پخش زنده
امروز: -
سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: مطالبه اساسی ما در هر مذاکرهای با آمریکا، برداشتن تحریمهای غیرقانونی و ظالمانه است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، آقای اسماعیل بقائی در نشست خبری گفت: تحریمهایی که در چند دهه گذشته علیه ایران اعمال شده، همگی، ناموجه، غیرقانونی و ظالمانه بوده است و از این منظر، تفاوتی میان تحریمهایی که با عناوین و با بهانههای مختلف علیه کشورمان اعمال شده، قائل نیستیم.
وی افزود: ما تجربه برجام هم داریم و بدعهدیهایی که درباره تعهدات مختلف داشتند به ویژه موضوع رفع تحریم ها.
سخنگوی دستگاه سیاست خارجی یادآور شد: برداشتن تحریمها باید به نحوی باشد که آثار ملموس و کاملا موثری داشته باشد که ایران بتواند به شکل عادی، فعالیتهای اقتصادی، تجاری و بانکی خود را انجام دهد و این اطمینان ایجاد شود که تجارب گذشته، تکرار نخواهد شد.
آقای بقائی گفت: بحث تضمین ناظر به همین موضوع است که مطمئن شویم در صورتی که این گفتگوها، منجر به نتیجه مشخص شود، دوام خواهد داشت و طرفهای مقابل در ایفای تعهدات شان به صورت جدی عمل خواهند کرد.
وزیر خارجه به چین میرود
سخنگوی دستگاه سیاست خارجی گفت: وزیر امور خارجه؛ فردا به چین سفر میکند.
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره دامنه گفتوگوهای ایران و آمریکا تاکید کرد: مذاکرات ایران و آمریکا بر موضوع هستهای متمرکز و مطالبه اصلی ما رفع تحریم هاست.
وی ابراز امیدواری کرد: طرف مقابل در این گفتگوها، جدی باشد و این گفتوگوها به سرانجام برسد. تمام تلاش مان این است که زمینه رفع تحریمها فراهم شود.
آقای بقائی اضافه کرد: در مقابل، اعلام آمادگی کردیم که اگر شبهاتی در حوزه فعالیت صلح آمیز هستهای ایران وجود داشته باشد، داوطلبانه؛ برطرف کنیم.
وی گفت: تاکنون درباره چارچوبها گفتوگو شده، اما در نشست فنی قرار است که به صورت تخصصیتر موضوعات بررسی شود.
لزوم حساسیت جهان به اشغالگری صهیونیستها در سوریه
سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به اشغالگری رژیم صهیونیستی در سوریه تاکید کرد: جامعه جهانی باید علیه اشغالگری این رژیم حساسیت داشته باشد.
آقای بقائی درباره وضع کنونی در سوریه گفت: رژیم صهیونی اشغالگری خود را در سوریه ادامه میدهد و مساحتی معادل با غزه هم اکنون اشغال شده است. سوریه نباید مامنی برای رشد تروریسم و ناامنی باشد.
وی افزود: ما بر حفظ یکپارچگی سوریه و تشکیل حکومت فراگیر در این کشور، تاکید داریم.
سخنگوی دستگاه سیاست خارجی همچنین سفر وزیر دفاع عربستان به تهران را در چارچوب سیاست همسایگی ایران دانست و گفت: این سفر در قالب سیاستی انجام شد در سالهای از جانب کشورمان پیگیری شده است. البته طبیعی است که این روزها در هر مراودهای، موضوع گفتوگوهای ایران و آمریکا هم مطرح شود.
آقای بقائی همچنین در پاسخ به پرسش دیگری درباره مخالفتهای داخلی در آمریکا با گفتوگوهای تهران - واشنگتن، با انتقاد از اخلالگری دموکراتها با این گفتوگوها اظهار داشت: دموکراتها و تندروهای صهیونیست درحال تخریب این گفتوگوها هستند. این درحالی است که همین حزب، روزگاری در روند مذاکرات برجام، درباره توافق با ایران اصرار داشتند و این، جزئی از عجایب است.
وی همچنین از ادامه گفتوگوهای مستقل ایران با روسیه و چین و سه کشور اروپایی یادآور شد: باور ما این است که پرونده برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ در سازمان ملل همچنان دارای اعتبار است و هرگونه گفتوگو و توافق جدیدی باید با توجه به این موضوعات انجام شود.
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین با محکوم کردن حملههای آمریکا به زیرساختهای یمن تاکید کرد: سکوت برخی کشورها و جامعه بین الملل در قبال این جنایت با توجه به اینکه همه قواعد و ساختارهای بین المللی را تحت الشعاع قرار داده، مردود است.
لزوم تعیین تکلیف اروپا؛ اعاده ایفای نقش یا اخلالگری
سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: اروپاییها باید تکلیفشان را مشخص کند که آیا میخواهند نقش شان، اعاده شود یا میخواهند در مسیر گفتوگوهای ایران و آمریکا، اخلال ایجاد کنند.
آقای بقائی درباره نقش اروپاییها در گفتوگوهای ایران و آمریکا؛ هشدار داد: استناد مکرر اروپاییها به استفاده از ساز و کار ماشه اصلا سازنده نیست.
وی همچنین درباره تلاش برخی عناصر خارجی مثل صهیونیستها برای اخلال در گفتوگوهای ایران و آمریکا گفت: ایران بدون تاثیرپذیری از هجمههای رسانهای، با حسن نیت و توجه به منافع ملی در این گفتوگوها شرکت میکند.
سخنگوی دستگاه سیاست خارجی افزود: جریان جنگ طلب در آمریکا که یک سر آن رژیم صهیونی است و در سر دیگر آن، چهرههای جنگ طلب از حزبهای مختلف امریکا حضور دارند، با این گفتوگوها مخالفند. مقابله با این جریان، بستگی به طرفی دارد که در گفتوگوها حاضر شدند ولی ما از جانب خودمان با حسن نیت و جدی، برای تامین منافع ملی در این گفتوگوها حاضر میشویم.
آقای بقائی همچنین درباره درخواست سوئیس برای نقش آفرینی در گفتوگوهای غیرمستقیم ایران و امریکا اظهار داشت: فعلا برنامهای در این باره در دستور کار قرار ندارد.
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین درخصوص تکرار ادعای کویت درباره میدان مشترک آرش گفت: تکرار یک ادعا، حقیقتها را تغییر نمیدهد. دوستان کویتی را فرامی خوانیم که از دعوت ایران برای گفتوگو درباره این میدان مشترک، استقبال کنند تا فرصت دیگری برای ایجاد فهم و درک مشترک میان دو کشور ایجاد شود.
وی در پاسخ به پرسش دیگری درباره سفر وزیر امور خارجه به چین گفت: چین به عنوان کشور دارای شراکت راهبردی با ایران و نیز یکی از اعضای برجام، در هر تحولی، دارای جایگاه مهمی است. این سفر از قبل پیش بینی شده بود و در آن درباره موضوعات بین المللی و دوجانبه، رایزنی خواهد شد.
آقای بقائی همچنین درباره آرایش هیئت ایرانی برای شرکت در نشستهای فنی که پس فردا در عمان برگزار میشود، گفت: این موضوع همچنان در حال پیگیری است و نهایی نشده.
لزوم پرهیز گروسی از هر موضع گیری که از آن سوء استفاده شود
سخنگوی وزارت امور خارجه از مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی خواست از موضع گیریهای سیاسی درباره برنامه صلح آمیز هستهای کشورمان، بپرهیزد.
آقای بقائی درباره ارائه گزارش آژانس پس از سفر گروسی به ایران گفت: درخواست ایران این است که آژانس با حفظ استقلالای نهاد بین المللی، طبق وظایفش ایفای نقش کند و از هر موضع گیری که ممکن است شائبه ایجاد کند و باعث سواستفاده برخی کشورهای عضو شورای حکام شود، پرهیز کند.
وی همچنین در پاسخ به پرسش دیگری، روابط ایران و پاکستان را تاریخی و مبتنی بر علقههای مشترک دانست و افزود: ناامنیهای مرزی، هر دو طرف را آزار میدهد و شهروندان دو کشور در معرض گروههای تروریستی قرار داشتند.
سخنگوی دستگاه سیاست خارجی گفت: بخش دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه در تلاش است که موانع موجود بر سر راه گسترش روابط دو کشور را برطرف کند.
آقای بقائی همچنین درباره حضور رئیس قوه قضاییه در نشست روسای نهادهای قضایی کشورهای عضو شانگهای در چین اظهار داشت: دو سازمان شانگهای و بریکس در چند سال گذشته، نقش مهمی را در نظام بین الملل ایفا کردهاند و ایران هم نقش پررنگی در این چارچوب داشته است.
وی افزود: حضور رئیس قوه قضائیه در این نشست، نشان دهنده اهمیتی است که شانگهای برای ایران دارد. این نهادها نقش مهمی در تثبیت چندجانبه گرایی در جهان دارند.
وزیر امور خارجه همچنین از برنامه ریزی برای سفر رئیسجمهور به باکو در هفته اول اردیبهشت انجام خواهد شد. این، سفرِ بسیار مهمی در ارتقای روابط دو کشور و فرصتی برای گسترش روابط دوجانبه است.
آقای بقائی درباره برگزاری همایش توانمندیهای صادراتی ایران هم گفت:این نمایشگاه از ۸ تا ۱۲ اردیبهشت برگزار میشود و مهمترین رویداد حوزه دیپلماسی اقتصادی ایران محسوب میشود.
وی افزود: امسال با رشد قابل توجهی از شرکت کنندگان در این نمایشگاه مواجهایم. طبق آمار، بیش از ۱۰۰ کشور در آن شرکت میکنند.
آقای بقائی همچنین از تدارک برگزاری همایش ایران و آفریقا به عنوان رویدادی بسیار مهم خبر داد و گفت: ۴۰ کشور آفریقایی اعلام آمادگی کردند و ۳۰ مقام ارشد قرار است در آن شرکت کنند.
دیپلمات ارشد ایرانی در پاسخ به پرسش خبرگزاری فرانسه مبنی بر این که آیا ایران، جدول زمانی برای توافق با آمریکا دارد اظهار داشت: ما هر روزی که زودتر بتوانیم تحریمهای غیرقانونی علیه ملت ایران را رفع کنیم، حتما دریغ نخواهیم کرد. ما جدی هستیم و سرعت عمل برای ما بسیار اهمیت دارد البته این به طرف مقابل، بستگی دارد.
وی همچنین درباره حضور برخط وزیر امور خارجه در کنفرانس بنیاد کارنگی گفت: از آقای عراقچی برای حضور در این کنفرانس دعوت شده و قرار است ساعت ۱۶ یا ۱۷ برگزار شود که امیدواریم وقت ایشان اجازه دهد، اما در دستورکار قرار دارد.
آقای بقائی درباره انتصاب سفرای جدید هم گفت: آقای ذبیح الله نادری به زودی به محل ماموریتش در کوبا و آقای پسندیده هم به مکزیک خواهند رفت.