پخش زنده
امروز: -
امروز نشست شورای سلامت گیلان با موضوع پشه آئدس برگزار شد تا در آستانه فصل گرم سال راهکارهای کنترل جمعیت پشه آئدس در این استان بررسی شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای گیلان ؛ استاندار در این نشست با اشاره به موقعیت گردشگری گیلان و لزوم توجه به بهداشت و درمان در استان گفت: باید از همه امکانات برای ارتقاء بهداشت استان بهره بگیریم تا با توجه به ورود مسافران و گردشگران بتوانیم از شیوع بیماریهایی که احتمال انتقال آن زیاد است پیشگیری کنیم.
هادی حق شناس با اشاره به آغاز فصل گرما و فعالیت پشه مهاجم دنگی یا آئدس در گیلان گفت: این پشه در سالهای گذشته در گیلان مشاهده شد و باید تمهیدات لازم برای کنترل و جلوگیری از شیوع بیماریهای مرتبط با آن در استان اتخاد شود.
وی با اشاره به اینکه آبهای راکد سالم محل زندگی و زاد و ولد پشه آئدس است گفت: اطلاع رسانی درست و افزایش آگاهی عمومی میتواند نقش مهمی در کاهش جمعیت پشه آئدس داشته باشد.
استاندار همچنین بر لزوم ایجاد آزمایشگاه ویژه برای نمونه گیری بیماری تب دنگی در استان تاکید کرد.
دکتر قباد مرادی مدیر مرکز بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هم در این نشست از برنامه ریزیها برای کنترل بیماریهای قابل انتقال به ویژه شیوع تب دنگی که با نیش و گزش پشه آئدس ایجاد میشود گفت: گیلان از جمله استانهایی است که پشه آئدس در آن مشاهده شده و بهسازی محیط، آموزش عمومی مردم، مراقبتهای انسانی و در نهایت کاهش عوامل خطر زا در این خصوص میتواند راهکار مقابله با این مسئله باشد.
دکتر محمد تقی آشوبی رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان هم در این نشست گفت: پارسال بیش از ۲ هزار پشه آئدس بالغ در گیلان شناسایی شد و امسال هم با تدابیر ویژه دانشگاه علوم پزشکی و برنامه ریزیها برای کنترل جمعیت پشه آئدس، تلاش میکنیم تا روند شیوع بیماری تب دنگی را در استان کنترل کنیم.
پشه آئدس که با عنوان ببر آسیایی نیز شناخته میشود در مناطق استوایی جهان به ویژه آسیای جنوب شرقی از جمله مالزی وجود دارد.
این پشه ناقل بیماریهای خطرناک و کشندهای از جمله تب دنگی است که در بسیاری از کشورها شیوع یافته و تلفات انسانی بسیاری نیز داشته است.
این پشه در سالهای اخیر در ایران هم مشاهده شده است.
در تصاویر زیر راهکارهای مقابله با این پشه و بیماری ناشی از گزش آن آمده است: