• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۱۱۹۹۴
تاریخ انتشار: ۰۸ آبان ۱۴۰۴ - ۱۴:۳۷
اقتصادی » کشاورزی، روستا و عشایر

چالش های تامین نهاده های دامی در عرصه های تولید و واردات

مدیرکل بازرگانی داخلی وزارت جهاد کشاورزی، نابسامانی یا کمبود‌های مقطعی در عرضه نهاده‌های دامی در کشور را ناشی از خشکسالی، محدودیت در تخصیص ارز و ضعف در روند نظارت بر توزیع نهاده‌ها دانست.

چالش های تامین نهاده های دامی در عرصه های تولید و واردات
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مجید حسنی مقدم در گفت‌و‌گو با خبرنگاران تحریریه کشاورزی با اشاره به افزایش نیاز کشور به واردات برخی از محصولات اساسی گفت: محدودیت در تأمین ارز و کاهش تقریبا ۱۰۰ درصدی بودجه مصوب برای طرح‌های مقابله با خشکسالی نسبت به سال‌های گذشته، تهدیدی جدی برای امنیت غذایی ست.

مدیرکل بازرگانی داخلی وزارت جهاد کشاورزی، با تاکید بر آن که کاهش ۴۰ درصدی بارندگی در سال جاری نسبت به سال‌های گذشته، تأثیر چشمگیری برکاهش تولید محصولات کشاورزی و تأمین علوفه دام داشته، افزود: نیاز آبی بخش کشاورزی کشور حدود ۷۱ میلیارد مترمکعب برآورد می‌شود، که با تداوم خشکسالی، حداقل ۱۰ میلیون تن علوفه مرتعی از بین رفته است.

وی افزود: حدود ۳۰ درصد نیاز دام‌های شیری و ۱۸ درصد نیاز دام‌های گوشتی از علوفه تأمین می‌شود و کمبود آن فشار مستقیم بر دامداران وارد کرده است.

مدیرکل بازرگانی داخلی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه در حال حاضر نیاز سالانه بخش دام و طیور کشور بین ۷۵ تا ۸۰ میلیون تن خوراک می‌باشد که در سال نرمال بارندگی حدود ۱۰ میلیون تن علوفه مرتعی، حدود ۳۰ میلیون تن علوفه‌های مزرعه‌ای مثل ذرت سیلویی، یونجه، شبدر، دانه جو و ذرت دانه‌ای و ۱۸ میلیون تن نیاز وارداتی ماست و بخش دیگر شامل بقایای زراعی و باغی مانند سبوس گندم، برنج، پسماندکارخانجات ست گفت: در شرایط فعلی، عشایر به‌دلیل نبود علوفه طبیعی زودتر از موعد، کوچ کرده و به تعلیف دستی روی آورده‌اند.

حسنی مقدم با بیان اینکه سامانه بازارگاه به‌عنوان بستر مدیریتی، معاملاتی و نظارتی طراحی شده، افزود: تخلفات احتمالی در خارج از این سامانه و در فرآیند‌های غیررسمی مانند دریافت نهاده بدون مصرف واقعی رخ می‌دهد.

مدیر کل بازرگانی داخلی وزارت جهاد کشاورزی گفت: اتصال هوشمند سامانه جامع انبار‌ها به گمرک و سامانه ترخیص، شفافیت در زنجیره تأمین نهاده‌ها را افزایش داده و نظارت وزارت جهاد کشاورزی را تا مرحله عمده‌فروشی ممکن کرده است.

حسنی مقدم افزود: شفاف‌سازی زنجیره تصمیم‌گیری درباره تأمین، توزیع و کنترل قیمت کالا‌های اساسی در ستاد تنظیم بازار با حضور ۱۳ عضو از دستگاه‌های مختلف انجام می‌شود.

مدیرکل بازرگانی داخلی وزارت جهاد کشاورزی تصریح نمود: با توجه به کاهش واردات نهاده از سوی برخی شرکت‌ها و محدودیت‌های ارزی، تأمین کالا‌های اساسی و نهاده‌های دامی در اولویت قرار دارد و فرایند واردات با پهلوگیری کشتی‌های حامل نهاده در حال انجام است.

حسنی مقدم در پایان بر ضرورت ارتقای بهره‌وری و توسعه پایدار کشاورزی با محوریت سامانه‌های هوشمند در چارچوب برنامه هفتم توسعه تاکید نمود و گفت: نظارت دقیق بر قیمت‌ها و بازرسی‌های مستمر با هدف کنترل انتظارات تورمی، همراه با بهره‌برداری از سامانه جامع انبارها، شفافیت در زنجیره تأمین کالا‌های اساسی و نهاده‌های دامی را افزایش داده و تخلفات احتمالی را کاهش می‌دهد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کشور، با همراهی مردم و نیروهای مسلح، پیروز جنگ ۱۲ روزه شد
سقوط با موتور سیکلت به دره در جاده وردیج
کشف سوخت قاچاق در آب‌های ساحلی خوزستان
رشد اقتصادی خراسان جنوبی با فرآوری محصولات معدنی در داخل استان
موافقت با استقرار ۴۲۹ واحد صنعتی در زنجان
نصب سقاخانه‌های جدید به یاد شهدای اقتدار در زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۷ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
برداشت سیب‌زمینی از اراضی کشاورزی شهرستان ابهر
پیروزی استقلال بجنورد در والیبال دسته اول کشور
ورزشی‌های شانزدهم آبان ماه در استان سمنان
بررسی قضایی حادثه خودسوزی جوان اهوازی
آسمان صاف تا قسمتی ابری در چهارمحال و بختیاری
سقوط پاراگلایدر در منطقه جنگلی سوردار نور
بابل فاتح جایزه بزرگ والیبال دودانگه
نمایشگاه رنگارنگ پاییزه با دست پُر به مهران آمد
پیروزی خانگی شوکاشور آمل 
آغاز ثبت‌نام رویداد سرمایه‌گذاری پویانمایی کوتاه
شکار حیوانات با دوربین تله‌ای در متراکم‌ترین جنگل مازندران
جشنواره مجسمه‌های شنی در ساحل خلیج فارس
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مهارت‌افزایی نیروی کار، مؤثر در رشد اقتصادی و عدالت آموزشی
رونمایی از مجسمه زانوزنندگان برابر ایران
ساکنان و گردشگران کیش مهمان ویژه برنامه محفل
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
آغاز دوره میکرو رسانه همارسا از مخاطب منفعل تا روایتگر فعال
یکطرفه شدن جاده چالوس از بعدازظهر امروز جمعه
ضرورت تعامل و همکاری‌ صداوسیما با حوزه‌های علمیه
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۶ آبان ۱۴۰۴
برپایی کاروان سلامت در مایان 
دست‌اندازی بانک‌های‌ناتراز به‌منابع بانک‌مرکزی باید متوقف شود
دیدار رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با دبیر کل سازمان ملل
مربی ایتالیایی جدید تیم ملی فوتبال رونمایی شد
ایران اعتراف ترامپ را در مجامع بین المللی پیگیری می‌کند
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: برای شکست سنگین‌تر دشمن آماده شده‌ایم  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
نصب ۱۳ کیلومتر نیوجرسی در محور‌های مواصلاتی ایلام  (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)