• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۵۴۳۳۲
تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۴۰۴ - ۱۳:۴۸
اقتصادی » بانک، بیمه و بورس

ثبات نرخ‌ها در بازار بین‌بانکی ادامه دارد

سیاست تثبیت نرخ سود، بخشی از راهبرد بانک مرکزی برای مهار رشد پایه پولی و حفظ آرامش نسبی در فضای مالی کشور است.

ثبات نرخ‌ها در بازار بین‌بانکی ادامه دارد

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، نرخ سود بین‌بانکی در سطح ۲۴ درصد باقی ماند؛ سطحی که در هفته منتهی به ۱۹ آذرماه نیز تکرار شد و نشان داد سیاستگذار پولی همچنان بر تثبیت دامنه نرخ بهره کوتاه‌مدت تأکید دارد.

مرور روند هفتگی نشان می‌دهد که این نرخ از ابتدای مهر تاکنون در کانال ۲۴ درصد ثابت مانده است؛ اتفاقی که از نگاه کارشناسان به معنای تعادل نسبی در بازار نقدینگی بانک‌هاست.

کاهش فشار اضافه‌برداشت مؤسسات اعتباری و مدیریت دقیق عملیات بازار باز توسط بانک مرکزی باعث شده شبکه بانکی نیاز چندانی به منابع اضطراری پیدا نکند و تقاضا برای نقدینگی دچار شوک نشود.

همزمان، حداقل نرخ توافق بازخرید نیز حول ۲۳ درصد تثبیت شده و این موضوع نشان می‌دهد سیاستگذار از مسیر کنترل حجم نقدینگی عملیات را تنظیم می‌کند.

این ثبات مستمر انتظارات فعالان بازار‌های دارایی را آرام کرده است.از سوی دیگر بسیاری از تحلیلگران بر این باورند که بازار‌هایی مانند ارز و طلا نیز نمی‌توانند روی تغییرات سریع نرخ بهره برای ایجاد موج‌های تازه سفته‌بازی حساب باز کنند.

مجموع این تحولات نشان می‌دهد که سیاست تثبیت نرخ سود که حالا چندین هفته متوالی ادامه یافته، بخشی از راهبرد بانک مرکزی برای مهار رشد پایه پولی و حفظ آرامش نسبی در فضای مالی کشور است.

در شرایطی که طی هفته‌های اخیر، بازار‌های دارایی به‌ویژه ارز و طلا با نوسانات مقطعی و فشار‌های انتظاری مواجه بوده‌اند، بانک مرکزی ترجیح داده است از مسیر نرخ بهره، سیگنال آرامش و پیش‌بینی‌پذیری به شبکه بانکی و فعالان اقتصادی ارسال کند.

کارشناسان پولی معتقدند تثبیت نرخ سود بین‌بانکی در سطح ۲۴ درصد، از یک‌سو مانع از افزایش هزینه تأمین مالی بانک‌ها و انتقال شوک به بازار پول شده و از سوی دیگر اجازه نداده است سیگنال انبساطی زودهنگام به بازار‌ها مخابره شود؛ سیگنالی که می‌توانست به تشدید تقاضای سفته‌بازانه در بازار‌های موازی دامن بزند.

در عین حال، تداوم این وضعیت را می‌توان مرتبط با کنترل فعال نقدینگی از مسیر عملیات بازار باز دانست. داده‌ها نشان می‌دهد بانک مرکزی با حفظ نرخ ریپو در سطح ۲۳ درصد، همچنان نقش «تنظیم‌گر حداقلی» را در بازار پول ایفا می‌کند و اجازه داده نرخ بین‌بانکی در یک کریدور مشخص، بدون جهش یا افت معنادار، حرکت کند.

به نظر می‌رسد در مقطع فعلی، ترجیح سیاست‌گذار پولی حفظ وضعیت موجود و رصد تحولات کلان، به‌ویژه در حوزه انتظارات تورمی، وضعیت بازار ارز و رفتار شبکه بانکی است.

از این منظر، ثبات نرخ سود بین‌بانکی برای یازدهمین هفته متوالی، بیش از آنکه نشانه کم‌اهمیتی این متغیر باشد، بیانگر حساسیت بالای بانک مرکزی به آثار جانبی هرگونه تغییر نرخ بهره است.

در مجموع، اگرچه ادامه تثبیت نرخ سود بین‌بانکی می‌تواند به افزایش اطمینان‌پذیری در بازار پول کمک کند، اما تداوم آن در بازه‌های طولانی‌تر، این پرسش را نیز پررنگ‌تر می‌کند که سهم سایر ابزار‌های سیاست پولی در مهار تورم و مدیریت نقدینگی تا چه حد افزایش خواهد یافت؛ پرسشی که پاسخ آن احتمالاً در ماه‌های آینده و با تغییر شرایط کلان اقتصادی روشن‌تر خواهد شد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ربات ایرانی، راندمان نیروگاه‌های خورشیدی را بالا برد
نگاه ویژه دولت به طرح آبفا در شهر‌های ساحلی کشور 
جام حذفی فوتبال اسپانیا؛ صعود دشوار آتلتیکو و رئال مادرید به یک هشتم نهایی
توسعه جنگل کاری با کاشت بذر بلوط در ونک سمیرم
برگزاری ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی بحران در مشهد
اسکان موقت ۱۰ خانواده از اهالی روستای طولای قشم
سرمایه‌گذاری چهار هزار میلیارد تومانی در آذربایجان غربی
ثبت ۲۱ میلیمتر بارش در همدان
سیزدهمین جشنواره چترنویسی «باز باران» در باغ‌موزه قصر
طرح نظارتی شب یلدا در بازار اردبیل اجرا می‌شود
امضای ۵ تفاهم‌نامه سرمایه‌گذاری به ارزش ۴ هزار میلیارد تومان در آذربایجان‌غربی
زمین‌لرزه‌ای به بزرگی ۴٫۲ ریشتر هجدک را لرزاند
تداوم فعالیت دومین سامانه بارشی تا بعدازظهر امروز در هرمزگان، ۲۷ آذر
بارش‌ پراکنده باران و برف همچنان مهمان مازندرانی‌ها
افتتاح یک مدرسه سه‌کلاسه درشهرستان میان‌جلگه
تمامی مدارس ابتدایی گیلان شنبه و یکشنبه غیرحضوری است
آبادان میزبان رویداد ملی استارت‌آپی کشاورزی و شیلات
بیش از ۵۴۴ هزار نفر در استان اردبیل زیرپوشش برنامه پزشک خانواده هستند
تردد روان در محور‌های کوهستانی اما برفی مازندران
ورود سومین سامانه بارشی به هرمزگان از امشب
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فرماندهان جدید نیروی هوایی و پدافند هوایی منصوب شدند
میزان بارش ها در استان کرمان طی ساعات گذشته
فیروزآباد با ۱۳۳ میلیمتر باران رکورد دار بارش ها در فارس
واریز اعتبار مرحله پنجم کالابرگ الکترونیکی از شنبه ۲۹ آذر
قطعی آب برخی مناطق به دلیل کاهش ظرفیت تولید تصفیه خانه بزرگ آب گیلان
پدافند هوایی شعار ارتش فدای ملت را معنا کردند
بلوغ روابط تهران و مسکو، نشانه پایان نظم تک‌قطبی
برف و باران قم را به رنگ زمستان درآورد
جاده های خراسان رضوی در زیر کولاک، برف و باران
هشدار نارنجی بارندگی برای ۲۳ استان کشور
قطار شهری کرج با ۴ ایستگاه فعال در حال خدمت‌رسانی است
روحیه استکبارستیزی امام (ره) در عرصه بین الملل جذابیت دارد
بیشترین میزان بارندگی، ۲ میلیمتر، در آبادان
ساعت کاری بانک‌ها از اول دی اعلام شد
دشمن شکست‌خورده و به جنگ روانی روی آورده است
باران و برف مدارس فارس را غیرحضوری کرد  (۴۱ نظر)
فیروزآباد رکوددار بارش های فارس  (۴ نظر)
فرماندهان جدید نیروی هوایی و پدافند هوایی منصوب شدند  (۳ نظر)
حجم مبنا در بورس حذف شد  (۱ نظر)
مزایده بیش از ۴۰۰ دستگاه خودرو و موتورسیکلت توقیفی در استان اصفهان  (۱ نظر)
اقدامات بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز ادامه دارد  (۱ نظر)
برف و باران به فارس رسید  (۱ نظر)
مصوبه افزایش سن ورود به دانشگاه فرهنگیان ابلاغ شد  (۱ نظر)
سردار زهرایی: ایجاد ۱۱۰ هزار فرصت شغلی از ابتدای سال تاکنون  (۱ نظر)
یک هزار میلیارد تومان از مطالبات بیمه درمان بازنشستگان تسویه شد  (۱ نظر)
هشدار سطح قرمز هواشناسی در هرمزگان  (۱ نظر)
آغاز طرح ترافیکی زمستانی پلیس با مشارکت ۹۱ هزار نیروی امدادی در جاده‌ها  (۱ نظر)
رئیس قوه قضائیه مهمان مردم استان مرکزی  (۱ نظر)
همکاری ایران و چین یک ضرورت ژئوپلیتیکی است  (۱ نظر)
سامانه بارشی جدید در راه تهران  (۱ نظر)