• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۱۹۰۰۱
تاریخ انتشار: ۱۶ آبان ۱۴۰۴ - ۱۱:۴۰
اجتماعی » جامعه و شهری

تهرانِ معنوی در مسیر جهانی شدن با محوریت گردشگری مساجد

طرح توسعه گردشگری بین‌المللی با رویکرد شناختی در پایتخت کلید خورد.

**تهرانِ معنوی در مسیر جهانی شدن با محوریت گردشگری مساجد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، در نشست مدیران گردشگری مناطق ۲۲‌گانه پایتخت، طرحی با عنوان «گردشگری بین‌المللی تهران با محوریت مساجد و رویکرد شناختی» مورد بررسی و تبادل نظر قرار گرفت؛ طرحی که هدف آن معرفی چهره فرهنگی، هنری و معنوی تهران در سطح بین‌المللی است.

این نشست با حضور دکتر حامد فروزان، رئیس اندیشکده پیشرفت گردشگری ایران، دکتر امیر قاسمی رئیس ستاد گردشگری شهرداری تهران، مهندس اخگرپور شهردار منطقه ۱۹ و دکتر احمد همتی معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری منطقه ۱۹ در سالن اجتماعات شهرداری منطقه ۱۹ ومدیران گردشگری مناطق ۲۲گانه برگزار شد.

در ابتدای این نشست، احمد همتی ضمن معرفی جاذبه‌های منطقه ۱۹، بر اهمیت نقش مناطق در احیای ظرفیت‌های مغفول گردشگری تهران تأکید کرد و گفت:«تلاش مدیران گردشگری در ستادو مناطق مختلف تهران، به‌ویژه در این دوره از مدیریت شهری، باعث شناخته‌شدن بخش‌های کمتر دیده‌شده شهر شده و فرصت‌های تازه‌ای برای جذب گردشگر ایجاد کرده است.»

ظرفیت مساجد؛ از هویت تاریخی تا پیوند فرهنگی

در ادامه، دکتر حامد فروزان با تشریح ابعاد فکری و فرهنگی طرح، بر جایگاه مساجد در توسعه گردشگری بین‌المللی تأکید کرد و گفت: «مساجد تهران از منظر تاریخی، هنری و معماری ظرفیت‌های فراوانی برای معرفی چهره واقعی پایتخت در سطح جهانی دارند. بر این اساس، در گام نخست، پنج مسجد شاخص از مناطق مختلف تهران به‌عنوان پایلوت انتخاب می‌شوند تا هر یک با یکی از مساجد معتبر در کشور‌های دیگر ارتباط فرهنگی و گردشگری برقرار کند.»

به گفته وی، این ارتباط شامل برگزاری نشست‌های فرهنگی، تور‌های شناختی، تبادلات مجازی و تعامل میان فعالان فرهنگی و مذهبی خواهد بود.

وی افزود: «هدف ما این است که بازدید از مساجد و اماکن تاریخی، فراتر از گردشگری دیداری باشد و در قالب تجربه‌ای مبتنی بر شناخت عمیق از معنویت، تفکر ایرانی و هویت اسلامی طراحی شود؛ رویکردی که از آن با عنوان گردشگری شناختی (Cognitive Tourism) یاد می‌شود.»

گردشگری شناختی؛ رویکردی تازه در معرفی تهران

امیر قاسمی، رئیس ستاد گردشگری شهرداری تهران نیز در این نشست ضمن مرور عملکرد شش‌ماهه نخست سال ۱۴۰۴ در حوزه گردشگری شهری، به برنامه‌ریزی برای دوره جدید فعالیت‌ها اشاره کرد و گفت:«در شش‌ماهه دوم سال و با توجه به تقارن ایام نوروز ۱۴۰۵ با عید سعید فطر، لازم است از تمامی ظرفیت‌های گردشگری تهران به بهترین شکل بهره‌برداری شود تا تصویر فرهنگی و اجتماعی پایتخت در سطح ملی و بین‌المللی تقویت شود.»

وی همچنین تأکید کرد: توسعه گردشگری مساجد می‌تواند یکی از پایه‌های اصلی برند فرهنگی تهران در سطح جهانی باشد.

پاسخ فرهنگی به جریان ایران‌هراسی

در بخش دیگری از نشست، شرکت‌کنندگان با اشاره به چالش‌های تصویرسازی نادرست از ایران در رسانه‌های غربی، گردشگری شناختی را راهی فرهنگی برای مقابله با پدیده ایران هراسی دانستند.

به باور آنان، معرفی ایران از مسیر شناخت، گفت‌و‌گو و تجربه فرهنگی، می‌تواند چهره واقعی کشور را به جهانیان نشان دهد.

دکتر فروزان در اینباره گفت: «در جهانی که هزینه‌های سنگینی برای القای تصویر نادرست از ایران صرف می‌شود، بهترین پاسخ ما ارائه تجربه‌ای واقعی از فرهنگ، اخلاق و هنر ایرانی است. مساجد تهران می‌توانند نمادی از اندیشه، زیبایی‌شناسی و هویت اسلامی باشند و در بازآفرینی تصویر مثبت از تهران در ذهن مخاطب جهانی نقشی مؤثر ایفا کنند.»

نقش شهرداری منطقه ۱۹ در توسعه مبادی گردشگری

در ادامه نشست، مهندس اخگرپور، شهردار منطقه ۱۹ با اشاره به اهمیت مبادی ورودی تهران، گفت:«فرودگاه بین‌المللی امام خمینی به‌عنوان مهم‌ترین دروازه ورودی کشور، می‌تواند نقطه آغاز مسیر گردشگری شناختی تهران باشد. لازم است گردشگران از همان لحظه ورود، با تصویری فرهنگی، منظم و میهمان‌نواز از پایتخت مواجه شوند.»

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کشف سوخت قاچاق در آب‌های ساحلی خوزستان
رشد اقتصادی خراسان جنوبی با فرآوری محصولات معدنی در داخل استان
موافقت با استقرار ۴۲۹ واحد صنعتی در زنجان
نصب سقاخانه‌های جدید به یاد شهدای اقتدار در زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۷ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
برداشت سیب‌زمینی از اراضی کشاورزی شهرستان ابهر
پیروزی استقلال بجنورد در والیبال دسته اول کشور
ورزشی‌های شانزدهم آبان ماه در استان سمنان
بررسی قضایی حادثه خودسوزی جوان اهوازی
آسمان صاف تا قسمتی ابری در چهارمحال و بختیاری
سقوط پاراگلایدر در منطقه جنگلی سوردار نور
بابل فاتح جایزه بزرگ والیبال دودانگه
نمایشگاه رنگارنگ پاییزه با دست پُر به مهران آمد
پیروزی خانگی شوکاشور آمل 
آغاز ثبت‌نام رویداد سرمایه‌گذاری پویانمایی کوتاه
شکار حیوانات با دوربین تله‌ای در متراکم‌ترین جنگل مازندران
جشنواره مجسمه‌های شنی در ساحل خلیج فارس
خبر‌هایی از برگزاری جلسه هماهنگی اعزام دانش آموزان دامغانی به مناطق عملیاتی جنوب کشور
برگزاری مسابقه خانوادگی پدل بورد گرامیداشت روز کیش
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مهارت‌افزایی نیروی کار، مؤثر در رشد اقتصادی و عدالت آموزشی
ساکنان و گردشگران کیش مهمان ویژه برنامه محفل
رونمایی از مجسمه زانوزنندگان برابر ایران
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
یکطرفه شدن جاده چالوس از بعدازظهر امروز جمعه
آغاز دوره میکرو رسانه همارسا از مخاطب منفعل تا روایتگر فعال
ضرورت تعامل و همکاری‌ صداوسیما با حوزه‌های علمیه
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۶ آبان ۱۴۰۴
برپایی کاروان سلامت در مایان 
دست‌اندازی بانک‌های‌ناتراز به‌منابع بانک‌مرکزی باید متوقف شود
دیدار رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با دبیر کل سازمان ملل
عبور تولید شمش آلومینیوم کشور از مرز ۳۵۰ هزار تن در سال ۱۴۰۴
ایران اعتراف ترامپ را در مجامع بین المللی پیگیری می‌کند
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: برای شکست سنگین‌تر دشمن آماده شده‌ایم  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نصب ۱۳ کیلومتر نیوجرسی در محور‌های مواصلاتی ایلام  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)