• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۵۶۶۱۸
تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۴۰۴ - ۱۳:۵۳
علمی و فرهنگی » کتاب و مطبوعات

کتاب «روان‌درمانی معنوی» روانه بازار نشر شد

کتاب «روان‌درمانی معنوی» که با هدف تبیین شخصیت انسانی و روش‌های روان‌درمانی بر پایه آموزه‌های اسلامی تألیف شده، به بررسی عمیق ارزش‌های معنوی و نقش ایمان در سلامت روان می‌پردازد.

کتاب «روان‌درمانی معنوی» روانه بازار نشر شد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، کتاب «روان‌درمانی معنوی» پنجمین مجلد از مجموعه «مبانی و اصول تعلیم و تربیت اسلامی در راستای نهادینه‌سازی ارزش‌ها» به کوشش رضا فرهادیان در ۱۲۸ صفحه به همت مؤسسه بوستان کتاب به چاپ رسید.

کتاب «روان‌درمانی معنوی؛ نگاهی به سلامت روان از منظر اسلامی» به بررسی ابعاد روانی، معنوی و اخلاقی سلامت انسان پرداخته است.

این اثر با استناد به منابع قرآنی، روایی و دیدگاه‌های عرفانی و فقهی، الگویی برای درمان روانی و رشد درونی پیشنهاد می‌دهد که در آن ایمان، تزکیه نفس، صبر، شکر، خدمتگزاری و ارتباط با خداوند به منزله ارکان اصلی سلامت روان مطرح می‌شوند.

نویسنده ضمن نقد رویکرد‌های مادی‌گرای روانشناسی معاصر، راهکار‌های عملی برای مقابله با اضطراب، غم، خشم و بیماری‌های روان‌تنی (سیکوسوماتیک) از دیدگاه اسلامی ارائه می‌کند.

کتاب حاضر تلاشیدر جهت تبیین علمی و مستند مبانی و روش‌های روان درمانی بر اساس آموزه‌های اسلامی است.

این کتاب در ۱۰ فصل تألیف شده است؛ در فصل اول که با عنوان «طراحی نظام آفرینش و شخصیت انسان» به رشته تحریر درآمده، ضمن بیان ابعاد شخصیت انسانی در قرآن و روایات، به تشریح اصول رشد شخصیت در اسلام و تست شخصیت بر اساس آموزه‌های اسلامی پرداخته شده است.

«دستورالعمل‌های جامع روان درمانی و تقویت سلامت روان» عنوان دومین فصل از کتاب حاضر است که در این فصل، اصول روان‌درمانی انسان در قرآن و روایات تبیین و روش‌های روان درمانی بر اساس آموزه‌های اسلامی و سیره ائمه (ع)، ویژگی‌های روان‌درمانی اسلامی و روش‌های عملی روان‌درمانی اسلامی مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.

نویسنده در فصل سوم به «روان‌درمانی واقعی» می‌پردازد که ضمن اشاره به جایگاه انسان در منظومه هستی، به بیان اصول روانمانی بر پایه آموزه‌های فطری الهی و تفاوت روان‌درمانی اسلامی با مکاتب مدرن مطرح شده است.

در فصل بعدی که با عنوان «نجات از بحران‌ها و توجه به راهبردها» تألیف شده، پس از تأکید بر هماهنگی ارزش‌های الهی با فطرت انسانی، بحران‌های بشر امروز و نیاز به ارزش‌های الهی مورد توجه قرار گرفته و به نقش ایمان در نجات بشر پرداخته شده است؛ همچنین راهکار‌های عملی برای بازگشت به ارزش‌های الهی تشریح، و به بیماری‌های پسیکوسوماتیک اشاره و به ارتباط بیماری پسیکوسوماتیک با ارزش‌های فطری الهی اشاره شده است.

پنجمین فصل از این کتاب به «تأثیر ایمان و ارزش‌های فطری و الهی در درمان بیماری‌ها» اختصاص یافته که در این راستا تأثیر ایمان و آرامش روانی تزکیه نفس پالایش ذهن و فکر از رذائل، تزکیه نفس پالایش درونی، صبر و استقامت، اهمیت دعا و نیایش، خدمت به دیگران و ایثار، توازن و اعتدال در زندگی تبیین شده است.

در فصل ششم «ارزش‌های الهی و فطری انسان سبب بهبود سلامت روان و جسم» عنوان شده و هفتمین فصل به بیان «راه‌کار‌های مؤثر برای نجات از هجمه‌های رسانه‌ای» می‌پردازد.

مؤلف در فصل هشتم، نجات و رستگاری را در گروی عمل با آموزه‌های وحیانی و روایات دانسته و در فصل بعدی تحول در نگاه را مقدمه تغییر رفتار عنوان کرده و در این راستا به آگاهی از حضور الهی و علم او، خودآگاهی انسان از خطا‌های خود، شناخت نفس و تمایلات آن، پاسخ به دعوت الهی و هدایت، دوری از غفلت و یاد خدا، عمل صالح و تلاش برای بهبود، اشاره شده است.

در دهمین و آخرین فصل از کتاب حاضر که با عنوان «سفر به خویشتن خویش» است، ضمن اشاره به خودکشفی و خودارزیابی و همچنین خودسازی و خودمتعالی‌سازی، بر محاسبه و مراقبه نفس اشاره شده و مراحل بال گشودن به سوی کمال الهی تشریح و بر خودارزیابی‌ای جامع و دقیق تأکید شده و سه خطر بزرگ برای انسان در کلام پیامبر (ص) تبیین و در پایان، شرایط آسیب‌های اخلاقی و اجتماعی در حدیث نبوی در سه محور «زبان، شکم و شهوت» مطرح شده است.

علاقه‌مندان برای تهیه این کتاب می‌توانند به نشانی اینترنتی مؤسسه بوستان کتاب به آدرس www.bustaneketab.ir مراجعه کنند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پایان کار باند سرقت سیم برق در بابلسر
گروسی: با ابلاغ طرح جامع ماکو، بازآفرینی شهری و توسعه متوازن در منطقه شتاب می‌گیرد
آغاز اجرای طرح زمستانی پلیس در استان همدان
سفر رئیس بنیاد ایران‌شناسی به بوسنی و هرزگوین
آغاز شمارش حیات وحش دنای شرقی در سرمای زمستان
اجرای طرح نهادینه‌سازی جانشین‌پروری در سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی
مهمترین عناوین روزنامه‌های جهان ۲ دی ۱۴۰۴
ادبیات همواره صدای زمانه خود بوده است
دیدار عادل عبدالمهدی با دو نفر از رهبران حماس
معاون وزیر: بازآفرینی شهری در مناطق آزاد باید به توانمندسازی مردم منجر شود
صلیب سرخ: افغانستان درگیر بحران انسانی است
راهداران، سربازان گمنام جبهه خدمت و ایمنی جاده‌ها هستند
هم‌صدایی کوبا و کلمبیا علیه تروریسم دریایی آمریکا
بیش از 2 میلیون خوزستانی زیر پوشش بیمه سلامت
آمریکای لاتین خواستار پایان مداخلات واشنگتن در کاراکاس شد
بر افراشته شدن پرچم عزاداری امام هادی(ع)، بر فراز گنبد رضوی
حمایت شاعر ایرانی از پویش بساز مدرسه
چمران: افزایش خودسرانه کرایه تاکسی تخلف است
هشدار درباره عملیات تروریستی داعش در ترکیه
آمار هولناک تعرض جنسی افسران پلیس انگلیس
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
داور تاجیکی بازی استقلال- المحرق را سوت می‌زند
معلم کهگیلویه و بویراحمدی حائز رتبه دوم کشوری
بازگشت حدود ۷ میلیون افغان به کشورشان
آغاز بارش پراکنده برف از امشب در همدان
رشد نقدینگی به ۴۱ درصد رسیده است
امروز؛ پایان مهلت نام نویسی آزمون پذیرش دانشجو معلم
نداجا در فاصله ۳ هزار کیلومتری از منافع ایران دفاع می‌کند
هوای تبریز، ناسالم برای گروههای حساس
۳۱ هزار دستگاه خودرو برای ۱۰ میلیون نفر
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱ دی
لیگ نخبگان آسیا؛ صعود قطعی تراکتور با برتری مقابل الدحیل
فوتبال باشگاهی اروپا؛ برتری بارسا و بایرن در شب شکست یونایتد
افزایش غلظت آلاینده ها در شهرهای صنعتی
یارانه آذر ماه دهک چهار تا نهم واریز شد
جبران کسری حقوق کارکنان با کالابرگ
معلم کهگیلویه و بویراحمدی حائز رتبه دوم کشوری  (۲ نظر)
دبیر: اجازه رفتن امیر رضا به جمهوری آذربایجان را نخواهم داد  (۱ نظر)
دوران دیپلماسی ناوچه‌های توپدار تمام شده است  (۱ نظر)
کاهش ۹ میلیون لیتری مصرف روزانه بنزین  (۱ نظر)
تعیین نحوه تعدیل اقساط مهریه مطابق با نوسانات نرخ طلا و سکه  (۱ نظر)
حمایت از تولید داخل، محور توسعه نساجی کشور  (۱ نظر)
۳۱ هزار دستگاه خودرو برای ۱۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون دانشجومعلمان تا ۵ دی  (۱ نظر)
واریز یارانه حمایتی «یسنا» برای مادران   (۱ نظر)
اعلام سامانه ثبت اطلاعات منازل خسارت دیده از سیل در روستا‌های هرمزگان  (۱ نظر)
زنگ خطر همه گیری آنفلوانزا در فارس  (۱ نظر)
دستبند پلیس بر دستان عامل تیراندازی در خمام  (۱ نظر)