• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • وبگردی
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۲۲۳۷۲
تاریخ انتشار: ۲۹ تير ۱۴۰۴ - ۱۳:۳۱
قم » اجتماعی

عقب ماندگی ۱۲ ساله قم در توسعه شبکه فاضلاب

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم وضعیت استان را در بخش فاضلاب نگران‌کننده توصیف کرد و افزود: در حال حاضر پوشش شبکه فاضلاب تنها حدود ۴۲ درصد است که در این زمینه، استان قم حداقل ۱۲ سال از میانگین کشوری عقب است.

عقب ماندگی ۱۲ ساله قم در توسعه شبکه فاضلاب

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز قم، اکبر بهنام‌جو پس از بازدید از پروژه‌های کنترلی و راهبردی شرکت آب و فاضلاب استان قم در نشستی تخصصی با مدیران و کارشناسان حوزه آب استان، به بررسی چالش‌ها و مسائل مرتبط با تأمین و مدیریت منابع آب پرداخت.

وی در این نشست ضمن قدردانی از خدمات شرکت آب و فاضلاب استان در حوزه‌های مختلف، گفت: باید با دقت و برنامه‌ریزی منسجم، زیرساخت‌های مورد نیاز در حوزه آب و فاضلاب، به‌ویژه در نهضت ملی مسکن، هرچه سریع‌تر تکمیل شود.

استاندار قم همچنین خواستار برنامه ریزی دقیق برای استمرار خدمات موثر و به کارگیری ظرفیت‌های موجود برای ارتقای تاب آوری شبکه آبرسانی استان و عبور موفق از تابستان با هم‌افزایی فنی، مدیریتی و فرهنگی است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم نیز در این نشست در گزارشی با اشاره به آخرین وضعیت خدمات‌رسانی در استان گفت: در حال حاضر حدود یک‌میلیون و ۴۵۰ هزار نفر، معادل ۹۹.۸ درصد جمعیت استان، زیر پوشش خدمات آب قرار دارند که این میزان در مناطق شهری به‌طور کامل (۱۰۰ درصد) و در مناطق روستایی حدود ۷۸ درصد است.

مهدی نظرزاده افزود: در حوزه فاضلاب، تنها ۴۲ درصد از جمعیت شهری زیر پوشش شبکه جمع‌آوری و انتقال فاضلاب قرار دارند که افزایش این میزان در دستور کار آبفای استان است.

وی به خدمات غیرحضوری این شرکت اشاره کرد و گفت: سامانه ۱۲۲ به‌طور میانگین روزانه حدود هزار تماس از سوی مشترکان دریافت می‌کند که همگی ثبت، پیگیری و پاسخ داده می‌شوند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم با بیان اینکه مرکز ۱۲۲ آبفای قم به‌عنوان یکی از مراکز برتر کشور در حوزه خدمات غیرحضوری شناخته می‌شود، اظهار کرد: حدود ۳۶ درصد خدمات غیرحضوری شرکت از طریق این سامانه و مابقی از طریق دفاتر پیشخوان دولت ارائه می‌شود.

نظرزاده همچنین با اشاره به اقدامات آبفای استان در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر گفت: مجموع ظرفیت نصب‌شده نیروگاه‌های برق تجدیدپذیر شرکت، اعم از خورشیدی و برق‌آبی، حدود ۴.۵ مگاوات است که بر اساس برآوردها، معادل حدود ۴۳ درصد از نیاز مصرفی تأسیسات را پوشش می‌دهد.

وی در ادامه از واگذاری پساب تصفیه‌خانه روستای خورآباد به بخش خصوصی برای استفاده در کشت گلخانه‌ای صنعتی به مدت ۲۵ سال خبر داد و گفت: تاکنون ۱۸ میلیون مترمکعب پساب تصفیه‌خانه‌های فاضلاب شهر قم به فضای سبز شهرداری قم، منابع طبیعی و بخش صنعت واگذار شده است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم با اشاره به امضای تفاهم‌نامه جدید با شهرداری شهر دستجرد برای بهره‌برداری از پساب، گفت: این اقدامات در راستای استفاده بهینه از منابع، توسعه خدمات در مناطق در حال توسعه و ارتقای بهره‌وری در حوزه آب و فاضلاب استان قم در حال پیگیری است.

نظرزاده در ادامه با اشاره به اینکه ۷۳ درصد آب شهر قم از منابع سطحی و ۲۷ درصد از منابع زیرزمینی تأمین می‌شود، گفت: پروژه انتقال آب از سد کوچری با هدف تأمین آب با کیفیت مطلوب برای شهر قم طراحی شده است.

وی تصریح کرد: بر اساس سیاست‌های ابلاغی، سهم بخش صنعت از این منابع باید به‌تدریج کاهش یافته و به مصرف شرب اختصاص یابدکه این موضوع در حال پیگیری است.

پوشش ۴۲ درصدی فاضلاب در قم

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم وضعیت استان را در بخش فاضلاب نگران‌کننده توصیف کرد و افزود: در حال حاضر پوشش شبکه فاضلاب تنها حدود ۴۲ درصد است؛ این در حالی است که میانگین کشوری حدود ۵۶ درصد و در کلان‌شهر‌ها بیش از ۷۵ درصد است. در این زمینه، استان قم حداقل ۱۲ سال از میانگین کشوری عقب است.

نظرزاده همچنین فرسودگی شبکه فاضلاب را یکی از عوامل بروز حوادث مکرر اعلام کرد و گفت: شبکه فاضلاب قم از سال ۱۳۷۳ آغاز به کار کرده و بسیاری از بخش‌های آن به‌شدت فرسوده‌اند؛ این موضوع باعث افزایش حوادثی نظیر ریزش و اختلال در نقاط مختلف شهر شده است.

وی با تأکید بر لزوم اولویت‌بندی خدمات زیربنایی، به‌ویژه در حوزه فاضلاب، افزود: شناسایی محلات دارای نیاز فوری به توسعه زیرساخت‌ها ضروری است و تأمین منابع مالی برای طرح‌های حیاتی بدون مشارکت همه‌جانبه مدیران و مسئولان امکان‌پذیر نخواهد بود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم به وضعیت نامطلوب سکونتگاه‌های غیررسمی در محدوده شهری اشاره کرد و افزود: برای نمونه، سکونتگاه‌های مناطق ۲، ۳ و ۶ شهر قم با جمعیت قابل‌توجه با مشکل زیست محیطی مواجه هستند و اجرای شبکه فاضلاب این مناطق به هزینه‌ای بالغ بر ۸۷۰ میلیارد تومان نیاز دارد.

وی با تأکید بر لزوم استفاده از راهکار‌های نوین در طراحی واحد‌های جدید مسکونی اظهار کرد: باید نصب مخازن جمع‌آوری آب باران در واحد‌های نهضت ملی مسکن به ویژه سایت‌های ویلایی الزامی شود.

وی اضافه کرد: پشت‌بام‌های ۱۰۰ متری می‌توانند سالانه تا ۱۵ هزار لیتر آب برای مصارف غیرشب از جمله آبیاری فضای سبز ذخیره کنند.

نظرزاده همچنین خواستار الزام قانونی در استفاده از تجهیزات کم‌مصرف آب شد و گفت: برچسب انرژی برای شیرآلات و تجهیزات خانگی طراحی شده، اما به دلیل پایین بودن قیمت آب، انگیزه اقتصادی لازم برای استفاده از این تجهیزات وجود ندارد.

وی با اشاره به زیان‌ده بودن شرکت‌های آب و فاضلاب تصریح کرد: در حال حاضر، طلب شرکت آب و فاضلاب قم از مشترکان به ۱۵۳ میلیارد تومان رسیده است، در حالی که بدهی شرکت به پیمانکاران بیش از ۳۴۱ میلیارد تومان است.

مدیرعامل شرکت آبفای قم با بیان اینکه توسعه روستا‌ها باید به‌گونه‌ای باشد که کشاورزی و دامداری متناسب با ظرفیت منابع آبی گسترش یابد، اظهار داشت: بررسی‌ها نشان می‌دهد که مصرف آب در بسیاری از مناطق روستایی از الگوی مصرف فراتر رفته و نیازمند اصلاح فوری است.

وی به نقش کلیدی فرمانداران و بخشداران در این خصوص اشاره کرد و تأکید کرد: باید با آموزش و اطلاع‌رسانی، مصرف صحیح آب مدیریت شود تا مشکلات ناشی از کمبود آب کاهش یابد.

نظرزاده در پایان تصریح کرد: مدیریت دقیق مصرف و تأمین منابع مالی، دو بال اصلی عبور استان از بحران‌های آتی خواهد بود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
دیدار فرماندهان سپاه لرستان با دو خانواده شهید پدافند هوایی ارتش و سپاه
توصیه‌هایی برای در امان مانده از اشعه فرابنفش خورشید
دیپلماسی رسانه ای ؛ تاکید اعضای سازمان شانگهای
اجلاسیه سراسری مدیران حوزه‌های علمیه کشور در مشهد
روایت زندگی مردم افغانستان از شبکه مستند
معرفی تیم‌های راه‌یافته به جام ملت‌های فوتبال بانوان آسیا
عقب ماندگی ۱۲ ساله قم در توسعه شبکه فاضلاب
کشف پرونده کلاهبرداری ۴۰ هزار دلاری در سمنان
اهداء ۳۷ نسخه خطی و چابی به مرکز اسناد
نشست خبری آیین گرامیداشت پنج پنج
افزایش ۱۰ درصدی صدور مجوز فعالیت اقتصادی در منطقه آزاد انزلی
کشف ۹ میلیارد ریال کالای قاچاق در جوانرود
معرفی گردشگری خراسان شمالی به سه زبان بین‌المللی
اعلام برنامه پروازی تابستانی فرودگاه بیرجند
خدمات دهی ۳۷ موکب به زائران اربعین در سرپل ذهاب
«گنجینه‌های هیرکانی» روایتی از شگفتی‌های حیات وحش ایران
اسامی نفرات دعوت شده به اردوی تیم کشتی آزاد نوجوانان
سیر نزولی ابتلا به بیماری‌های تنفسی در خراسان رضوی 
ضرورت پرداخت مالیات از سوی اتباع خارجی
آماده سازی تیم ملی بوکس برای مسابقات جهانی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تقویم انتخابات کشور نهایی و ابلاغ شد
واکنش مسکو به تهدید و ادعای اخیر ترامپ درباره بریکس
زمین لرزه ۵/۱ ریشتری در فاضل آباد
۲۲ کشته و ۳۶ مصدوم در واژگونی اتوبوس زائران قیروکارزین
تدوین برنامه ملی کاهش هزینه تولید در بخش کشاورزی
ریاضی‌دانان جوان ایرانی افتخار آفریدند
توافق سوریه و رژیم صهیونیستی برای آتش‌بس
وفاق و همبستگی ایران در دفاع مقدس ۱۲ روزه باعث پیروزی شد
کتاب «نسل کشی در قرن ۲۱» در آستانه چاپ دوم
واتس اپ؛ جعبه ناامن پیام رسانی
مواضع ارمنستان درباره گذرگاه‌های منطقه ای تغییر نکرده است
کتاب‌های دفاع مقدس ۱۲ روزه در راه بازار نشر
اوج تقاضای مصرف برق به۷۴ هزار و ۹۶۹ مگاوات رسید
دستور دادستان کل کشور برای نظارت بر بازار کالا‌های اساسی
دستور عارف برای رسیدگی فوری به وضع مصدومان و بررسی ابعاد حادثه
راه اندازی سامانه جدید بانکی خدمات بانک سپه  (۳۰ نظر)
ریاضی‌دانان جوان ایرانی افتخار آفریدند  (۳ نظر)
توافق سوریه و رژیم صهیونیستی برای آتش‌بس  (۲ نظر)
رویداد ملی ایران برنده بازی  (۲ نظر)
یارانه دهک‌های اول تا سوم واریز شد  (۱ نظر)
فرمانده کل ارتش: لحظه‌ای در دفاع از ایران درنگ نمی‌کنیم  (۱ نظر)
ایران؛ الگوی مقاومت، پیشرفت و دیپلماسی در برابر تحریم‌ها  (۱ نظر)
۲۲ کشته و ۳۶ مصدوم در واژگونی اتوبوس زائران قیروکارزین  (۱ نظر)
آغاز رقابت داوطلبان گروه‌های آزمایشی هنر و زبان‌های خارجی  (۱ نظر)
شاهد امنیت داخلی کشور در دوران دفاع مقدس ۱۲ روزه بودیم  (۱ نظر)
«احمد الشرع» دمشق را ترک کرد  (۱ نظر)
هندبال قهرمانی نوجوانان آسیا؛ شکست ایران مقابل ژاپن  (۱ نظر)
واتس اپ؛ جعبه ناامن پیام رسانی  (۱ نظر)
مواضع ارمنستان درباره گذرگاه‌های منطقه ای تغییر نکرده است  (۱ نظر)
دستور دادستان کل کشور برای نظارت بر بازار کالا‌های اساسی  (۱ نظر)