• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۵۱۱۵۲۶
تاریخ انتشار: ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۷:۲۷
اقتصادی » آب و انرژی

پساب جایگزین مصارف متعارف در آبیاری فضای سبز تهران

مدیرعامل شرکت فاضلاب تهران با بیان اینکه شهرداری تهران باید برداشت آب زیرزمینی را کاهش داده و برای آبیاری فضای سبز از پساب استفاده کند، گفت: با بهره‌برداری از فاز‌های ۷ و ۸ تصفیه‌خانه جنوب ۱۲ مترمکعب بر ثانیه آب پایدار دائمی از پساب خواهیم داشت.

پساب جایگزین مصارف متعارف در آبیاری فضای سبز تهران

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، عباسعلی مصرزاده با تاکید بر اینکه ذخایر منابع آبی، خاک و هوا در پایتخت شرایط خوبی ندارد و در معرض تهدید است، گفت: امید است در تعامل با محیط زیست گام مثبتی در این زمینه برداشته شود.

مدیرعامل شرکت فاضلاب تهران اضافه کرد: طرح جامع فاضلاب تهران شامل ۲۵۰ کیلومتر تونل و خطوط انتقال، ۲۲ تصفیه‌خانه، یک میلیون و ۷۷ هزار فروش و نصب انشعاب و ۸۰۶۴ کیلومتر شبکه است.

وی بیان کرد: تاکنون ۷۴۱۶ کیلومتر شبکه، ۲۰۲.۷ کیلومتر خط انتقال، ۸۳۶ هزار فروش و نصب انشعاب انجام شده و تا امروز، پیشرفت پروژه شامل ۸۰.۱ درصد جمعیت تحت پوشش‏، ۹۲ درصد لوله‌گذاری، ۸۱.۱ درصد تونل و خطوط انتقال، ۶۱.۸ تصفیه‌خانه و ۷۵.۳ پیشرفت وزنی است.

مصرزاده در ادامه تاکید کرد که استاندارد دریافت انشعاب فاضلاب در شهر تهران و اتصال به شبکه جمع‌آوری فاضلاب این است که بار آلودگی فاضلاب ورودی به شبکه از شاخص آلودگی فاضلاب انسانی بالاتر نرود و اگر هم بالاتر است پیش تصفیه شده و سپس وارد شبکه شود.

جایگزینی پساب با منابع آب‌های زیرزمینی

مدیرعامل شرکت فاضلاب تهران با تاکید بر اینکه منبع تامین آب کشاورزی تغییر کرده و متناسب با آن باید الگوی مصرف و به ویژه الگوی کشت هم تغییر کند، گفت: در سال‌های اخیر دو تفاهم‌نامه بین شهرداری تهران و وزارت نیرو امضا شده است که مطابق آن شهرداری تهران باید برداشت از آب زیرزمینی را کم و به جای آن برای آبیاری فضای سبز از پساب استفاده کند.

مصرزاده با تاکید بر اینکه فرونشست و کمبود آب در تهران مساله‌ای جدی و ضروری است، گفت: با بهره‌برداری از فاز‌های ۷ و ۸ تصفیه‌خانه جنوب ۱۲ مترمکعب بر ثانیه آب پایدار دائمی از پساب خواهیم داشت.

مدیرعامل شرکت فاضلاب تهران همچنین به تجربه مشارکت در ساخت تصفیه‌خانه‌های کوچک و بهره‌برداری از پساب آنها اشاره و تصریح کرد: در اقدامی مشترک بین شرکت فاضلاب و باغ گیاه‌شناسی قرار شده است که در ازای تحویل ۳ هکتار زمین برای احداث تصفیه‌خانه از طرف باغ گیاه‌شناسی و احداث تصفیه‌خانه توسط شرکت فاضلاب، آب مورد نیاز باغ گیاه‌شناسی توسط پساب تامین شود.

مصرزاده همچنین افزود: این الگو باید برای همه پارک‌های جنگلی شهر تهران مانند پارک جنگلی سرخه‌حصار، لویزان، یاس فاطمی و چیتگر در تعامل بین شرکت فاضلاب تهران و شهرداری تهران هرچه زودتر اجرایی شود تا ضمن پیشگیری از فرونشست زمین در اثر برداشت بی‌رویه از منابع آب‌های زیرزمینی، کمبود آب مورد نیاز فضای سبز شهری توسط پساب که پایدارترین منبع آبی هست، تأمین شود.

در ادامه "سیدامیرفاتح وحدتی" با تاکید بر ایجاد و تقویت تعاملات بین‌بخشی گفت: آلودگی هوا، مهم‌ترین مشکل تهران است که ۲۰ تا ۲۵ میلیون نفر و ۳۵ نهاد درگیر آن هستند.

رئیس حفاظت محیط زیست شهر تهران، فاضلاب را دومین مشکل تهران عنوان کرد و افزود: در تلاشیم ضمن ارتقای تعامل، مشکل پساب تهران را طی دو تا سه سال آینده مرتفع کنیم.

ورود فاضلاب نامتعارف به شبکه

"جهانگیر اسپه‌پور" معاون درآمد و امور مشترکان شرکت فاضلاب تهران یکی از مهم‌ترین چالش‌های تصفیه‌خانه پایتخت را ورود فاضلاب نامتعارف به شبکه دانست و گفت: بعضی از واحد‌های صنعتی و تجاری مانند رستوران، هتل یا بیمارستان نباید بدون پیش‌تصفیه به شبکه فاضلاب متصل شوند.

حساسیت شبکه فاضلاب به آلودگی

معاون بهره‌برداری شرکت فاضلاب تهران هم در ادامه این نشست مهم‌ترین چالش فاضلاب تهران را ورود فاضلاب نامتعارف مانند همه کلانشهر‌ها دانست و گفت: در گذشته فقط موضوع جمع‌آوری فاضلاب مطرح بود، اما در حال حاضر در کل دنیا همه چیز از دید بهره‌وری انرژی مورد توجه است.

وی گفت: تصفیه‌خانه جنوب پایتخت به عنوان بزرگترین تصفیه‌خانه خاورمیانه نیز با همین تفکر شکل گرفته و جزو حساس‌ترین تصفیه‌خانه‌های منطقه محسوب می‌شود.

همچنین "رضا براتی" در این زمینه افزود: شبکه تصفیه‌خانه پایتخت نسبت به مقادیر آلودگی بسیار حساس است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
یادواره ۱۵ شهید روستای مَشتان کازرون
میرزا کوچک جنگلی نمادی از غیرت دینی و پایمردی
قطعات تقلبی خودرو، بلای جان رانندگان ایرانی
پلمب دو واحد دندانپزشکی غیرمجاز در لرستان
جایگاه ایران در جدیدترین رده‌بندی تیم‌های ملی بسکتبال جهان تغییر نکرد
آغاز مرحله دوم رزمایش اقتدار ندسا با شلیک انبوه موشک‌ها
اختصاص بیش از ۹ هزار تن نهاده های دامی برای بهره برداران
تجلیل از قهرمان جهانی پرورش‌اندام مرتضی گل صنم لو در خوی
درخشش تکواندوکار شاهرودی در کشور
کاروان شادی جشنواره ملی نمد در چهارمحال و بختیای
مدارس و دانشگاه‌های سراسر استان تا دوشنبه غیر حضوری شد
گام‌های مرمتی مجموعه فرهنگی و تاریخی سعد آباد
ممنوعیت عرضه و فروش پرندگان وحشی در بازار‌های گیلان
۱۴ آذر، روز جهانی خاک
یک فوتی در حادثه انفجار واحد مسکونی در بوشهر
نجات کودک ۲ ساله گرفتار در خودرو در دزفول
رضایت روستاییان از عملکرد شورا‌ها در عمران وآبادانی
برگزاری مسابقه بزرگ دوومیدانی در کیش
آغاز رقابت بیش از ۳هزار کرمانی در آزمون استخدامی قوه قضائیه
رقابت یک هزار و ۴۳۲ لرستانی در آزمون دانشگاه افسری
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آغاز مرحله پنجم کالابرگ الکترونیکی با افزایش اعتبار برای دهک‌های یک تا سه
پایان موفق رزمایش سهند ۲۰۲۵ در همه سناریو‌ها
تداوم بارش باران در خوزستان
احضار حسین‌زاده به کمیته انضباطی
بازدید مدیرعامل پتروشیمی‌های کشور از آبادان و اعلام آغاز دو طرح ملی در زنجیره ارزش پالایشگاه
آغاز رزمایش اقتدار نیروی دریایی سپاه
دعوت بانوان ایرانی به یک مهمانی
جزئیات رزمایش مشترک امنیتی ضد تروریستی سهند ۲۰۲۵
بسته فرهنگ و هنر ۱۴۰۴/۰۹/۱۳
سفر استانی رئیس جمهور به یاسوج
عناب، بی نصیب از سرمایه گذاری
عیادت رئیس جمهور از رضا امیرخانی
تشییع پیکر همسر و فرزند معاون رئیس‌جمهوری در مشهد
پزشکیان: اختیارات لازم را برای رفع مشکلات به مدیران داده‌ام
فقط صورت‌حساب‌های الکترونیکی از اول دی معتبر است
فعالیت مدارس و دانشگاه‌های فارس فردا هم مجازی است  (۲۸ نظر)
سقف کیفری مهریه مشخص شد  (۱ نظر)
آغاز مرحله پنجم کالابرگ الکترونیکی با افزایش اعتبار برای دهک‌های یک تا سه  (۱ نظر)
اگر آمریکایی‌ها امنیت ایران را تهدید کنند برخورد خواهیم کرد  (۱ نظر)
آسمان قم تا پنج شنبه بارانی است  (۱ نظر)
قطعی گاز در شهرزیبا منطقه ۵ تهران از ۱۶ ساعت گذشت  (۱ نظر)
انصراف روژان گودرزی از مبارزه با نماینده رژیم صهیونیستی  (۱ نظر)
کاشت ۲۵۰۰ اصله نهال اکالیپتوس در مزارع کارون  (۱ نظر)
۱۴۰۰ پرواز در ونزوئلا زیر سایه تحریم‌های واشنگتن  (۱ نظر)
معرفی مستند‌های بلند جشنواره سینما حقیقت  (۱ نظر)
تاکید بر تسریع در پرداخت تسهیلات به متقاضیان ازدواج در خوزستان  (۱ نظر)