• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۴۴۳۳۷
تاریخ انتشار: ۱۲ آذر ۱۴۰۴ - ۱۳:۳۶
خوزستان » اقتصادی

خوزستان در جایگاه سوم تولید شیلات در کشور

مدیرکل شیلات خوزستان گفت: خوزستان با مجموع ۱۴۴ هزار تن تولیدات شیلاتی در حوزه صید از دریا و آبزی‌پروری در جایگاه سوم کشور قرار دارد.

خوزستان در جایگاه سوم تولید شیلات در کشور

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، سید شریف موسوی با اشاره به جایگاه سوم خوزستان در زمینه تولید شیلاتی گفت: این استان در بخش آبزی‌پروری با ۹۶ هزار و ۴۲۰ تن تولید رتبه دوم کشور را به خود اختصاص داده و در حوزه صید از دریا در میان استان‌های ساحلی رتبه چهارم کشور را داراست.

وی با اشاره به وجود ۲۲۰ کیلومتر نوار ساحلی و شناسایی اراضی قابل بهره‌برداری در توسعه اقتصاد دریا محور اظهارکرد: با ورود بخش خصوصی پروژه‌های متعددی در سواحل استان مطالعه و اجرا شده است؛ به‌ویژه در شهرستان هندیجان با سرمایه‌گذاری ۳۰ هزار میلیارد تومان از سوی سازمان اوقاف کشور، شهرک شیلاتی ۴۲۰۰ هکتاری بوطاهری در حال اجراست که پیش‌بینی می‌شود ۱۸ هزار و ۷۰۰ فرصت شغلی ایجاد کند.

وی همچنین از دیگر پروژه‌های فعال و در حال احداث پرورش میگوی هندیجان شامل مجتمع‌های ۳۹۵ هکتاری، ۴۵۰ هکتاری شهرک کشاورزی، هزار و ۱۱۱ هکتاری و هزار و ۱۱۶ هکتاری و ۸۰۰ هکتاری خرمشهر با استفاده از آب‌های نامتعارف نام برد.

موسوی ادامه داد: خوزستان در زمینه پرورش میگو با تولید دو هزار و ۴۶۳ تن در رتبه پنجم کشور قرار دارد و این میزان تولید نشان‌دهنده قابلیت‌های بالقوه استان در گسترش زنجیره ارزش میگو و جذب سرمایه‌گذاری‌های جدید در این حوزه است.

وی با اشاره به توسعه پرورش ماهیان خاویاری در شهرستان‌های دزفول، شوش، شوشتر و گتوند بیان کرد: خوزستان با تولید ۱۲۹ تن گوشت و خاویار در رتبه ششم کشور قرار دارد و با توجه به ظرفیت‌های طبیعی موجود در شهرستان‌های شمالی از جمله ایذه، دزپارت و گتوند و پروژه‌های در حال احداث امکان ارتقای این جایگاه وجود دارد.

موسوی همچنین از اجرایی شدن طرح الگویی- ترویجی پرورش متراکم آبزیان با سامانه هوشمند تصفیه و بازچرخش آب در مرکز بازسازی ذخایر آبزیان شهید ملکی اهواز خبر داد و گفت: این طرح تلفیقی از مدل‌های مختلف روش‌های نوین تولید به منظور ترویج صحیح در سطح استان است.

وی با بیان اینکه حوزه اشتغال یکی از دغدغه‌های مهم استان و کشور است، افزود: بخش شیلات تاکنون بدون ایجاد آسیب‌های زیست‌محیطی، ۲۵ هزار کارت صیادی در بخش صید و ۲۰ هزار شغل در بخش آبزی‌پروری ایجاد کرده است و پیش‌بینی می‌شود با تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام و احداث طرح‌های جدید در افق پنج‌ساله، ۳۰ هزار شغل جدید به این بخش افزوده شود.

مدیرکل شیلات خوزستان در ادامه خواستار رفع موانع توسعه، تسهیل در فرآیند‌ها و موافقت با ورود گونه‌های جدید پرورشی شد و گفت: با توجه به تغییرات اقلیمی و نیاز بازار‌های جهانی تنوع‌بخشی به گونه‌های پرورشی ضرورت دارد؛ ادامه پرورش تک‌گونه‌ای کپورماهیان، با وجود ناترازی منابع آب و هزینه‌های تولید، این صنعت را با چالش مواجه می‌کند.

موسوی با اشاره به سابقه ورود گونه‌های جدید افزود: در دهه هفتاد چندین گونه از جمله میگوی سفید هندی، میگوی ببری سیاه و در ادامه گونه وانامی وارد کشور شد. این گونه‌ها از نظر مقاومت، سازگاری محیطی، سرعت رشد و بازده اقتصادی مورد بررسی قرار گرفتند و نتایج نشان داد وانامی به‌دلیل عملکرد برتر، به‌تدریج تبدیل به گونه غالب پرورش میگو در کشور شد.

وی با تاکید بر ضرورت بهره‌گیری از ظرفیت دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی استان گفت: با هدف تربیت نیروی انسانی آموزش دیده و فنی، در سال جاری چهار هنرستان تخصصی شیلات در شهر‌های اهواز، شوشتر، آبادان و خرمشهر راه‌اندازی شده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بارش باران پاییزی در چهارمحال و بختیاری
بسکتبال ایران پنجمین تیم برتر آسیا در انتخابی جام جهانی شد
تداوم بارش باران در خوزستان
تدوین برنامه مدیریت زیست‌بومی تالاب قوپی‌باباعلی
برداشت نخستین محصول گردو ازبزرگترین باغ یکپارچه پسته و گردوی غرب آسیا در منطقه آزاد ماکو
سرنوشت نامعلوم خرس پردیسان
۴۳ درصد از کل گاز تحویلی به شبکه در نیروگاه‌های کشور مصرف شد
بهره برداری از طرح بهسازی و آسفالت هفت روستای بهبهان
حضور دو ورزشکار جیرفتی در مسابقات پرورش اندام و پاور لیفتینگ جهانی روسیه
بارش باران در انتظار همدانی‌ها
توقف لیورپول ، شکست چلسی و فرار آرسنال در صدر
گردهمایی هیئت‌های نظارت بر انتخابات شورا‌های اسلامی آذربایجان‌غربی
شوخی پزشکیان با اعتراض در مورد بودجۀ کهگیلویه‌ و بویراحمد
آیین گرامیداشت روز جهانی خاک در جغتای
استمرار استقرار شرایط پایدار جوی در آذربایجان غربی
گزارش سی ان ان، دلیل جدیدی از نسل کشی در غزه
ساخت ۷۷۰۰ طرح در کشور در قالب نهضت توسعه فضا‌های آموزشی
اجرای طرح بهسازی معابر شهر وراوی شهرستان مهر
دادستان به تغییر کاربری غیرقانونی ورزشی به تجاری ورود کند
سپاه پاسداران آماده ارائه تجارب مقابله با تروریسم به اعضای شانگهای است
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فرایند جذب هیئت علمی در دانشگاه‌ها آغاز شد
سقف کیفری مهریه مشخص شد
تعطیلی مدارس در همه مقاطع تحصیلی و مراکز دانشگاهی و آموزش عالی استان البرز
اگر آمریکایی‌ها امنیت ایران را تهدید کنند برخورد خواهیم کرد
ترمینال زنجان نیازمند توسعه زیرساخت و نوسازی ناوگان است
آغاز رزمایش اقتدار نیروی دریایی سپاه از فردا
از بنزین تا هواشناسی! پاسخ دولتی‌ها به سوالات خبرنگاران
طرح اصلاح قانون محکومیت‌های مالی، تعرضی به قانون مهریه نکرده است
سپاه بزرگترین سازمان ضد تروریستی دنیا
بهسازی و آسفالت جاده روستای دمه در بخش سرفاریاب
افزایش ۹۶ درصدی تسهیلات مشاغل خانگی چهارمحال و بختیاری
پخش زنده قرعه کشی جام جهانی فوتبال از شبکه سوم سیما
آغاز بارش برف در جاده کرج کندوان
رهبر انقلاب: زن، کارگزار خانه نیست، مدیر است
تأکید پزشکیان بر بهره‌گیری از روش‌های نوین آموزشی
فعالیت مدارس و دانشگاه‌های فارس فردا هم مجازی است  (۲۸ نظر)
سقف کیفری مهریه مشخص شد  (۱ نظر)
اگر آمریکایی‌ها امنیت ایران را تهدید کنند برخورد خواهیم کرد  (۱ نظر)
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم  (۱ نظر)
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی  (۱ نظر)
آسمان قم تا پنج شنبه بارانی است  (۱ نظر)
میرزا کوچک جنگلی بزرگمرد پرآوازه‌ گیلان  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های خراسان جنوبی  (۱ نظر)
قطعی گاز در شهرزیبا منطقه ۵ تهران از ۱۶ ساعت گذشت  (۱ نظر)
تخلف در تبدیل رایگان خودرو‌های بنزینی به دوگانه سوز  (۱ نظر)
کاشت ۲۵۰۰ اصله نهال اکالیپتوس در مزارع کارون  (۱ نظر)
معرفی مستند‌های بلند جشنواره سینما حقیقت  (۱ نظر)