• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۵۲۱۳۶۵
تاریخ انتشار: ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۳۹
اقتصادی » معدن و صنایع معدنی

ورود بخش خصوصی به اکتشافات راهکاری برای تامین مواد اولیه صنایع معدنی

رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت: بخشی از نیاز کشور به مواد اولیه معدنی صنایع پایین دستی و فولادی‌ها از شناسایی ذخایر جدید تامین می‌شود که این امر مستلزم تامین اعتبار و ورود بخش خصوصی به حوزه اکتشافات معدنی است.

آقای رضا علیزاده رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما درباره راهکار مجلس به عنوان ناظر بر حوزه اکتشافات معدنی در راستای جبران کمبود مواد اولیه معدنی برای صنایع پایین دستی و فولادی‌ها گفت: ایران یکی از کشور‌های دارای ذخایر بسیار بالایی در دنیاست، اما متاسفانه این ذخایر آن طور که باید شناسایی و در مرحله بعد اکتشاف می‌شد، نشد یعنی برنامه ریزی مناسبی صورت نگرفت.

وی افزود: در برنامه هفتم پیشرفت، شناسایی بخش عظیمی از ذخایر معدنی زیرزمینی آورده شده است و امیدواریم با تامین منابع مالی مورد نیاز سازمان زمین شناسی، در راستای حوزه اکتشافات معدنی اقدامات موثری انجام شود.

علیزاده در ادامه گفت: بخشی از نیاز کشور به مواد اولیه معدنی از شناسایی ذخایر جدید تامین خواهد و در بخش دیگر بایستی به فکر تکمیل زنجیره در صنایع پایین دستی باشیم تا از فرصت‌های شغلی و ارزش افزوده آنها برخوردار شویم.

رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی درباره بودجه اختصاص یافته به حوزه اکتشافات معدنی، افزود: اکتشافات یک اصل بسیار مهم در شناشایی ذخایر جدید معدنی در سراسر کشور است که متاسفانه کار قابل توجهی در این زمینه نشد باید در کنار تامین اعتبارات لازم برای اکتشافات، ورود بخش خصوصی را به این حوزه در اولویت قرار دهیم.

وی در ادامه گفت: بخش خصوصی می‌تواند گره گشای در حوزه اکتشافات معدنی باشد، اما دستگاه‌ها و سازمان‌های دولتی، بخش خصوصی را به حدی در پیچ و خم بروکراسی‌های اداری گرفتار می‌کنند که از مشارکت و سرمایه گذاری صرفنظر می‌کنند.

علیزاده ادامه داد: اگر فضای کار برای بخش خصوصی هموار و موانع برطرف شود، بخش خصوصی هم تامین منابع می‌کند و هم به شکل احسن به حوزه اکتشافات معدنی ورود می‌کند.

رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی درباره استفاده از طرح وزارت نفت برای سرمایه گذاری بخش خصوصی در حوزه اکتشافات، گفت: ایده خوبی است، اما متاسفانه در حال حاضر ساز و کار نظام اداری، اجازه استفاده از طرح وزارت نفت در بخش اکتشافات معادن را نمی‌دهد و امیدواریم برای استفاده سایر بخش‌های تولیدی در کشور الگوی مناسبی باشد.

وی با اشاره به سهم ناچیز حقوق دولتی معادن به بخش اکتشافات معدنی، افزود: یکی از راهکار‌های رفع مشکلات، ورود بخش خصوصی به حوزه اکتشافات است و لازمه ورود، ایجاد بستر مناسب به شرطی که مانع ایجاد نشود، زیرا شاهد بودیم در مواقعی بخش خصوصی برای دریافت یک مجوز یک سال تا سه سال زمان صرف کرده است، این در حالی است که بخش خصوصی هم اعتبار و هم امکانات و ابزار لازم را در اختیار دارد.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

علیزاده درباره ارائه نکردن اطلاعات سازمان انرژی اتمی و وزارت نفت به پایگاه علوم داده‌های زمین، گفت: از بابت اطلاعات و داده‌های زمین شناسی بسیار ضعیف هستیم، سازمان زمین شناسی یک طرح کلی از اطلاعات سرزمینی کشور دارد، اما در شناسایی منابع معدنی زیرزمینی نتوانسته‌ایم شناسایی لازم را داشته باشیم.

رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس افزود: تنها توانسته‌ایم برای دو درصد از منابع زیرزمینی، پروانه اکتشاف صادر کنیم بنابراین اطلاعات در زمینه منابع معدنی ناقص است و سازمان زمین شناسی در راستای وظایف کلان کشوری و حاکمیتی که در برنامه پنجم تکلیف کرده است، بایستی اقدامات لازم در حوزه اکتشافات را انجام دهد.

وی ادامه داد: این کمیسیون هم در مجلس تمام تلاش خود را برای تامین منابع مورد نیاز در حوزه اکتشافات معدنی را به کار می‌گیرد تا منابع مورد نیاز سال به سال تامین شود؛ برنامه هفتم پیشرفت هم یکی از کاملترین برنامه‌هایی است که موضوعات در آن دیده شده است.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
سیاست های تشویقی برای فرزند آوری باید افزایش یابد
حکیم ۷۰ ساله ایجرود؛ بیست و سه کتاب با نور مکتب‌خانه
اجرای برج‌ نگاره «قهرمان» بر پیکره برج آزادی
پیشرفت چشمگیر سیل‌بند خدابنده
پرداخت تسهیلات به دهیاری‌ها برای ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۸ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی چهاشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
از خزر تا شانگهای؛ ایران مسیرهای تازه همکاری منطقه‌ای را می‌گشاید.
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۲۸ آبان ۱۴۰۴
نهایی شدن ۲ طرح مهم شهرسازی در کمیسیون ماده پنج تبریز
درخشش زندان مراغه برای صلح و سازش در پرونده‌های قصاص
آغاز سوپر لیگ والیبال با مصاف سپاهان و مدافع عنوان قهرمانی
اعزام ۳۶ دانش آموز کیش به اردوی راهیان نور
اطلاعیه افت فشار یا قطعی آب در برخی مناطق تبریز
احضار و ارشاد عاملان درگیری جلوی مدرسه دخترانه در تبریز
ارسال پیامک‌های درخواست واریز وجه شگرد کلاهبرداران
اعزام دانش‌آموزان هشترودی و نظرکهریزی به مناطق عملیاتی جنوب کشور
نفس آسمان اصفهان گرفته است
تداوم افزایش غبار و آلاینده های جوی در سمنان
برگزاری همایش ملی بهداشت حرفه‌ای، ایمنی کار و محیط زیست در تبریز
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بازدید استاندار کرمان از کلاس‌های کانکسی هنرستان فدک
برندگان مرحله ششم پیش‌فروش سکه مشخص شدند
تقویم و اوقات شرعی زنجان سه شنبه ۲۷ آبان
قصه چهار سال بلاتکلیفی استخر نیمه‌تمام ولیعصر زنجان
هشدار هواشناسی مازندران؛ کاهش کیفیت هوا در راه است
برپایی نمایشگاه عرضه محصولات روستایی در چهار باغ اصفهان
­ اسماعیلی، مرد طلایی کشتی فرنگی ایران
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی
ماموریت ستاد امر به معروف و نهی از منکر فرهنگی و ترویجی است
گرامیداشت صدمین سالگرد تاسیس کتابخانه عمومی در اهر
کاروانسرا و پل گویجه‌بل تحت حفاظت وزارت میراث‌فرهنگی قرار گرفت
رژیم‌صهیونی خسارات دفاع‌مقدس‌۱۲روزه را سانسور می‌کند
مشارکت در مسیر مدیریت شهری
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۷ آبان ۱۴۰۴
بارش نخستین برف پاییزی در ارمغانخانه استان زنجان
۳۰۰ کیلومتر بزرگراه در سیستان و بلوچستان افتتاح می‌شود  (۱ نظر)
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر  (۱ نظر)
وعده افزایش ۵۰ درصدی حقوق و درآمدزایی برای دانشجویان PhD  (۱ نظر)
سردار حسن‌زاده: قدرت موشکی ایران مهار شدنی نیست  (۱ نظر)
قانون اساسی بالاترین سند ملی برای دفاع از کشور  (۱ نظر)
آغاز مذاکرات ایران و چین برای اتصال ریلی شرق به غرب  (۱ نظر)
منابع انسانی موتور محرک تعلیم‌وتربیت است  (۱ نظر)
اهدای اعضای زنِ ۳۵ ساله دچار مرگ مغزی در بیمارستان شهید ستاری قرچک  (۱ نظر)
اهدا ۱۰۳ واحد خون به بیماران در شهرستان خرامه  (۱ نظر)
طرح نماد، سرمایه‌های اجتماعی را حفظ می‌کند  (۱ نظر)
استاد دانشگاه امیرکبیر در لیست پراستناد‌های ۲۰۲۵  (۱ نظر)
دیپلمات روس: قطعنامه آمریکا درباره غزه بسیار مبهم است  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)