• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۵۱۱۵۹۴
تاریخ انتشار: ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۸:۴۶
اقتصادی » صنعت
تحقق نیافتن هدفگذاری صادراتی در سال ۱۴۰۳؛

۷۰ درصد سرمایه گذاری‌های صنایع عمومی بلااستفاده است

معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: فقط ۳۰ درصد از توان مجموع تولید در صنایع عمومی استفاده شده است.

معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ ئافزود: ارزیابی‌های که ما از میزان پروانه‌های بهره برداری صادره در صنایع عمومی در مقایسه با تولید سال گذشته در این صنایع داشتیم، نشان می‌دهد که مجموع تولید سال ۱۴۰۳ در حدود ۳۰ درصد ظرفیت‌هایی است که ما در کشور برای تولید در حوزه‌های مختلف صنایع عمومی ایجاد کرده‌ایم. 

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

ابراهیم شیخ اضافه کرد: در سال گذشته حدود ۱۹ درصد افزایش صادرات داشتیم، در حالی که هدف برنامه ۲۳ درصد بود. 

معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه صنایع عمومی حدود ۶۰ درصد صنایع کشور را شامل می‌شود، گفت: امسال با نام گذاری "سرمایه گذاری برای تولید" و حضور فعال تولید کنندگان داخلی در نمایشگاه‌های صادرات محور و حضور بیش از ۱۰۰ هیات خارجی از کشور‌های مختلف دنیا، شروع خوبی در این حوزه داشتیم امیدواریم با همکاری بین بخشی و تحقق فعالیت‌های تولیدی شاهد صادرات بهتری در سال جاری باشیم. 

ابراهیم شیخ با اشاره به شعار سال افزود: باید اولویت سرمایه گذاری را در گام نخست برای محقق کردن ظرفیت‌های بلااستفاده‌ای قرار دهیم که در کشور این صنایع نصب شده، انرژی به آن اختصاص پیدا کرده، ماشین آلات اش از خارج کشور وارد شده، زمین اختصاص پیدا کرده و زیرساخت لازم ایجاد شده است، اما نتوانستیم در بحث تولید به ظرفیت کامل برسیم. 

معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت در ادامه اظهار داشت: یکی از برنامه‌های اصلی ما در معاونت صنایع عمومی این است که سرمایه گذاری اولیه به سمتی سوق داده شود که ما بتوانیم ظرفیت تولید خود را در حقیقت با میزان تولید متناسب کنیم تا ان شاء الله بتوانیم در پایان سال به طور میانگین بیش از ۵۰ درصد ظرفیت تولیدی که در کشور در قالب مجوز‌ها و پروانه‌های صادره ایجاد کرده‌ایم، تولید کنیم. 

ابراهیم شیخ با بیان اینکه این ساده ترین، سهل‌ترین و سریع‌ترین راه ممکن برای ارتقا تولید و جهش تولید در کشور است گفت: برای این کار از جمله مهمترین اقداماتی که باید انجام دهیم، تامین سرمایه در گردش است. یعنی بتوانیم سرمایه در گردش مورد نیاز شرکت‌ها و تولیدکنندگان را مهیا کنیم. 

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

 معاون صنایع عمومی وزارت صمت افزود: به طور طبیعی اگر این سرمایه در گردش مهیا شود تولید کنندگان با سرعت بیشتری می‌توانند مواد اولیه شان را تامین کنند و برنامه‌های فعالیت خود را توسعه بدهند، همچنین تامین به موقع ارز هم جزو اقدمات اساسی است که باید صورت گیرد. 

ابراهیم شیخ گفت: از اقدامات دیگری که باید انجام دهیم این است تولید بدون کارخانه را در کشور گسترش بدهیم و تسهیل کری کنیم. تولید بدون کارخانه یعنی اینکه تولید کننده‌ای دانش تولید، دانش فروش، دانش صادرات و دانش بازرگانی را دارد، اما تاسیسات یا تجهیزات مورد نیاز را ندارد. در حالی که این تاسیسات و تجهیزات در کشور ما ایجاد شده ظرفیت سازی صورت گرفته، اما این ظرفیت ایجاد شده حداکثر بهره وری را ندارد. اکنون کسی که صاحب دانش و تجربه و صاحب بازار است و می‌تواند از آن ظرفیت استفاده کند، وارد عرصه تولید شود که این یک نگرش نوین در حوزه سرمایه گذاری است. 

معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت به ۵ عاملی که اجازه استفاده حداکثری از ظرفیت‌های ایجاد شده را نداده اشاره کرد و گفت: نخستین موضوع تکمیل نشدن زنجیره‌های تولید و ارزش در کشور است. یعنی زنجیره تولید از ماده خام تا کالای نهایی تکمیل نشده و حلقه‌های مختلف برخی از این زنجیره در ایران و برخی در خارج از کشور. 

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

ابراهیم شیخ افزود: به عنوان مثال ما برای اینکه بتوانیم از مواد پترو شیمی دارو بسازیم، ۶ حلقه در برخی از صنایع ما وجود دارد، ۴ حلقه در ایران انجام می‌شود، حلقه پنجم در خارج از کشور است و دوباره حلقه ششم در ایران است، وقتی زنجیره تولید را بررسی می‌کنیم، می‌بینیم آن حلقه‌های که در خارج از کشور انجام می‌شود، بیش از کل این زنجیره ارزش آفرین است.

معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت بابیان اینکه مشکل دیگر بحث تسهیل توسعه و تجارت خارجی است بیان داشت: ظرفیت‌های تولیدی که در خارج از کشور داریم از جمله خرید و فروش و مذاکره برای انتقال پول که باید این چرخه به خوبی انجام شود. 

ابراهیم شیخ با بیان اینکه موضوع بعدی به زیرساخت انرژی بر می‌گردد گفت: مشکلات مربوط به زیرساخت‌های آب، برق و گاز و احداث زمین‌ها و ابنیه مناسب است که باید به طور مناسب تامین شود.

معاون صنایع عمومی وزارت صمت، تامین مالی را یکی دیگر از چالش‌های حوزه صنعت نام برد و افزود: چه تامین مالی برای سرمایه ثابت و چه سرمایه در گردش که با کندی و با قیمت‌های بالا انجام می‌شود در حالی که تامین به هنگام ارز برای صنعت گران و تجار ضروری است. 

ابراهیم شیخ افزود: مجموعه این ۵ عامل سبب شده تا ما نتوانیم از ظرفیت‌های احداث شده برای تولید خودمان حداکثر استفاده را ببریم. 

معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه طبق بررسی‌های علمی و نظامندی که انجام دادیم، مهمترین مسئله تامین مالی است یعنی اتفاقاتی که در بخش‌های مختلف می‌افتد منجر به افزایش هزینه‌های تولید می‌شود و قتی هزینه‌های تولید افزایش پیدا می‌کند، تولید کننده ما نیاز به تامین مالی دارد تا بتواند جریان تولید را تداوم ببخشد.

ابراهیم شیخ افزود: در واقع وقتی تامین مالی دچار مشکل می‌شود، سایر بخش‌ها نیز تحت فشار قرار می‌گیرد، مواد اولیه گران‌تر می‌شود، تامین مواد اولیه سخت‌تر می‌شود وقتی گران‌تر شد، تامین منابع مالی تاثیر گذار است. 

معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت درباره تامین برق مورد نیاز صنایع نیز گفت: ما برنامه‌ای تحت عنوان برنامه جبرانی تولید داشتیم که قرار بود در ماه‌های که صنایع با حداقل محدویت‌های انرژی مواجه هستند، حداکثر تولید را داشته باشند. 

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

ابراهیم شیخ افزود: میزان برق مصرفی صنایع ما در نوروز امسال و در ماه فروردین به نسبت سال گذشته جهش قابل ملاحضه‌ای داشته است و این نشان دهنده آن است که صنایع ما تلاش می‌کنند تا در زمان‌های که محدودیت‌های انرژی وجود ندارد حداکثر بهره برداری را از سامانه‌های تولیدی شان داشته باشند که این خبر خوب است. 

معاون صنایع عمومی وزارت صمت در ادامه گفت: گزارش‌هایی به ما می‌رسد که ناشی از محدودیت‌های برق برای صنایع است و دائم تذکراتی به آنها داده می‌شود مبنی بر اینکه محدودیت‌های انرژی در حال اعمال است البته به شکل محدود است و محدودیت‌های اصلی در ماه‌های آینده خواهد بود. 

ابراهیم شیخ افزود: آن چیزی که ما به عنوان متولی صنایع در کشور خواهش می‌کنیم این است که محدودیت‌های انرژی برای همه گروه‌های مصرف کننده انرژی به صورت متوازن اعمال شود نه فقط بخش صنعت در اولویت محدویت‌ها انرژی باشد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
حمله اسرائیل به زندان اوین مصداق «جنایت جنگی» است
تولید سالانه حدود ۶۰ تُن تخم‌مرغ در نهاوند 
تیتانیوم کرمان؛ از طلای خاموش تا کلید توسعه ملی
رونمایی از پوستر جشنواره شعر بوی سیب درچهارمحال و بختیاری
کادر فنی تیم فوتبال سپاهان با دو عضو جدید تکمیل شد
برگزاری اردوی تیم ملی کشتی ساحلی نوجوانان کشور در لیلان
گلایه از واگذار نشدن زمین طرح جوانی جمعیت
درمان التهاب مزمن، بیماری‌های مفصلی وگوارشی با کپسول گیاهی نانویی ایرانی
سوم مرداد برگزاری مرحله نهایی المپیاد علمی دانشجویی کشور
اربعین سپهبد شهید «علی شادمانی» و شهدای اقتدار در همدان برگزار می‌شود
تکرار ادعا‌های ترامپ درباره ایران
شش رتبه برتر استانی جشنواره خوارزمی در دستان دانش‌آموزان لنده‌ای
نقل و انتقالات در فوتبال گل گهر
اجرای دیوارنگاره‌ای هزارمتری با تمثال ۲۰ شهید در بلوار شهدای صفه
دستگیری سارقان مراکز تجاری تحت پوشش پاکبانان
هوای ۵ منطقه اصفهان ناسالم برای گروه‌های حساس
صفحه نخست روزنامه‌های اصفهان (۳۱ تیرماه ۱۴۰۴)
حمله به الحدیده، بیانگر شکست‌های پی‌درپی اسرائیل در یمن
دریافت گذرنامه غیر حضوری در کرمان
حمله پلیس کانادا به تظاهرات کنندگان حامی فلسطین در شهر تورنتو
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دستگیری ۲ نفر در پرونده شهادت محیط‌بان
تشریح اقدامات وزارت آموزش و پرورش در دفاع مقدس ۱۲ روزه
خودروسازان بدهکار؛ داد قطعه‌سازان را درآوردند!
سفره‌های زیرزمینی مفیدترند یا سدها؟
ورود بلاکچین به تأمین مالی تولید
تصویب بسته تامین منابع مالی برای بازسازی واحد‌های تولیدی؛ به‌زودی
ثبت ارزش ۹.۴ هزار میلیارد ریالی در فروش روزانه بورس انرژی
پاکدامن، نامزد عضویت در کمیته ورزشکاران فدراسیون جهانی شمشیربازی
بررسی مشکلات ۱۵ واحد تولیدی و صنعتی استان تهران
آتش‌سوزی ۲۰ هکتار از پارک ملی تندوره درگز
مقابله منسجم با قاچاق حیات‌وحش در دستور کار سازمان حفاظت محیط زیست
رئیس فدراسیون تکواندو سفیر ملی صبر شد
نمایشگاه بین المللی صنعت ساختمان؛ ۲۷ مرداد
ایران در جمع ۷ کشور دارای دانش فنی ساخت پوشش نانویی مقره‌های برق درجهان
رئیس جمهور واحد گازی ۱۸۳ مگاواتی نیروگاه نکا را افتتاح کرد
هشدار عراقچی درباره سوءاستفاده ۳ کشور اروپایی از مکانیسم ماشه  (۲ نظر)
وزیر نیرو: از مردم بابت کاهش فشار آب عذرخواهی می‌کنیم  (۱ نظر)
رویداد «کاروان روایتها» برگزار می‌شود  (۱ نظر)
تشدید نظارت بر بازار برنج، روغن و شکر  (۱ نظر)
عدم خروج خانه اقبالیان در استان همدان از ثبت ملی  (۱ نظر)
حمله گسترده سایبری به زیرساخت‌های آمریکا  (۱ نظر)
سازمان ملل: غزه با گرسنگی فاجعه‌بار رو‌به‌رو است  (۱ نظر)
حماس: رژیم صهیونیستی در حال اعدام دو میلیون نفر است  (۱ نظر)
خلع سلاح یمن غیرممکن است  (۱ نظر)
تظاهرات حمایت از غزه در ترکیه، اردن، مصر، عراق و لیبی  (۱ نظر)
حمله پلیس کانادا به تظاهرات کنندگان حامی فلسطین در شهر تورنتو  (۱ نظر)