پخش زنده
امروز: -
سازمان ملل با طرح رژیم صهیونیستی برای خارج کردن کمک رسانی به مردم غزه از اختیار و مدیریت این سازمان مخالفت و آن را محکوم کرد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما در نیویورک، سخنگوی یونیسف صندوق کودکان سازمان ملل گفت: طرح رژیم صهیونیستی برای ایجاد مراکز کمک رسانی به مردم غزه تحت اختیار کامل خودش، به معنی استفاده از کمکهای بشردوستانه به عنوان طعمه و برای اهداف اطلاعاتی و نظامی است.
سخنگوی صندوق کودکان سازمان ملل (یونیسف) افزود: ما از قصد اسراییل به استفاده از تشخیص چهره به عنوان پیششرط دسترسی به کمکها بسیار نگران هستیم. این کار خلاف تمام اصول بشردوستانه است. برنامه اسراییل این است که در این مراکز روزانه فقط ۶۰ کامیون کمک به نوار غزه داده شود، یعنی یک دهم مقداری که در زمان آتش بس تحویل داده میشد. این مقدار برای بیش از ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار آواره در غزه که نیمی از آنان کودک هستند کافی نیست.
جیمز الدر گفت: طرح اسرائیل برای در اختیار گرفتن کمکهای امدادی در غزه، با طعمه قرار دادن کمکها و به خطر انداختن جان خانوادههایی که از ۱۸ ماه جنگ خسته شدهاند، باعث افزایش رنج آنها میشود. این طرح اسراییل برای دراختیار گرفتن کالاهای حیاتی مردم، باهدف افزایش فشار برآنها طراحی شده است. درخواست از غیرنظامیان برای رفتن به مناطق نظامی به منظور دریافت جیره غذایی خطرناک است. نوار غزه بیش از دو ماه است که تحت محاصره کامل است و سازمانهای بشردوستانه بارها هشدار دادهاند که غذا، آب، دارو و سوخت در حال اتمام است.
معاون سخنگوی سازمان ملل هم با یادآوری اینکه نزدیک ۱۰ هفته است که هیچ کمکی وارد غزه نشده، از رژیم صهیونیستی خواست، بیش از این مانع کمک رسانی سازمان ملل به مردم آسیب دیده غزه نشود.
فرحان حق افزود: لغو کامل محاصره غزه و اجازه ورود به عملیات بشردوستانه به این منطقه، هیچ وقت تا این حد ضروری نبوده است. پس از نزدیک دو ماه و نیم منع کامل ورود کمکها یا مایحتاج ضروری به غزه، بحران انسانی روز به روز بدتر میشود. هزینه هرگونه تأخیر بیشتر، غیرقابل جبران است. تحویل و خدمات بشردوستانه باید به همه، در هر کجا که هستند و بر اساس نیازشان برسد. مایحتاج مردم در داخل غزه تقریباً تمام شده است، در حالی که مقادیر زیادی در بیرون از غزه منتظر اجازه ورود هستند.
معاون سخنگوی سازمان ملل گفت: دستور تخلیه رژیم صهیونیستی برای بیشتر مناطق غزه و ادامه حملات این رژیم به مراکز سازمان ملل را محکوم کرد. هم اکنون رژیم صهیونیستی برای هفتاد درصد از نوار غزه، تحت دستور تخلیه صادر و همه اهالی غزه را در ۳۰ درصد آن جمع کرده است.
وی اضافه کرد: اوایل این هفته، اسراییل یک مدرسه سازمان ملل را در دیر البلح که حدود ۳۰۰ خانواده آنجا پناه گرفته بودند دوبار در عرض چند ساعت مورد حمله قرار دارد و هم اکنون مردم آنجا به طور فوری به سرویس بهداشتی، چادر، تانکر آب و تشک نیاز دارند.
سخنگوی دفتر هماهنگی امور بشردوستانه هم گفت سازمان ملل هیچ مشکلی با ادامه کمک رسانی به مردم غزه ندارد و فقط کافی است اجازه ورود کمکهای انباشته شده پشت مرزهای غزه داده شود.
ینس لرکه افزود: قبل از هفتم اکتبر ۲۰۲۳، روزانه ۶۰۰ کامیون وارد غزه میشد. در طول آتشبس هم، روزی حدود ۸۰۰ کامیون وارد میشد و آژانس امداد و کار سازمان ملل متحد هم کمک رسانی را مدیریت میکرد. زیرساختها بینقص نبود، اما جان انسانها را نجات میداد. طرح جدید اسرائیل به سازمان ملل امکان و اجازه مشارکت به شیوهای اصولی و بشردوستانه را نمیدهد. کمک رسانی به مردم غزه با مدیریت سازمان ملل هم در طول آتشبس تجربه موفقی بوده و اسرائیل موظف است امکان انتقال کمکهایی را که ما و شرکایمان تنها چند کیلومتر دورتر و در خارج از غزه آماده کردهایم را فراهم کند.
ژولیت توما، مدیر ارتباطات آنروا هم گفت: فقط آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی بیش از ۳ هزار کامیون کمک انباشته شده در خارج از غزه دارد که منتظر فراهم شدن امکان ورود به غزه است. این رقم واقعاً بزرگی است و باید قبل از اینکه از بین برود به دست مردم نیازمند غزه برسد. ما نگران هستیم این کمکها، داروها و غذاها به جای اینکه به کودکان، بیماران و مردم غزه برسد هدر برود. باید در اسرع وقت، محاصره غزه برطرف و این کمکها با مدیریت سازمان ملل وارد غزه و توزیع شود.
سخنگوی سازمان بهداشت جهانی هم ادعای رژیم صهیونیستی را درباره تصاحب کمکها از سوی اعضای حماس رد کرد و گفت تاکنون همه کمکهای بدون هیچ انحرافی به دست مردم غزه رسیده است.
مارگارت هریس گفت: باید مانع تراشی در مسیر کمک رسانی سازمان ملل به مردم غزه متوقف شود. ما ادعاهای اسرائیل را مبنی بر اینکه کمکهای رسیده به غزه را گروههای شبهنظامی تصاحب میکنند رد میکنیم. هم اکنون سازمان ملل در چارچوبهای نظارتی سراسری برای نظارت بر کمک رسانی به مردم نیازمند غزه دارد. همه تجهیزات پزشکی ارسال شده به همان مراکز درمانی که قرار بوده برسد، رسیده است و سازمان بهداشت جهانی هیچ گونه انحرافی در رسیدن کمکها به نظام مراقبتهای بهداشتی و درمانی غزه مشاهده نکرده است.