• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۲۸۵۶۶
تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۴۰۴ - ۰۹:۳۷
کرمانشاه » اقتصادی

کاهش هدررفت آب با لوله‌گذاری کانال‌ها

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه بر مدیریت علمی و به‌روز منابع آبی تأکید کرد و گفت: مصرف آب باید بر اساس دانش روز و رعایت اصول بهره‌وری انجام شود تا منابع استان پایدار و کشاورزی بهینه شود.

کاهش هدررفت آب با لوله‌گذاری کانال‌ها

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکزکرمانشاه، سعید کریمی با تأکید بر اینکه مجوز‌های برداشت آب از چاه‌ها، سد‌ها و منابع سطحی و زیرسطحی بر اساس ارزیابی‌های شرکت آب‌منطقه‌ای صادر می‌شود، اظهار داشت: جهاد کشاورزی وظیفه دارد با رویکرد علمی، مصرف این منابع را کنترل کرده و به سمت الگو‌های بهینه هدایت کند.

وی مهم‌ترین راهکار مدیریت مصرف آب را توسعه سیستم‌های نوین آبیاری دانست و گفت: روش‌هایی مانند آبیاری تحت فشار، قطره‌چکانی، بارانی و به‌ویژه نوار تیپ با هدف افزایش بازدهی و کاهش تلفات آب در مزارع و باغات اجرا می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه با اشاره به سابقه استفاده از سیستم بارانی در مناطق گرمسیری، عنوان کرد: با توجه به تلفات حرارتی بالا، سیاست جدید استان تبدیل کامل این سیستم‌ها به آبیاری نوار تیپ و قطره‌چکانی است تا پایداری منابع آبی بهتر تأمین شود.

کریمی از تبدیل کانال‌های آبرسانی روباز به کانال‌های لوله‌ای به‌عنوان یکی از اقدامات مؤثر یاد کرد و گفت: این طرح نقش مهمی در جلوگیری از تبخیر، کنترل هدررفت آب و افزایش کارایی انتقال آب در بخش کشاورزی دارد.

وی تغییر الگوی کشت به سمت محصولات کم‌آب‌بر را از سیاست‌های جدی بخش کشاورزی عنوان کرد و افزود: کشت ذرت دانه‌ای که مصرف آب بالایی داشت، به محصولاتی مانند سویا و ذرت علوفه‌ای تغییر یافته که نیاز آبی کمتری دارند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه درباره نقش آموزش خاطرنشان کرد: مدیریت ترویج جهاد کشاورزی وظیفه اطلاع‌رسانی فناوری‌های نوین را بر عهده دارد و این آموزش‌ها از طریق کلاس‌های ترویجی، بازدید‌های میدانی، بسته‌های آموزشی و بهره‌گیری گسترده از فضای مجازی به کشاورزان ارائه می‌شود.

کریمی درباره نقش نسل جدید در اصلاح الگوی مصرف آب، گفت: این نسل به‌دلیل تحصیلات تخصصی و دسترسی به فناوری‌های روز، پذیرش بیشتری نسبت به روش‌های نوین آبیاری دارد و برخلاف برخی کشاورزان سنتی، باور دارد مصرف بیشتر آب الزاماً به افزایش عملکرد منجر نمی‌شود.

وی اذعان کرد: در سال‌های اخیر، اجرای طرح‌های هوشمندسازی آبیاری با استفاده از سنسور‌های رطوبتی، دستگاه‌های کنترل هوشمند و نصب کنتور‌های حجمی برای رصد دقیق مصارف، در دستور کار قرار گرفته و نتایج اولیه حاکی از کاهش محسوس تلفات آب در مزارع است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه یکی از برنامه‌های مهم سازمان را مدیریت روان‌آب‌ها و بارش‌های فصلی عنوان کرد و گفت: احداث سازه‌های آبخیزداری و ایجاد بند‌های خاکی در مناطق مختلف استان نقش قابل توجهی در تغذیه سفره‌های زیرزمینی و کاهش سیلاب دارد.

کریمی با اشاره به تغییرات اقلیمی و افزایش دوره‌های خشکسالی، تصریح کرد: تدوین برنامه‌های سازگاری با کم‌آبی، به‌ویژه در مناطق مستعد بحران، در اولویت قرار گرفته و تمامی طرح‌های توسعه کشت با نظر کارشناسان منابع آب و خاک اجرا می‌شود.

به گفته وی، مشارکت مردمی در مدیریت آب نقش مهمی دارد و جهاد کشاورزی با ایجاد تشکل‌های مردمی و شرکت‌های تعاونی تولید تلاش کرده است کشاورزان را در تصمیم‌گیری‌های مرتبط با الگوی کشت، نحوه تأمین آب و اجرای پروژه‌های آبیاری دخیل کند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه افزود: یکی از اقدامات مؤثر سازمان، همکاری با شرکت‌های دانش‌بنیان برای توسعه تجهیزات آبیاری کم‌فشار، تولید شیرآلات استاندارد و ساخت قطعات کاهش‌دهنده تلفات آب است که ضمن ایجاد اشتغال، هزینه‌های کشاورزان را نیز به‌طور قابل ملاحظه‌ای کاهش داده است.

ایجاد بانک جامع داده‌های آب برای برنامه‌ریزی دقیق‌تر

کریمی با اشاره به نقش داده‌محوری در مدیریت آب گفت: ایجاد بانک جامع اطلاعاتی مصرف، میزان برداشت، وضعیت منابع زیرزمینی و سطح زیرکشت محصولات، امکان پیش‌بینی دقیق‌تر نیاز آبی و برنامه‌ریزی برای دوره‌های بحرانی را فراهم کرده است.

وی در پایان تأکید کرد: آینده مدیریت منابع آبی به همکاری همزمان دولت، کشاورزان، دانشگاه‌ها و نسل جوان وابسته است و تحقق پایداری در بخش کشاورزی زمانی امکان‌پذیر خواهد بود که مصرف آب بر اساس دانش روز، الگو‌های نوین و رعایت کامل اصول بهره‌وری انجام شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
حاشیه‌هایی از جنس متن در بهارستان
لزوم مدیریت مصرف انرژی برای تبدیل قم به الگوی کشور
هنر پلی برای صلح و همدلی و مقابله با صداهای تفرقه‌افکن است
استقبال مردم بیضا از فوتبالیست بیضایی
گیجگاه ۱۴۰۴/۰۹/۰۵
۲ هزار دستگاه آمبولانس بین دانشگاه‌های علوم پزشکی توزیع می‌شود
آغاز ثبت نام قطعی در کاروان‌های حج تمتع ۱۴۰۵ از روز ۱۵ آذر ماه ۱۴۰۴
مهار آتش‌سوزی در مراتع روستای چراغ‌تپه تکاب
اسکان موقت ۱۷ خانواده قمی در اثر حمله رژیم صهیونیستی
فوتبال لیگ قهرمانان آسیا ۲؛ استقلال یک، الوصل صفر (نیمه نخست)
سفر معاون اجرایی رئیس‌جمهور به عسلویه
طرح ویژه برخورد با تخلفات حادثه‌ساز در معابر شهری گیلان
مهار حریق در جنگل ابر شاهرود
قیمت گذاری مجدد مرغ، افزایش هزینه یا تخلف در توزیع نهاده‌ها
کاهش مصرف سوخت با تولید موتورهای هیبریدی
بازسازی ۱۰۲ واحد مسکونی آسیب دیده در جنگ تحمیلی دوازده روزه در قم
 فرهنگ بسیجی امروز محور ایستادگی ملت‌ها در برابر نظام سلطه است
خبر‌هایی از بزرگداشت شهدای گمنام و دفاع مقدس
مشکل خرده‌فروشان آمریکایی در تامین کالا به دلیل تعرفه‌های ترامپ
قاچاق با کارت سوخت شخصی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
خلبانان نهاجا با پهپاد‌های پیشرفته رژیم صهیونی مقابله کردند
جزئیات تصمیم دولت درباره بنزین ۳ نرخی
دمای زیر صفر برای نیمی از شهرستان‌های یزد
توضیح نهاجا درباره عبور جنگنده میگ ۲۹ از آسمان تهران
نماینده مجلس: سهمیه بندی بنزین خودرو‌های صفر مبهم است
مدارس سمنان غیر حضوری شد
تغییر نرخ بنزین صرفاً مشمول کارت‌های جایگاه‌ها است
به‌زودی استاندار زن هم خواهیم داشت
سفر وزیر امور خارجه در این هفته به فرانسه
اوکراین با توافق صلح آمریکا موافقت کرد
جزئیات تصمیم دولت درباره بنزین ۳ نرخی
جای خالی قهرمانان وطن در برخی روزنامه‌ها
تعطیلی مدارس آذربایجان‌غربی در چهارشنبه ۵ آذرماه
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۹/۰۴
خوراک دام در گرو سودجویی یک شبکه محدود
تعطیلی مدارس آذربایجان غربی فردا سه‌شنبه  (۱ نظر)
تشدید اجرای طرح زوج و فرد در اصفهان از فردا  (۱ نظر)
خسارت سالانه آلودگی هوا در کشور؛ نزدیک به ۴۰ میلیارد دلار  (۱ نظر)
دستگیری فرد هتاک به مقدسات در اراک  (۱ نظر)
توضیح سفیر ایران درباره سفر لاریجانی به پاکستان  (۱ نظر)
مهد کودک‌ و پیش دبستانی‌ها تعطیل؛ کلاس‌های مجازی هم میزبان مدارس  (۱ نظر)
مسدود شدن مسیر‌های منتهی به جنگل‌های تنکابن   (۱ نظر)
اقامه نماز باران در کوهسار  (۱ نظر)
مهر و موم نانوایی کم فروش  (۱ نظر)
اختلال پیام رسان بله در حال بررسی است  (۱ نظر)
پیش‌فروش محصولات سایپا ویژه ۳ گروه از متقاضیان  (۱ نظر)
تشدید پایش مصارف غیرمجاز و توسعه کنترل‌های هوشمند برق در تهران  (۱ نظر)