• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۱۲۷۹۸
تاریخ انتشار: ۰۹ آبان ۱۴۰۴ - ۱۵:۵۰
یزد » اقتصادی

کاهش ۴۰ درصد بارندگی، سهم آب کشاورزی را به ۵۱ میلیارد رساند

مجری طرح ساماندهی نوین آبیاری در وزارت جهاد کشاورزی: تجهیز اراضی به سامانه‌های نوین آبیاری تنها راه نجات کشاورزان در شرایط کم آبی است.

کاهش ۴۰ درصد بارندگی، سهم آب کشاورزی را به ۵۱ میلیارد رساند

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، فریبرز عباسی، مشاور وزیر جهاد کشاورزی و مجری طرح ساماندهی نوین آبیاری در گفت‌و‌گوی اختصاصی با خبرنگار ما در یزد با تأکید بر اهمیت حیاتی مدیریت منابع آبی، اهداف و دستاورد‌های این طرح ملی را تشریح کرد.

عباسی در ابتدا به هدف اصلی توسعه این سامانه‌ها در سطح جهان و ایران اشاره کرد و گفت: هدف اصلی، مصرف بهینه آب، افزایش تولید و عملکرد و ارتقای بهره‌وری است که در تمامی اسناد بالادستی کشور نیز هدف‌گذاری شده است. خوشبختانه این طرح در تمام نقاط کشور، به ویژه مناطق محروم، در حال اجراست و تا کنون ۳.۲ میلیون هکتار از اراضی آبی کشور به این سامانه‌ها مجهز شده‌اند که بیش از ۴۰ هزار هکتار آن مربوط به استان یزد است.


اهداف کمی برنامه هفتم و خودکفایی در تجهیزات

مجری طرح نوین آبیاری در وزارت جهاد کشاورزی، چشم‌انداز آتی را نیز ترسیم کرد و افزود: «در برنامه هفتم توسعه هدف‌گذاری شده که سالانه ۲۰۰ هزار هکتار آبیاری تحت فشار و ۱۵۰ هزار هکتار آبیاری زیرسطحی اجرا شود. یکی از افتخارات بزرگ ما این است که ظرفیت فنی و مهندسی بالایی در داخل کشور ایجاد کرده‌ایم؛ به طوری که امروزه بیش از ۹۹ درصد لوازم و تجهیزات این سامانه‌ها در داخل تولید می‌شود و ما در زمینه خدمات فنی و مهندسی نیز به بیش از ۲۰ کشور دنیا صادرات داریم.»

عباسی در خصوص حمایت‌های دولتی تصریح کرد: «طبق اسناد بالادستی، دولت مکلف به تأمین ۸۵ درصد هزینه‌های توسعه این سامانه‌ها است و مابقی به عنوان سهم بهره‌بردار تأمین می‌شود.


راهکار جبران خسارت پسته کاران در پی کاهش سهمیه آب

در پاسخ به نگرانی‌های پسته کاران یزدی در خصوص کاهش تخصیص آب، عباسی شرایط اقلیمی کشور را گوشزد کرد و گفت: با توجه به کاهش حدود ۴۰ درصدی بارندگی‌ها در سال آبی گذشته، متأسفانه وزارت نیرو سهم آب کشاورزی برای سال زراعی جاری را ۵۱ میلیارد متر مکعب اعلام کرده است. در این شرایط، چاره‌ای جز کاهش مصرف آب و توسل به فناوری‌های نوین نداریم.

وی افزود: بر اساس ارزیابی‌های بین‌المللی، ارتقای بهره‌وری تا ۱۰ درصد با تکنولوژی‌های نوین امکان‌پذیر است. این تکنولوژی‌ها شامل توسعه سامانه‌های نوین آبیاری و همچنین استفاده از بذر و نهال مقاوم به شوری و کم‌آبی است تا بتواند خسارت ناشی از کمبود آب را جبران کند.»

در مورد امکان انطباق مزارع قدیمی با آبیاری قطره‌ای، عباسی اطمینان داد: «این امکان وجود دارد، به خصوص برای درختان میانسال. ما در استان کرمان باغات پسته زیادی را که قدمت آنها به ۱۵ تا ۲۰ سال می‌رسد، با موفقیت به آبیاری قطره‌ای سطحی و زیرسطحی تجهیز کرده‌ایم که علاوه بر افزایش عملکرد، کاهش مصرف آب را نیز به دنبال داشته است.


وضعیت استفاده از پساب شهری

در پایان، در خصوص مدیریت پساب شهری برای مصارف کشاورزی، مشاور وزیر تأکید کرد که دستورالعمل‌های سازمان محیط زیست در حال حاضر بسیار سختگیرانه است و استفاده از پساب شهری و صنعتی مشروط به اصلاح این ضوابط و رعایت استاندارد‌های تصفیه لازم است. وی ابراز امیدواری کرد که با پیگیری‌های صورت گرفته، این دستورالعمل‌ها اصلاح شوند تا بتوان از پتانسیل پساب‌ها استفاده کرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برگزاری دوره آموزشی آیین دادرسی کار در ایوانکی
رشد ۴۵ درصدی ارزش بازار اوراق بهادار در ایران
آغاز خدمات‌رسانی شبانه‌روزی اتوبوسرانی پایانه آزادی به پردیس مسافری شرق
بازرسی از ۴۱ هزار واحد صنفی در خوزستان
سلامت قلب مردان با ۵۳۰ دقیقه ورزش
گسترش همکاری‌ با عربستان در حوزه حسابرسی و نظارت مالی
شناسایی ۱۱۲ مرکز استخراج غیرمجاز رمزارز در سال جاری
انجام ۴۸ سورتی پرواز توسط اورژانس هوایی خوزستان
راهپیمایی روز ملی مبارزه با استکبار جهانی در ۶۱ نقطه گیلان
هدیه‌ای از طرف شهدا
پخش دو پویا نمایی جذاب از قاب سیما
آموزش بیش از هفت هزار نفر از کشاورزان آذربایجان‌غربی در زمینه مدیریت مصرف آب
تشکیل شبکه دانشمندان جوان فرهنگستان علوم
بیماری پوکی استخوان را بیشتر بشناسیم
لزوم تسریع در صدور کیفرخواست ها و کاهش اطاله دادرسی در دادسرای دزفول
توجه به پدافند غیرعامل یک اصل مهم و اساسی است
کشف ترکیب شیمیایی منحصر‌به‌فرد در گلبرگ رز‌های وحشی
«آن دوازده نفر» به روی صحنه می‌رود
طنز و شیرین با برنامه رادیویی آبنبات زنجی
ترافیک پرحجم در جاده‌های اصلی خراسان رضوی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تأکید امام جمعه ساری بر تزریق نگاه بصیرتی به نسل جوان
در شیوه جدید اختصاص کالابرگ؛ یارانه حذف نمی‌شود
نتایج کامل رقابت‌های ایران در بازی‌های آسیایی جوانان
لیگ برتر کشتی آزاد؛ پیروزی استقلال جویبار مقابل مدعی عنوان قهرمانی
تصادف در اتوبان تهران کرج با ۱۱ مصدوم و ۳ فوتی
نتایج دیدارهای هفته نهم لیگ برتر فوتبال
اسرائیل منابع کافی برای مقابله با موشک‌های ایرانی را نداشت
انتقادها از تسلیم شدن آمریکا در مقابل چین
تایید قهرمانی کشتی آزاد ایران در رقابت‌های جهانی ۲۰۱۵
لاریجانی: باید از اختلافات عبور کنیم
ایران و روسیه در برابر سیاست‌های غرب برادرانه ایستاده‌اند
رای گیری کم سابقه دو حزبی بر ضد ترامپ در سنای آمریکا
توافق چین و آمریکا از منظر رسانه انگلیسی
ساپینتو: به تیمم افتخار می‌کنم، عالی بودیم
ثابت کردید برای رسیدن به قله‌ها، مانعی وجود ندارد
کالابرگ به شیوۀ جدید عرضه می شود  (۱ نظر)
قدردانی لاریجانی از طراحی هنرمندانه ایستگاه متروی مریم مقدس (س)  (۱ نظر)
توان دفاعی ایران با قابلیت‌های بیشتر به‌روز می‌شود  (۱ نظر)
قهرمانی بلند قامتان ایران در والیبال بازی‌های آسیایی جوانان  (۱ نظر)
تصادف در اتوبان تهران کرج با ۱۱ مصدوم و ۳ فوتی  (۱ نظر)
افتتاح‌ زمین چمن مصنوعی در جغتای  (۱ نظر)
قطع درختان صنوبر در چمستان قانونی بود  (۱ نظر)
یادواره شهدای سلامت در خرم‌آباد  (۱ نظر)