پخش زنده
امروز: -
دامپزشکی خراسان جنوبی در خصوص بیماری آنتروتوکسمی یا سرخ روده هشدار داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، مدیرکل دامپزشکی استان گفت: آنتروتوکسمی یا سرخ روده از مهمترین بیماریهای غیر واگیر است که بیشتر در دام سبک باعث تلفات میشود.
احمدی افزود: این بیماری در اثر رشد و تکثیر غیرمعمول باکتری در دستگاه گوارش دام بوجود میآید.
به گفته وی این باکتری که هم در خاک و محیط و هم در دستگاه گوارش دام وجود دارد، به طور طبیعی با رشد و تکثیر خود در دستگاه گوارش، از طریق مدفوع حیوان دفع می شود و باعث بیماری نمی شود، اما اگر به عللی از جمله پرخوری، تغییر جیره غذایی و یا استفاده بیش از حد غلات در جیره غذایی حیوانات، حرکات دستگاه گوارش کند شود یا متوقف شود، بر تعداد این باکتریها در دستگاه گوارش افزوده میشود و با افزایش تولید سم، بیماری آنتروتوکسمی بروز میکند.
احمدی افزود: علائم واضح این بیماری در لاشه تلف شده شامل پرخونی رودهها وقلوه نرمی است.
به گفته وی عواملی که باعث بروز این بیماری می شوند شامل مصرف بیش از حد شیر و یا غذا (غلات) توسط بره ها و بزغاله ها، تغذیه با جیره غذایی سرشار از غلات و ماده خشک کم (یونجه یا علف سبز)، هنگام بروز شرایط بیماری یا ابتلای شدید به انگلهای گوارشی یا استرسها که منجر به کاهش حرکات دستگاه گوارش شود است.
مدیرکل دامپزشکی استان افزود: برای کنترل آنتروتوکسمی باید از تغییر سریع جیره غذایی حیوانات خودداری و همچنین از پرخوری حیوانات به خصوص از علوفههای سبز و پرآب جلوگیری کرد.
به گفته وی توصیه دامپزشکی برای پیشگیری از بروز این بیماری واکسینه کردن دامهای آبستن در جریان چهارمین ماه آبستنی، واکسیناسیون تمامی دامهای جوان پس از یک ماهگی و تکرار واکسیناسیون بعد از دو الی چهار هفته است.
وی افزود: از مصرف باقی مانده واکسن برای واکسیناسیونهای بعدی خودداری کنند.
احمدی افزود: با توجه به حاد بودن بیماری و بروز ناگهانی علائم پس از تاثیر عامل بیماری در بدن دام، تلفات سریع اتفاق افتاده و درمان در دامهایی که مبتلا شدهاند، به هیچ وجه موثر نخواهد بود.