• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۹۹۲۱۳
تاریخ انتشار: ۰۸ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۱:۳۶
اجتماعی » محیط زیست

توسعه فناوری‌های دانش بنیان در حوزه محیط زیست

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست بر توسعه حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در حوزه محیط زیست با هدف تقویت حفاظت‌های هوشمند و فناوری‌های نوین تاکیدکرد.

توسعه فناوری‌های دانش بنیان در حوزه محیط زیست

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، دکتر شینا انصاری، با حضور در نمایشگاه «عرضه فناوری‌های کاربردی در حفاظت از محیط زیست» با اشاره به امضای تفاهم‌نامه همکاری میان سازمان حفاظت محیط زیست و معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری با هدف توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه در حوزه محیط‌زیست گفت: حل چالش‌های محیط‌زیستی کشور نیازمند همکاری بین‌بخشی با دستگاه‌های مختلف است و امیدواریم تفاهم‌نامه میان سازمان حفاظت محیط زیست و صندوق نوآوری و شکوفایی به حل مسائل کلیدی و چالش‌های محیط‌زیستی کشور کمک کند. 

دکتر شینا انصاری در این نشست با اشاره به امضای تفاهم‌نامه همکاری میان سازمان حفاظت محیط زیست و معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری با هدف توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه در حوزه محیط‌زیست گفت: حل چالش‌های محیط‌زیستی کشور نیازمند همکاری بین‌بخشی با دستگاه‌های مختلف است. صبح امروز تفاهم‌نامه خوبی در راستای همکاری مشترک منعقد شد و امیدواریم تفاهم‌نامه میان سازمان حفاظت محیط زیست و صندوق نوآوری و شکوفایی نیز به حل مسائل کلیدی و چالش‌های محیط‌زیستی کشور کمک کند.

معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: یکی از حوزه‌های همکاری مشترک، در بخش سنجش آلاینده‌ها است. پیش از این بیشتر دستگاه‌های پایش، سنجش و اندازه‌گیری آلاینده‌ها وارداتی بودند، اما در سال‌های اخیر شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور به این حوزه ورود کرده و تجهیزات پیشرفته و دستگاه‌های ابزار دقیق تولید کرده‌اند.

انصاری خاطرنشان کرد: امیدواریم با امضای تفاهم‌نامه همکاری مشترک با معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان و صندوق نوآوری و شکوفایی بتوانیم زمینه توسعه حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور فعال در این بخش را فراهم کنیم.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست افزود: حوزه آلودگی‌های نفتی و آلاینده‌های صنایع، یکی دیگر از بخش‌هایی است که می‌توانیم از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان برای حل مشکلات این بخش استفاده کنیم. در قوانین بالادستی عوارض آلایندگی را داریم که براساس آن، صنایع آلاینده برحسب پایش و نظارت‌های صورت‌گرفته توسط سازمان محیط زیست باید درصدی از فروش خود را تحت عنوان عوارض آلایندگی به شهرداری‌ها پرداخت کنند. در سازمان حفاظت محیط زیست امیدواریم صنایع به جای پرداخت این عوارض، به سمت رفع این آلاینده‌ها حرکت کنند و این موضوع، نیازمند توسعه حمایت و ارائه تسهیلات به این صنایع است. شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور می‌توانند در این حوزه نیز ایفای نقش کنند و پای کار بیایند.

وی تصریح کرد: حدود ۱۱ درصد از عرصه سرزمینی کشور تحت عنوان مناطق حفاظت‌شده هستند و مسئولیت مستقیم آنها با سازمان حفاظت محیط زیست است. در این زمینه با برخی مشکلات رو‌به‌رو هستیم و استفاده از ابزار‌های فناوری و هوشمند می‌تواند در این زمینه تاثیرگذار باشد؛ از جمله اینکه ۱۵۰ محیط‌بان شهید داریم و اگر از حفاظت سنتی به حفاظت‌های هوشمند و فناوری‌های نوین حرکت کنیم، مشکلات زیادی برطرف شده و حفاظت‌ها موثرتر و مطلوب‌تر خواهند بود.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست خاطرنشان کرد: در بند ۱۳ سیاست‌های ابلاغی محیط زیست از سوی مقام معظم رهبری که مهم‌ترین سند بالادستی در این بخش محسوب می‌شود، بر بهره‌گیری از فناوری‌های پیشرفته تاکید شده است و ما نیز وظیفه داریم در این راستا حرکت کنیم. برای حل مشکلات زیست محیطی و همچنین تبعات و اثرات ناشی از تغییرات اقلیمی، ضرورت دارد به سمت استفاده از فناوری‌های نوین و ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور کشور حرکت کنیم و امیدواریم این مهم با امضای تفاهم‌نامه مشترک میان سازمان حفاظت محیط زیست و صندوق نوآوری و شکوفایی و همچنین معاونت علمی محقق شود.

 دکتر اصغر نوراله‌زاده رئیس هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی در نشست مشترک با رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: حوزه محیط زیست یکی از اولویت‌های اصلی کشور محسوب می‌شود. امروز و در جریان برگزاری این نمایشگاه، نخستین تفاهم‌نامه میان صندوق نوآوری و سازمان حفاظت محیط زیست منعقد می‌شود و امیدواریم این امر، منجر به ارتقای همکاری‌ها در حوزه محیط زیست به عنوان یکی از اولویت‌های اصلی کشور شود.

رئیس هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به دستاورد‌های شرکت‌های دانش‌بنیان در این حوزه گفت: تعداد ۱۱۳ شرکت دانش‌بنیان به صورت مستقیم در حوزه محیط زیست مشغول فعالیت هستند و تاکنون بالغ بر یک همت انواع حمایت‌های مالی (تسهیلات، ضمانت‌نامه، ...) از صندوق نوآوری و شکوفایی دریافت کرده‌اند.

نوراله‌زاده با اشاره به اهمیت حوزه محیط زیست و حمایت از طرح های این حوزه تاکید کرد: شاید روش‌های متداول تامین مالی برای برخی طرح ها در این حوزه پاسخگو نباشد. در این راستا تلاش می‌کنیم نظام تامین مالی متناسب با طرح های سازمان حفاظت محیط زیست را طراحی و تدوین کنیم و ابزار‌های متنوعی برای ارتقای سطح حمایت‌ها از این حوزه درنظر بگیریم.

وی ابراز امیدواری کرد، مجموع این اقدامات به توسعه فناوری‌های جدید در حوزه محیط زیست و رشد فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در حوزه محیط زیست منجر شود.

ایجاد و توسعه همکاری‌های مشترک میان سازمان محیط زیست و صندوق نوآوری و شکوفایی در راستای حمایت، توسعه، تجاری‌سازی و به‌کارگیری فناوری‌ها و نوآوری‌های محیط‌زیستی با محوریت شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور، در زمینه‌هایی از جمله حفظ، احیاء و بازسازی تنوع زیستی و زیست‌بوم‌های حساس؛ کاهش آلودگی هوا، آب و خاک با اتکا به فناوری‌های نوین و بومی؛ توسعه فناوری‌های سازگار با تغییر اقلیم (سازگاری و کاهش اثرات)؛ مدیریت پایدار منابع آب، بازچرخانی پساب و افزایش بهره‌وری مصرف و نیز مدیریت هوشمند و فناورانه انواع پسماند‌ها و توسعه اقتصاد چرخشی از موضوعات این تفاهم‌نامه است.

حمایت مالی از شرکت‌ها و طرح‌های دانش‌بنیان فعال در حوزه محیط‌زیست از طریق ارائه تسهیلات، ضمانت‌نامه، لیزینگ، سرمایه‌گذاری و سایر ابزار‌های مالی در چارچوب قوانین و مقررات؛ توسعه و به‌کارگیری ابزار‌های تأمین مالی، از جمله سرمایه‌گذاری خطرپذیر و تأمین مالی جمعی و حمایت مبتنی بر عملکرد محیط‌زیستی از جمله برخی تعهدات صندوق نوآوری در قالب این تفاهم‌نامه است.

نمایشگاه «عرضه فناوری‌های کاربردی در حفاظت از محیط زیست» به همت صندوق نوآوری و شکوفایی و همکاری سازمان حفاظت از محیط زیست با هدف استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور برای حل مشکلات و چالش‌های حوزه محیط زیست، با حضور دکتر شینا انصاری معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست و دکتر اصغر نوراله‌زاده رییس هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی در محل صندوق برگزار شد.کنترل و کاهش آلاینده‌های زیست محیطی در حوزه‌های آب و خاک و هوا، کاربرد هوش مصنوعی، اینترنت اشیاء و کلان داده در محیط زیست، فناوری‌های نوین در تصفیه فیلتر و تخلیه دود، مدیریت هوشمند یکپارچه و پایدار پسماند، حمل‌ونقل پاک و کاهش آلاینده‌های ترافیکی، پایش و سنجش کیفیت هوا، محور‌های اصلی این نمایشگاه بود.

در نمایشگاه عرضه فناوری‌های کاربردی در حفاظت از محیط زیست، ۳۶ شرکت دانش‌بنیان و ۴ شرکت فناور، تازه‌ترین دستاورد‌ها و فناوری‌های خود را در حوزه‌هایی از جمله: دستگاه هوشمند تصفیه، استریل و ضدعفونی کننده هوا، پلتفرم جمع‌آوری پسماند خشک از مبدا، فیلم و کیسه‌های یک‌بار مصرف زیست‌پایه بر پایه نشاسته ذرت، فیلتر هوای خودروی سواری حاوی نانوالیاف پلیمری، دستگاه پایش غبار خروجی دودکش صنایع و انواع ماسک‌های تنفسی در معرض دید بازدیدکنندگان قرار دادند.

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تکمیل فوری طرح‌های نیمه‌تمام گتوند با تصویب ۲۲ مصوبه در شورای اداری
پاسخ اعضای دولت به پرسش خبرنگاران در حیاط دولت
قهرمانی نماینده بدمینتون استان زنجان
دیدار مسئولان استان قم با خانواده شهیدان کاکازاده و طالبی از شهدای اغتشاشات اخیر
ادامه دروغ پردازی‌های اینترنشنال در مورد تعداد کشته‌های اغتشاش دی ماه
باخت رعد پدافند زنجان
­ابلاغیه کمیته انضباطی به سرمربی شمس آذر و بازیکن ذوب آهن
اعترافات اغتشاشگران فریب خورده شهرستان دورود
زخم و آتش بر تن ناجیان جان
بررسی مسائل و مشکلات مردم با حضور فرماندار ویژه مهاباد
انعقاد تفاهم نامه همکاری هلال احمر و شورای سیاستگذاری ائمه جمعه
دشمنان لجوج ایران در تجاوز نظامی و ایجاد آشوب شکست خوردند
بوئین‌زهرا، قطب کشاورزی و شاهراه مواصلاتی با بودجه عمرانی ۱۸۰ میلیارد تومانی
نیرو‌های مسلح ایران، انگشت برماشه آماده‌اند
روند پرشتاب سالمندی جمعیت در کهگیلویه و بویراحمد
خبر‌هایی از برپایی کارگاه نقاشی در سرخه
ادامه استقبال مردم از طرح کالابرگ الکترونیکی
افتتاحیه مسابقات ورزشی بین مدرسه ای شهرستان فارسان
تارتار: هیچ تیمی مانند سپاهان به گل‌گهر فشار نیاورده بود
بسته ایران جوان ونگاهی به همایش تحلیل‌های اخلاقی حامیان جنین درقم
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فروش ۱۳ محصول ایران خودرو بدون حساب وکالتی از امروز
پیشرفت اقتصاد کشاورزی با کارآمدسازی یارانه‌ها
وجود ارز کافی در کشور/سوء مدیریت موجب نشت ارز شده
بن سلمان: هیچ تهدید و تنشی علیه ایران قابل پذیرش نیست
ولایتی: ترامپ از ترس شکست به سرعت تسلیم می‌شود
توضیح سفارت روسیه درباره صادر نشدن روادید برای کشتی‌گیران ایرانی
خدمت گذاری به مردم بالاترین وظیفه پاسداران
سفیر ایتالیا به وزارت امور خارجه احضار شد
اجرای طرح «مدیریت محله‌محور» در سه روستای بخش صفادشت ملارد
شعبه تخصصی پارک فناوری پردیس در شهرستان دماوند ایجاد می‌شود
پرداخت وام خرید لاستیک به رانندگان کامیون از هفته آینده
هشدار نماینده ایران در سازمان ملل درباره تهدید‌های ترامپ
حکم رئیس جمهور به محمدرضا باهنر و محمد سالاری
آمادگی کامل ایران برای دفاع از تمامیت ارضی خود
نشست وبیناری عراقچی با سفرا و روسای نمایندگی‌های تهران در اروپای شرقی
بیانیه قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیاء در واکنش به فضاسازی دشمن  (۲ نظر)
از دکترای فیزیک و تدریس تا تغییر مسیر زندگی با پرورش طوطی  (۲ نظر)
روایت سازی جعلی این بار به نام سپهر ابراهیمی  (۱ نظر)
ولایتی: ترامپ از ترس شکست به سرعت تسلیم می‌شود  (۱ نظر)
کالا‌هایی که به ارز ترجیحی ارتباطی ندارند نباید گران شوند  (۱ نظر)
ابراز ندامت یکی از دستگیر شدگان در اغتشاشات  (۱ نظر)
مخالفت وزارت صمت با افزایش قیمت محصولات خودروسازان  (۱ نظر)
خویشتن داری پلیس در ایام اغتشاشات، اوج ایثار بود  (۱ نظر)