• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۹۱۴۰۲
تاریخ انتشار: ۱۷ مهر ۱۴۰۴ - ۱۲:۴۸
بین الملل » آسیا و اقیانوسیه

تردید تحلیلگران پاکستان درباره تعهد آمریکا و اسرائیل به آتش‌بس

اعلام توافق آتش‌بس میان رژیم صهیونیستی و جنبش مقاومت اسلامی حماس با میانجیگری چند کشور منطقه‌ای، بازتاب گسترده‌ای در فضای سیاسی و رسانه‌ای پاکستان داشته است.

تردید تحلیلگران پاکستان درباره تعهد آمریکا و اسرائیل به آتش‌بس

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از اسلام آباد؛ همزمان با امضای مرحله اول آتش بس در غزه توسط حماس، رهبران مذهبی و کارشناسان تا روزنامه‌نگاران و تحلیلگران پاکستانی ضمن استقبال از توقف خونریزی در غزه، نسبت به پایبندی رژیم صهیونیستی و صداقت آمریکا در اجرای توافق ابراز تردید کرده‌اند.

دبیرکل بنیاد فلسطین پاکستان، بیانیه رسمی جنبش حماس را منتشر کرد که در آن بر پایان جنگ، خروج کامل نیروهای اشغالگر از نوار غزه، ورود کمک‌های انسانی و تبادل اسرا تأکید شده است.

در این بیانیه حماس اعلام کرده است، این توافق نتیجه مذاکرات مسئولانه میان گروه‌های مقاومت برای پایان دادن به نسل‌کشی و رنج مردم فلسطین است.

ابو مریم تاکید کرد: مردم فلسطین با ایستادگی و فداکاری‌های خود، طرح‌های اشغال و کوچ اجباری اسرائیل را ناکام گذاشتند و تا تحقق آزادی و حق تعیین سرنوشت از حقوق ملی خود دست نخواهند کشید.

«سراج‌الحق» سیاستمدار برجسته و رهبر پیشین حزب جماعت اسلامی پاکستان، گفت: توافق اخیر حماس بیانیهٔ پیروزی مقاومت، صبر و قربانی است و نشان می‌دهد که اراده ملت فلسطین بر فشار نظامی غلبه کرده است.

«نسیم زهرا» روزنامه‌نگار برجسته پاکستان در پیامی در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت: این توافق اگرچه گام نخست در مسیر صلح است، اما آیندهٔ آن به عملکرد ایالات متحده بستگی دارد.

وی تاکید کرد: اکنون توپ در زمین واشنگتن است. آیا ترامپ واقعاً می‌تواند نتانیاهو و ماشین جنگی رژیم صهیونیستی را مهار کند تا فلسطینیان به حقوق خود در سرزمین، حیات و حاکمیت دست یابند؟

حامد میر: ترامپ به‌دنبال صلح نیست، به‌دنبال نوبل است

تحلیلگر ارشد سیاسی و روزنامه‌نگار معروف پاکستان در واکنش به تحولات مذکور گفت: افکار عمومی در پاکستان بیشتر با دیدگاه‌ های منتقدان طرح صلح همسو است تا با موضع رسمی دولت.

حامد میر افزود: اگر در یک همه‌پرسی از مردم پرسیده شود که از طرح ترامپ حمایت می‌کنند یا از موضع مشتاق احمد خان (سیاستمدار پاکستانی بازداشت شده در ناوگان صمود) اکثریت جانب منتقدان آمریکا را خواهند گرفت. ترامپ صلح نمی‌خواهد ... او جایزهٔ نوبل صلح می‌خواهد.

روزنامه‌نگار پاکستانی گفت: اسرائیل قابل اعتماد نیست.

«میر محمد هلی خان» با بدبینی به آینده توافق نگریست و گفت: همان لحظه‌ای که حماس اسیران اسرائیلی را آزاد کند، اسرائیل بهانه‌ای برای حمله یا نقض توافق پیدا خواهد کرد. این رژیم هرگز به تعهدات خود پایبند نیست.

وی هشدار داد که تجربه ده‌ها سال اشغال و حملات نظامی نشان داده است که اعتماد به صهیونیست‌ها ساده‌انگاری است.

هرمیت سینگ: مردم غزه پیروز واقعی‌اند

«هرمیت سینگ» خبرنگار و فعال مدنی پاکستانی با بازنشر بیانیهٔ حماس گفت: توافق جدید شامل خروج نیروهای اشغالگر، ورود کمک‌های انسانی و تبادل زندانیان است.

وی تأکید کرد، «فداکاری مردم غزه بی‌ثمر نخواهد ماند» چراکه مسیر مقاومت تا آزادی کامل ادامه خواهد یافت.

ملیحه لودهی: طرح صلح، با چالش های زیادی روبه‌روست

«ملیحه لودهی» سفیر سابق پاکستان در سازمان ملل، در تحلیلی نوشت: بخش حساس طرح ترامپ مربوط به سازوکار حکمرانی موقت در غزه است.

به گفته وی، کمیته‌ای از کارشناسان فلسطینی و بین‌المللی قرار است مسئولیت ادارهٔ امور را برعهده گیرد که تحت نظارت «نهاد انتقالی بین‌المللی» فعالیت خواهد کرد.

ملیحه لودهی این سازوکار را چالش‌ برانگیز و پرمخاطره دانست و هشدار داد: چنین ترتیباتی می‌تواند استقلال فلسطینیان را تضعیف کند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پایان مسابقات والیبال نشسته ساحلی قهرمانی کشور در رودسر
صلح‌یاران و قدم‌هایی از جنس صبر و صلح
تأکید مرکز افتا بر نقش بخش خصوصی در ارتقای امنیت سایبری کشور
افزایش غلظت غبار در آسمان سمنان
رویداد ملی «رعنا» در مسیر حل مسائل سلامت و سوء‌تغذیه مناطق محروم
آشنایی سابریست‌های ایران با حریفان جهانی
مطالبات مردم در بسته صدای شما ۱۴ آبان ۱۴۰۴
افتتاح نمایشگاه سوغات و صنایع‌دستی در ماسال
نورافشانی خورشید کلام وحی در آسمان دل‌ها
قهرمانی ازنا در مسابقات امدادونجات جمعیت هلال احمر استان لرستان
لیگ قهرمانان آسیا ۲؛ تساوی استقلال در زمین الوحدات
کشف و معدوم سازی ۱۴۰ تن فرآورده خام دامی و تخم مرغ در آذربایجان شرقی
۵ مصدوم در اثر انفجار گاز شهری در یک مجموعه مسکونی در اهواز
۲ هزار کلاس جدید برای دانش آموزان تهرانی در دست احداث است
رویداد ملی ایران جان شروع مسیری مهم برای توسعه خراسان جنوبی
تقدیم تندیس یادبود شهید دریاقلی سورانی به خانواده شهید حاجی‌زاده
استمرار جوی پایدار در آبادان و خرمشهر
تربیت نسل آینده مدیران شهری در مدارس دارالمؤمنین تهران
ساماندهی رودخانه بالد در شهرستان اردل
معدوم‌سازی بیش از ۴ تُن فرآورده خام دامی غیربهداشتی در شفت
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت
واکنش چین به تهدید نظامی آمریکا علیه نیجریه
زهران ممدانی، اولین شهردار مسلمان نیویورک شد
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود
سرمربی آخال: سپاهان باید سپاس گزار تیم داوری باشد
ایروانی: اظهارات ترامپ تهدید علیه صلح‌وامنیت بین‌المللی است
استعفا در شرایط حساس
پخش زنده والیبال ایران و بحرین در شبکه ورزش
سفارت آمریکا، لانه جاسوسی بود
راه‌آهن کشور محور ترانزیت جدید هند و روسیه شد
آغاز دهمین سوگواره نمایش آیینی «نگین شکسته» در مشهد
فروش دارو در مطب‌ها ممنوع!
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۴ آبان ۱۴۰۴
دستور عارف برای بررسی سانحه سرویس مدارس در پایتخت
سینمایش «مجنون» روی صحنه می‌رود
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۲ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: ما غافلگیر نشدیم و آرایش سپاه جنگی بود  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)