• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۵۱۴۷۸۷
تاریخ انتشار: ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۶:۴۷
اقتصادی » صنعت

۲۰ میلیارد دلار سرمایه‌های راکد در صنعت فولاد

مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان از ظرفیت خالی ۲۰ میلیون تنی تولید فولاد در کشور خبر داد و گفت: به ازای هر یک میلیون تن ظرفیت ایجاد شده برای کل زنجیره تولید فولاد در کشور، حدود یک میلیارد دلار سرمایه گذاری صورت گرفته است.

آقای امین ابراهیمی در گفتگو با خبرنگار تحریریه صنعت خبرگزاری صدا و سیما به حداکثر بهره برداری از ظرفیت‌های خالی در این صنعت اشاره کرد و افزود: وقتی ۲۰ میلیون تن ظرفیت خالی در کشور وجود دارد، یعنی ۲۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری که در این حوزه صورت گرفته، اما بدون استفاده مانده است. 

وی چالش انرژی را علت اصلی خالی ماندن این ظرفیت بیان کرد و افزود: مطمئنا باید اقدامات مفصلی در حوزه تامین انرژی چه از سوی حاکمیت و چه از سوی بنگاه‌های مختلف تولیدی صورت گیرد و راهکار‌هایی اندیشیده شود تا از ظرفیت خالی این صنعت حداکثر بهره برداری را داشته باشیم. 

این تولیدکننده فولاد، به چشم انداز ۲۰ ساله تعریف شده برای این صنعت اشاره کرد و گفت: چشم انداز ۱۴۰۴ تولید ۵۵ میلیون تنی فولاد بود که هم اکنون این ظرفیت در کشور فراهم شده است. 

آقای ابراهیمی با بیان اینکه صنعت فولاد کشور از یک و ۸ دهم میلیون تن تولید قبل از انقلاب، امروز به تولید ۳۰ میلیون تن فولاد رسیده است گفت: سال گذشته با وجود ظرفیت‌های ایجاد شده، متاسفانه تولید آن به حدود ۳۰ میلیون تن در سال رسید که در مقایسه با سال ۱۴۰۲ حدود ۶ درصد کاهش داشت. 

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

وی ادامه داد: البته با توجه به زیرساخت‌های ایجاد شده در صنعت فولاد در صورت رفع ناترازی‌های انرژی، ظرفیت تولید ۵۵ تن فولاد در کشور وجود دارد. 

ابراهیمی با بیان اینکه یکی از مهمترین چالش‌های گریبان گیر صنعت فولاد، نرخ بهره برداری در صنایع است گفت: در دنیا این نرخ عددی بالای ۸۰ درصد است، اما در کشور ما حدود ۶۰ درصد است و این موضوع یکی از دلایلی است که صنعت فولاد نمی‌تواند با تمام ظرفیت تولید کند. 

وی گفت: در واقع قبل از ناترازی انرژی و ایجاد طرح‌های توسعه‌ای جدید، نرخ بهره برداری از ظرفیت‌های صنعت فولاد در کشور عددی بالای ۸۰ درصد بود، اما بعد از ایجاد ناترازی انرژی متاسفانه این عدد به حدود ۶۰ درصد رسیده است که با وجود ناترازی‌ها شرایط برای این صنعت بدتر می‌شود.

مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان به تاثیر ناترازی انرژی در مجموعه تحت مدیریت خود هم اشاره کرد و افزود: با توجه به ناترازی‌های انرژی متاسفانه سال گذشته از ۴ میلیون تن ظرفیت این مجتمع تولید فولاد، توانستیم ۳ میلیون تن تولید کنیم و حدود ۹۸۰ هزار تا یک میلیون تن تولید را از دست دادیم که معادل ۲۵ درصد تولید می‌شود. 

ابراهیمی درباره ظرفیت صادرات صنعت فولاد کشور نیز گفت: طی ۵ سال گذشته (از سال ۱۴۰۰ تا ابتدای امسال) صنعت فولاد ظرفیت صادرات حدود ۱۰ میلیارد دلاری را دارد، اما سال گذشته (۱۴۰۳) میزان صادرات فولاد کل کشور به عدد ۶ و ۶ دهم میلیارد دلار رسید که در مقایسه با سال ۱۴۰۲ حدود ۱۳ درصد کاهش داشت و عمده این کاهش صادرات نیز با ۲۶ درصد کاهش مربوط به فولاد میانی بود. 

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

وی احداث نیروگاه‌های برق در مجتمع‌های فولادی را یکی از راهکار‌های غلبه بر ناترازی انرژی بیان کرد و افزود: ما برای تامین انرژی مورد نیاز طرح‌های مختلفی را در حوزه‌های برق و گاز فعال کردیم، مهمترین بحث نیز احداث نیروگاه بود. ما اکنون نیروگاه سیکل ترکیبی را در دو منطقه از کشور در دستور کار قرار داده‌ایم که در حال به مدار آوردن این نیروگاه هستیم که حدود ۵۲۰ مگاواتی است. همچنین نیروگاه خورشیدی ۶۰۰ مگاواتی را نیز در دستور کار خود قرار داده‌ایم که در قالب سه طرح ۲۰۰ مگاواتی نیروگاه خورشیدی نیز جزو برنامه‌های ما قرار دارد تا هر سال طی سه سال ۲۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی به ظرفیت برق کشور اضافه کنیم.

وی ادامه داد: در حوزه گاز نیز اقدامات مفصلی اعم از طرح ”سی. بی. اس.‌ای“ و حضور در میادین گازی به عنوان طرح‌های اولویت دار در دستور کار داریم که به جای ذخیره سازی گاز، تولید آهن اسفنجی سرد را توسعه بدهیم. 

ابراهیمی درباره زنجیره پایین دستی فولاد نیز گفت: ایجاد ارزش افزوده در زنجیره فولاد یکی از راهبرد‌های مهم در حوزه بقای این صنعت است، بویژه که رشد ۸ درصدی به عنوان اولویت مجموعه‌های صنعتی در چشم انداز برنامه هفتم قرار دارد، برای تحقق رشد ۸ درصدی حرکت به سمت و سوی تکمیل زنجیره ارزش و صنایع پایین دست و صنایع بالادستی جزو الویت هاست.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برداشت ۲۰ هزار تن وش پنبه از کشتزار‌های خراسان شمالی 
توسعه نخلستان های هویزه
تقویم روز و اوقات شرعی ششم آذر به افق آبادان و خرمشهر
افتتاح مجموعه فرهنگی اوحدیه مراغه 
«شریک جرم» و «نبرد خاموش»، از شبکه مستند
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق ایوانکی
تهران حاضر، ایران غایب؛ روایتی کوتاه از کنفرانس تهران
پایان سرشماری پاییزه حیات وحش در خراسان شمالی
تولید ۱۱۰ تن گوشت شتر در خراسان شمالی
به پنج‌شنبه خوش آمدید
نگاهی به فیلم‌های امروز شبکه‌های سیما
انتقاد عراقچی از عملکرد سه کشور اروپایی در شورای امنیت
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۶ آذر
نامه ایران به شورای امنیت درباره نقش آمریکا در تجاوز به تهران
گلایه شهروندخبرنگار اشنویه‌ای از مشکل تجهیزات گرمایشی سالن‌های ورزشی
پاییز در مازندران؛ از جاده‌های رنگی تا هوای دل‌پذیر
اعلام آثار راه‌یافته به ۲ بخش جشنواره جهانی فیلم فجر
اعمال قانون خودرو‌های آلاینده نیازمند سامانه‌های هوشمند است
گفتگوی زنده استاندار همدان با مردم
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۶ آذر ۱۴۰۴
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
توضیح نهاجا درباره عبور جنگنده میگ ۲۹ از آسمان تهران
نماینده مجلس: سهمیه بندی بنزین خودرو‌های صفر مبهم است
اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در کرج
اعلام نحوه فعالیت بانک‌ها در روز‌های پنجشنبه در مشهد و خراسان رضوی
ایجاد ۱۰ هزار فرصت شغلی در استان اردبیل
جزئیات قانون جدید سهمیه‌بندی بنزین/ هر فرد تنها یک کارت سوخت
مهلت افتتاح حساب وکالتی برای ثبت‌نام خودرو‌های وارداتی تا ۱۰ آذر
قیمت گذاری مجدد مرغ، افزایش هزینه یا تخلف در توزیع نهاده‌ها
گیجگاه ۱۴۰۴/۰۹/۰۵
حاشیه‌هایی از جنس متن در بهارستان
شیوع آنفولانزا و غیر حضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های هرمزگان
تساوی خانگی استقلال مقابل الوصل؛ صعود آبی ها به هفته پایانی کشید
آغاز ثبت نام قطعی در کاروان‌های حج تمتع ۱۴۰۵ از روز ۱۵ آذر ماه ۱۴۰۴
قاچاق با کارت سوخت شخصی
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۵ آذر ۱۴۰۴
تعطیلی مدارس آذربایجان غربی فردا سه‌شنبه  (۱ نظر)
۹ صندوق سرمایه‌گذاری سود سهامداران را مکانیزه واریز کردند  (۱ نظر)
تشدید اجرای طرح زوج و فرد در اصفهان از فردا  (۱ نظر)
اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در کرج  (۱ نظر)
خسارت سالانه آلودگی هوا در کشور؛ نزدیک به ۴۰ میلیارد دلار  (۱ نظر)
دستگیری فرد هتاک به مقدسات در اراک  (۱ نظر)
توضیح سفیر ایران درباره سفر لاریجانی به پاکستان  (۱ نظر)
مهد کودک‌ و پیش دبستانی‌ها تعطیل؛ کلاس‌های مجازی هم میزبان مدارس  (۱ نظر)
مسدود شدن مسیر‌های منتهی به جنگل‌های تنکابن   (۱ نظر)
اقامه نماز باران در کوهسار  (۱ نظر)
مهر و موم نانوایی کم فروش  (۱ نظر)
اختلال پیام رسان بله در حال بررسی است  (۱ نظر)
پیش‌فروش محصولات سایپا ویژه ۳ گروه از متقاضیان  (۱ نظر)
تشدید پایش مصارف غیرمجاز و توسعه کنترل‌های هوشمند برق در تهران  (۱ نظر)
اقدام گسترده پلیس برای مقابله قاطع با مجرمین در محلات لرستان  (۱ نظر)