبات این کشور هستند، تأکید کردند. طرف ترکیه‌ای حمایت خود را از نقش مهم پادشاهی عربستان سعودی در یمن و تلاش‌های آن برای پایان دادن به بحران یمن از جمله پاسخ به درخواست رئیس شورای رهبری ریاست جمهوری یمن برای برگزاری کنفرانسی جامع در ریاض با مشارکت همه گروه‌های جنوبی برای حل بحران و تقویت آشتی ملی در یمن، ابراز کرد.

مادۀ بعدی به مسئله سومالی اختصاص داده شده است: طرفین حمایت بی‌دریغ خود را از حاکمیت، تمامیت ارضی و وحدت جمهوری فدرال سومالی اعلام و بر تعهد خود به حفظ ثبات سومالی، رفاه مردم آن و توسعه آن مجدداً تأکید کردند. آنها اعلامیه به رسمیت شناختن متقابل بین مقامات اشغالگر اسرائیل و منطقه به اصطلاح "سومالی‌لند" که آنها ان را بخشی از جمهوری فدرال سومالی می‌دانند، رد کردند زیرا این امر اقدامات جدایی‌طلبانه یکجانبه را که ناقض قوانین بین‌المللی است و تنش‌ها را در منطقه تشدید می‌کند. آنها همچنین رد تلاش‌ها برای تحمیل ساختار‌های موازی که وحدت سومالی را تضعیف می‌کند، ابراز کردند.

در مورد سودان نیز گفته شده است: طرفین تعهد قاطع خود را به حفظ وحدت و امنیت سودان، ثبات و حاکمیت آن مجدد اعلام کردند. آنها تشکیل هرگونه ساختار نامشروع یا موازی خارج از نهاد‌های قانونی دولتی سودان را رد کردند. آنها همچنین بر اهمیت جلوگیری از تبدیل شدن سودان به صحنه درگیری و فعالیت‌های غیرقانونی و جلوگیری از ورود غیرقانونی سلاح‌های ساخت خارج به کشور تأکید کردند.

مطابق با حقوق بین‌الملل بشردوستانه و اعلامیه جده که در ۱۱ مه ۲۰۲۳ امضا شد، آنها بر ضرورت تضمین حفاظت از غیرنظامیان و همچنین تسهیل تحویل کمک‌های بشردوستانه و تجهیزات امدادی به تمام مناطق سودان تأکید کردند و بر اهمیت حفاظت از نهاد‌های دولتی سودان و آغاز یک روند سیاسی به رهبری سودان از طریق ایجاد یک دولت غیرنظامی که شامل گروه‌ها و نهاد‌های افراطی که مرتکب جنایت علیه مردم سودان شده‌اند، تأکید کردند.

بحران روسیه و اوکراین یکی دیگر از مفاد این بیاینه را تشکیل می‌دهد: هر دو طرف حمایت قوی خود را از یک راه‌حل جامع مذاکره‌شده مطابق با قوانین بین‌المللی و منشور سازمان ملل متحد که صلح، ثبات و رفاه پایدار را در منطقه و فراتر از آن تضمین کند، مجدد اعلام کردند.

رئیس جمهور ترکیه امروز چهارشنبه عازم قاهره پایتخت مصر می‌شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
المپیک زمستانی؛ نودوسومی اسکی‌باز ایران
برگزاری مسابقات هندبال چند جانبه برخوار
سامانه بارشی ضعیف در راه فارس
تکمیل جاده تایباد – تربت‌ جام به ۱۲ هزار میلیارد ریال اعتبار نیازمند است
بررسی گزارش‌های مالی، املاک و سامانه‌های نظارتی شهرداری زنجان
شجاعی، قهرمان رقابت‌های انتخابی تیم ملی کاراته دانشجویان
فاز نخست بزرگترین تصفیه‌خانه پایتخت در انتظار بهره‌ برداری
قدردانی امامان جمعه از حضور شکوهمند مردم کردستان در راهپیمایی ۲۲ بهمن
نبرد برابر آلومینیوم، شمس آذر
مرحله دوم نخستین رویداد ملی «رویش» برگزار شد
برای فردا: افزایش تدریجی پوشش ابر و وزش باد در استان زنجان
بازدید نماینده مردم مشهد و کلات از محلات مشهد
پیشتازی خودرو سازان چینی در بازار‌های جهانی
حمایت معاون علمی ریاست‌جمهوری از منطقه ویژه اقتصادی ICT لنجان
لیگ برتر فوتبال؛ تساوی شمس‌آذر قزوین و آلومینیوم اراک
رهبر جنبش انصار الله؛: ایران مانع سیطره اسرائیل بر منطقه است
میزان مالیات وصول شده از خانه‌های خالی ناچیز است
حضور مردم در راهپیمایی نشان داد ملت ایران در وفاداری به آرمان‌های نظام و رهبری استوارند
بهره بردارری از طرح‌های ورزشی و عمرانی در قشم
پنج مصدوم به دنبال برخورد دو خودرو در جاده خضرآباد یزد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فروش ۱۴ محصول ایران خودرو بدون حساب وکالتی
چگونه با اصلاح سبک زندگی به جنگ بیماری دیابت برویم؟
نمایشگاه عرضه مستقیم کالا در یزد
برپایی نمایشگاه روستا آباد در بندرعباس
از حماسه ۲۲ بهمن تا فرصت راهبردی انتخابات شوراها در پیش‌رو
لغو تعرفه‌های ترامپ علیه کانادا در مجلس نمایندگان
تأکید دادستان کل کشور بر أخذ خسارت از عوامل اغتشاشات
ادعای اعدام مخفیانه هزاران نفر توسط رسانه صهیونیستی کذب است
«صالح محمدی» هیچ حکم قطعی قابل اجرایی ندارد
بارش‌های اخیر کهگیلویه وبویراحمد تا ساعت ۹:۳۰ امروز
نیمه نهایی جام حذفی اسپانیا؛ شکست بارسا در مادرید
هشدار نارنجی تشدید بارش‌ها در ۳ استان کشور
شهرداری مشهد بازار ساخت و ساز را با بسته‌های حمایتی تقویت می‌کند
گروسی: ایران از حق غنی‌سازی اورانیوم برخوردار است
ورود موج دوم سامانه بارشی به چهارمحال و بختیاری
راهپیمایی رزم در برف رزمندگان تیپ امام حسن مجتبی (ع) نیروی زمینی سپاه  (۴۵ نظر)
فراخوان صداوسیما برای ارسال تصاویر مردمی از مراسم ۲۲ بهمن  (۴ نظر)
گروسی: ایران از حق غنی‌سازی اورانیوم برخوردار است  (۲ نظر)
حضور عروس و داماد اهوازی در راهپیمایی یوم الله ۲۲ بهمن  (۱ نظر)
تبریک گوترش به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی  (۱ نظر)
سفر رییس سازمان محیط زیست به استان البرز  (۱ نظر)
نمایشگاه عرضه مستقیم کالا در یزد  (۱ نظر)
کم‌آوردن خیابان اصلی اراک در استقبال از راهپیمایی ۲۲ بهمن  (۱ نظر)
فرمانده کل ارتش: دشمن فقط زبان قدرت را متوجه می‌شود  (۱ نظر)
اژه‌ای: ما مسئولان نباید لحظه‌ای از متن مردم جدا شویم  (۱ نظر)
تشکر رهبر انقلاب از کار بزرگ ملت ایران در روز ۲۲ بهمن  (۱ نظر)
مکرون: آمریکا و چین احتمالا اروپا را از دور خارج کنند  (۱ نظر)
انهدام یک هسته تروریستی سلطنت‌طلب در خراسان رضوی  (۱ نظر)
آغاز راهپیمایی ۲۲ بهمن در یزد  (۱ نظر)
اسلام‌آباد به همبستگی و حمایت علنی از تهران ادامه خواهد داد  (۱ نظر)