جهاد کشاورزی: کشاورزان با رعایت الگوی کشت از کمکهای فنی اعتباری، نوارهای تیپ، تسهیلات و کود شیمیایی بهرهمند میشوند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ اصلاح الگوی کشت به عنوان راهکار و ضرورتی مهم برای توسعه و پایداری تولید در استان است.
معاون فنی اجرای جهاد کشاورزی شهرستان اراک با اشاره به اینکه طرح الگوی کشت از سال ۱۴۰۱ از سوی وزارت جهادکشاورزی به استانها ابلاغ شده گفت: حفظ منابع، افزایش بهره وری، پایداری تولید، بازاریابی و تامین امنیت غذایی از مهمترین هدف اجرای این طرح میباشد.
پژمان حیدری با توجه به کاهش نزولات آسمانی وبحران کم آبی و شرایط اقلیمی حاکم بر استان افزود: اصلاح الگوی کشت محصولات استراتژیک مثل ذرت علوفهای، سیب زمینی، چغندرقند حبوبات و دانههای روغنی در دستور کار سازمان جهاد کشاورزی قرار دارد و براساس آن با توجه به اقلیم، محدودیت ها، منابع موجود و نیاز هرمنطقه الگوی کشت انجام میشود.
رئیس مرکز حومه شهرستان اراک هم گفت: هدف از اجرای الگوی کشت کاهش سطح زیر کشت محصولات نیست بلکه افزایش بهره وری و مدیریت منابع و کاهش مصرف آب است که در این راستا کشت محصولات کم ابر مثل گیاهان دارویی، چغندرقند، دانههای روغنی کلزا و کاملینا در دستور کار قرار دارد.
مریم محسنی اجرای صحیح الگوی کشت در استان را گامی موثر در توسعه پایدار کشاورزی و بهبود وضعیت اقتصادی و اجتماعی کشاورزان دانست و افزود: مسئولان جهاد کشاورزی هم برای ترغیب و تشویق کشاورزان یکسری کمکهای فنی اعتباری، نوارهای تیپ، تسهیلات در نظر گرفته و چنانچه کشاورزان الگوی کشت را رعایت گنند، کود شیمیایی هم در اختیار کشاورزان قرار میگیرد.
از ۳۲۰ هزار هکتار اراضی زراعی زیر کشت استان در ۹۳ درصد الگوی کشت اجرا شده است.