• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۹۹۹۵۱
تاریخ انتشار: ۰۸ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۹:۳۲
اجتماعی » حقوقی و قضایی

داوری حرفه‌ای جایگزین فرایند‌های پیچیده دادرسی

رئیس مرکز حل اختلاف قوه قضائیه گفت: اگر می‌خواهیم کار مردم آسان شود و اختلافات تجاری با رضایت و سرعت حل‌وفصل شود، باید داوری حرفه‌ای جایگزین فرایند‌های پیچیده و پرتشریفات دادرسی شود.

داوری حرفه‌ای جایگزین فرایند‌های پیچیده دادرسی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، نخستین رویداد مدیریت اختلافات کسب و کار؛ چالش‌های درج شرط داوری حرفه‌ای در قرارداد‌ها با هدف تسریع در حل اختلافات با حضور حجت‌الاسلام هادی صادقی رئیس مرکز حل اختلاف قوه قضائیه برگزار شد.

حجت‌الاسلام صادقی در این رویداد، داوری حرفه‌ای را یکی از مهم‌ترین ابزار‌های حاکمیت اسلامی برای تسهیل امور مردم و فعالان اقتصادی دانست.

وی با تأکید بر اینکه مراجعه به دادگستری به‌علت تشریفات قانونی و پیچیدگی‌های آیین دادرسی برای مردم دشوار است،گفت: وظیفه حاکمیت اسلامی ایجاد مسیر‌های سهل و کم‌هزینه برای حل اختلافات است و در دعاوی حقوقی، مدنی و به‌ویژه تجاری، بهترین و کارآمدترین مسیر، داوری حرفه‌ای است.

حجت‌الاسلام صادقی افزود: اگر می‌خواهیم کار مردم آسان شود و اختلافات تجاری با رضایت و سرعت حل‌وفصل شود، باید داوری حرفه‌ای را جایگزین فرایند‌های پیچیده و پرتشریفات دادرسی کنیم.

صادقی داوری را صرفاً صدور رأی ندانست و گفت: داوری حرفه‌ای در نگاه ما یک فرآیند چندبعدی است که «داور ـ میانجیگر» را در بر می‌گیرد و وظیفه نخست داور، تلاش برای ایجاد صلح و سازش بین طرفین است، نه ختم اختلاف با رأی.

وی با انتقاد از رویکرد رأی‌محور در برخی داوری‌ها تصریح کرد: برکات مصالحه به‌مراتب بیش از رأی داور یا قاضی است؛ صلح می‌تواند انسجام اجتماعی، تداوم همکاری‌های اقتصادی و اعتماد متقابل را حفظ کند، در حالی که رأی الزاماً چنین کارکردی ندارد.

رئیس مرکز حل اختلاف قوه قضائیه با اشاره به برنامه‌های آموزشی این مرکز گفت: آموزش داوران به‌صورت توأمان در دو حوزه حقوقی و مهارت‌های روان‌شناختی حل اختلاف در دستور کار قرار گرفته است، چراکه ایجاد سازش، مهارتی پیچیده‌تر از صدور رأی است.

وی یکی از چالش‌های اصلی توسعه داوری حرفه‌ای را مقاومت‌های موجود در درون دستگاه قضایی دانست و اظهار کرد: این مقاومت ریشه در بدبینی تاریخی نسبت به داوری دارد که ناشی از تجربه آرای غیرقانونی، ناپخته و بعضاً ناعادلانه صادرشده توسط داوران غیرحرفه‌ای در گذشته است.

حجت‌الاسلام صادقی افزود: فراوانی ابطال آرای داوری در محاکم، نتیجه مستقیم ورود افراد فاقد صلاحیت به این حوزه بوده و برای رفع این بدبینی، باید به داوری حرفه‌ای «آبروی حقوقی و اجتماعی» داده شود.

وی با تأکید بر لزوم حذف داوری غیرحرفه‌ای گفت: همان‌گونه که وکالت غیرحرفه‌ای در دادگستری پذیرفته نمی‌شود، داوری غیرحرفه‌ای نیز باید به‌طور کامل کنار گذاشته شود، چراکه آثار زیان‌بار آن حتی از وکالت غیرتخصصی هم بیشتر است.

معاون قوه قضائیه با اشاره به تجربه داوری در حوزه خانواده تصریح کرد: در این حوزه نیز داوران غیرحرفه‌ای به‌جای ایفای نقش اصلاحی، به کاسبان اختلاف تبدیل شده‌اند و این روند در افزایش آسیب‌های اجتماعی، به‌ویژه طلاق، مؤثر بوده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تکمیل فوری طرح‌های نیمه‌تمام گتوند با تصویب ۲۲ مصوبه در شورای اداری
پاسخ اعضای دولت به پرسش خبرنگاران در حیاط دولت
قهرمانی نماینده بدمینتون استان زنجان
دیدار مسئولان استان قم با خانواده شهیدان کاکازاده و طالبی از شهدای اغتشاشات اخیر
ادامه دروغ پردازی‌های اینترنشنال در مورد تعداد کشته‌های اغتشاش دی ماه
باخت رعد پدافند زنجان
­ابلاغیه کمیته انضباطی به سرمربی شمس آذر و بازیکن ذوب آهن
اعترافات اغتشاشگران فریب خورده شهرستان دورود
زخم و آتش بر تن ناجیان جان
بررسی مسائل و مشکلات مردم با حضور فرماندار ویژه مهاباد
انعقاد تفاهم نامه همکاری هلال احمر و شورای سیاستگذاری ائمه جمعه
دشمنان لجوج ایران در تجاوز نظامی و ایجاد آشوب شکست خوردند
بوئین‌زهرا، قطب کشاورزی و شاهراه مواصلاتی با بودجه عمرانی ۱۸۰ میلیارد تومانی
نیرو‌های مسلح ایران، انگشت برماشه آماده‌اند
روند پرشتاب سالمندی جمعیت در کهگیلویه و بویراحمد
خبر‌هایی از برپایی کارگاه نقاشی در سرخه
ادامه استقبال مردم از طرح کالابرگ الکترونیکی
افتتاحیه مسابقات ورزشی بین مدرسه ای شهرستان فارسان
تارتار: هیچ تیمی مانند سپاهان به گل‌گهر فشار نیاورده بود
بسته ایران جوان ونگاهی به همایش تحلیل‌های اخلاقی حامیان جنین درقم
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فروش ۱۳ محصول ایران خودرو بدون حساب وکالتی از امروز
پیشرفت اقتصاد کشاورزی با کارآمدسازی یارانه‌ها
وجود ارز کافی در کشور/سوء مدیریت موجب نشت ارز شده
بن سلمان: هیچ تهدید و تنشی علیه ایران قابل پذیرش نیست
ولایتی: ترامپ از ترس شکست به سرعت تسلیم می‌شود
توضیح سفارت روسیه درباره صادر نشدن روادید برای کشتی‌گیران ایرانی
خدمت گذاری به مردم بالاترین وظیفه پاسداران
سفیر ایتالیا به وزارت امور خارجه احضار شد
اجرای طرح «مدیریت محله‌محور» در سه روستای بخش صفادشت ملارد
شعبه تخصصی پارک فناوری پردیس در شهرستان دماوند ایجاد می‌شود
پرداخت وام خرید لاستیک به رانندگان کامیون از هفته آینده
هشدار نماینده ایران در سازمان ملل درباره تهدید‌های ترامپ
حکم رئیس جمهور به محمدرضا باهنر و محمد سالاری
آمادگی کامل ایران برای دفاع از تمامیت ارضی خود
نشست وبیناری عراقچی با سفرا و روسای نمایندگی‌های تهران در اروپای شرقی
بیانیه قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیاء در واکنش به فضاسازی دشمن  (۲ نظر)
از دکترای فیزیک و تدریس تا تغییر مسیر زندگی با پرورش طوطی  (۲ نظر)
روایت سازی جعلی این بار به نام سپهر ابراهیمی  (۱ نظر)
ولایتی: ترامپ از ترس شکست به سرعت تسلیم می‌شود  (۱ نظر)
کالا‌هایی که به ارز ترجیحی ارتباطی ندارند نباید گران شوند  (۱ نظر)
ابراز ندامت یکی از دستگیر شدگان در اغتشاشات  (۱ نظر)
مخالفت وزارت صمت با افزایش قیمت محصولات خودروسازان  (۱ نظر)
خویشتن داری پلیس در ایام اغتشاشات، اوج ایثار بود  (۱ نظر)