پخش زنده
امروز: -
شاهینی گفت: هزار و ۵۰۰ طرح در کهگیلویه و بویراحمد برای تکمیل نیازمند اعتبار است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد، رئیس سازمان مدیریت برنامه ریزی استان در جلسه کمیته برنامهریزی شهرستان بویراحمد، با اشاره به محدودیتهای بودجهای کشور، بر لزوم اولویتگذاری دقیق هزار و ۵۰۰ طرح استانی تأکید کرد و گفت: بدون انتخاب هوشمندانه اولویت طرح ها، به اهداف توسعهای نخواهیم رسید.
جهانگیر شاهینی با تقسیمبندی اعتبارات به سه بخش ملی، مشترک و استانی اولویتگذاری طرحها را شرط موفقیت دستگاهها دانست و افزود: در این زمینه برخی نهادها عملکرد مطلوبی داشتهاند، اما ضعف بخشی دیگر از دیگر دستگاهها نیازمند اصلاح فوری است.
شاهینی بابیان اینکه ۹۰۰ طرح احداثی جدید و ۶۰۰ طرح مستمر در کهگیلویه و بویراحمد نیازمند اعتبار است و گفت: برای تکمیل این تعداد طرح حدود ۲۵۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است و با توجه به اینکه که این رقم با محدودیتهای بودجهای کشور همخوانی ندارد چارهای جز انتخاب هوشمندانه طرحهای اولویتها وجود ندارد.
وی خواستار نرخگذاری صحیح در انعقاد پیمانهای طرحها شد و اضافه کرد: دستگاهها در بحث تأمین مالی طرحها در بخش محلی، باید بر راهکارهای عملیاتی تمرکز کنند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان از ارسال ۱۶ طرح جدید استان با پیوست ملی با عنوان رویدادی بیسابقه خبر داد و افزود: دستگاهها تا پایان تیرماه جاری فرصت دارند برای تکمیل کمیسیون ماده ۲۸ این طرحها اقدام کنند.
شاهینی با بیان اینکه رشد اعتبارات استانی از سال ۱۴۰۲ آغاز شده و در آن سال رتبه سوم کشوری را کسب کردیم، اضافه کرد: امسال نیز با وجود اینکه سهم استان ۴ برابر بر اساس سهم جمعیتی کشور است و وضعیت بودجه نسبتاً مطلوب است ادامه داد: این اعتبارات پاسخگوی همه طرحها نیست و اولویتگذاری شرط تحقق هر برنامهای است.
نماینده مردم شهرستانهای بویراحمد، دنا و مارگون در مجلس شورای اسلامی هم در این نشست گفت: متاسفانه اعتبارات در شهرستان و همچنین در استان متمرکز نیست وبخش زیادی از اعتبارات در اختیار وزارتخانهها است.
محمد بهرامی افزود: مبلغی نزدیک به ۵۰۰ میلیارد تومان به شهرستان بویراحمد در حوزههای مختلف توزیع شد و اگر چه این اعتبارات کم است، اما این دلگرمی را به شما مدیران میدهم که در ردیفهای ملی شرایط ما بهتر است و اعتبار خوبی نسبت به دیگر استانها برای کهگیلویه و بویراحمد پیش بینی شده است.
بهرامی با بیان اینکه امسال باید براساس الویتها از اعتبارات استفاده شود اضافه کرد: ما باید از همه ظرفیتها و توانمندیهای مختلف سرمایه گزاری هم در بخش دولتی هم در بخش خصوصی در استان استقاده کنیم.
وی از شروع عملیات اجرایی طرحهای چاههای میدان گازی مختار، مطالعات لرزه نگاری چاههای نفت و گاز جلیل، باباکان، شوروم و سفیدار با اختصاص اعتبار خبر داد.
فرماندار شهرستان بویراحمد نیزدر این جلسه گفت: امروز در نشست برنامه ریزی این شهرستان ۴ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان این اعتبارات از چهار محل و چهار منبع در قالب ۲۹ فصل و ۵۳ برنامه و ۲۶۱ طرح توزیع شد.
منوچهر محمدی با بیان اینکه اعتبارات بر اساس نیازها و اولویتهای شهرستان توزیع شد گفت: با توجه به اینکه شهر یاسوج و برخی روستاهای شهرستان بویراحمد دچار تنش جدی آبی شده اند به همین خاطر موضوع تامین آب پایدار این شهرستان را در دستور کار قرار گرفت.
محمدی با بیان اینکه سعی کردیم امسال براساس اولویتها و نیازهای شهرستان در توزیع رویکردی جدیدی داشته باشیم افزود: با توجه به دغ دغه مردم بخش از اعبتارات حوزه راه و شهرسازی برای تکمیل پل سوم بشار یاسوج اختصاص داده شد که با اختصاص اعتبار این پل تکمیل میشود.
وی اضافه کرد: به دلیل اولویت تکمیل طرحهای نیمه تمام شهرستان و بهره برداری از طرحهای قدیمی هیچگونه طرح جدید در شهرستان بویراحمد تعریف نشد.
همچنین رئیس شورای شهر یاسوج در این نشست با اعتراض از نحوه تقسیم اعتبارات و تخصیص اعتبار به حوزه شهرداری یاسوج گفت: تعداد زیادی از طرحهای شهرداری یاسوج به دلیل نبود اعتبار تعطیل شدند و این در حالی است که ۳۳۰ هزار نفر از جمعیت شهرستان بویراحمد در شهر یاسوج سکونت دارند.
هدایت الله اکبری سرجمع اعتبار اختصاص یافته به شهر یاسوج از محل اعتبارات عمرانی شهرستان بویراحمد را ۲۷ میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: این مقدار اعتبار بسیار کم است و جوابگوی طرحهای نیمه کاره شهرداری یاسوج نیست.
علاوه بر رئیس شورای شهر یاسوج برخی دیگر از مدیران شهرستانی هم اعتبارات اختصاص یافته به ادارات خود را ناکافی دانستند و خواستار افزایش اعتبارات اختصاص یافته به ادارات شدند.