• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۴۷۳۴۰۳
تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۹
خوزستان » اقتصادی

انتقال‌یافته‌های علمی در اصلاح نژاد کپور معمولی

برنامه ترویجی انتقال‌یافته‌های علمی در اصلاح نژاد کپور معمولی توسط محققان پژوهشکده آبزی‌پروری آب‌های جنوب کشور، به‌صورت وبیناری برگزار شد.

انتقال‌یافته‌های علمی در اصلاح نژاد کپور معمولی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، در این نشست با حضور محققان، کارشناسان، مروجان و بهره‌برداران، سه نفر از اعضاء هیئت‌علمی و محقق پژوهشکده سه دوره آموزشی ترویجی را با موضوع معرفی جمعیت‌های مختلف کپور معمولی درایران، تولید بچه‌ماهی کپور معمولی خارج از فصل در راستای افزایش بهره‌وری تولید در مزارع ماهیان گرمابی و تنوع‌بخشی به منابع پروتئین گیاهی در خوراک کپور معمولی با استفاده از کنجاله دانه‌های روغنی ارائه کردند.

سمیرا ناظم رعایا عضو هیئت‌علمی پژوهشکده ابتدا به تعریف، وظایف، مزایای بانک ژن در حفاظت از اکوسیستم‌ها و سپس به اهمیت بانک ژن در مراکز تکثیر پرداخت و بانک ژن زنده کپور معمولی در پژوهشکده آبزی‌پروری آب‌های جنوب کشور را معرفی کرد. وی به لزوم داشتن بانک ژن بزرگ و متنوع برای موفقیت در هر طرح اصلاح نژادی اشاره کرد و در پایان به تفاوت‌های ژنتیکی، ساختار جمعیت، تفاوت‌های ریختی، رفتاری، تولیدمثلی و رشدی جمعیت‌های موجود در بانک ژن زنده کپور معمولی اشاره کرد و نتایج سه نسل به‌گزینی برای هر یک از این جمعیت‌ها را نشان داد.

وی افزود: این طرح همچنان ادامه دارد و ماهیان شناسنامه‌دار و به گزین شده از دستاورد‌های این پژوهشکده است.

دیگر عضو هیئت‌علمی پژوهشکده به سخنرانی خود با عنوان تولید بچه‌ماهی کپور معمولی خارج از فصل در راستای افزایش بهره‌وری تولید در مزارع ماهیان گرمابی پرداخت.

محمد یونس زاده گفت: در راستای افزایش بهره‌وری تولید، شروع دوره پرورش در ماه‌های بهمن و اسفند در استان خوزستان به‌منظور بهره‌مندی از غذای طبیعی استخر، رفع مشکل تخم‌ریزی بچه ماهیان دوساله کپور معمولی، بهبود ضریب تبدیل غذایی و بهره‌وری تولید، پروژه تولید بچه ماهیان کپور خارج از فصل در سال ۱۴۰۱ در پژوهشکده آبزی‌پروری آب‌های جنوب کشور انجام شد.

وی اضافه کرد: طی این سال‌ها موفقیت‌هایی در تولید بچه‌ماهی کپور خارج از فصل به دست آمد و ذخیره‌سازی این بچه ماهیان حاکی از کوتاه‌شدن دوره پرورش، ضریب تبدیل غذایی پایین و فرصت برای کشت دوباره برای پرورش را ایجاد کرد.

یونس زاده ادامه داد: باتوجه‌به چالش‌های موجود در صنعت ماهیان گرمابی، با شروع فصل سرد که زمینه را برای شیوع بیماری kHV آماده می‌سازد و مزارعی که هنوز ماهیان به وزن صید نرسیدند و درخطر تلفات هستند با بهره‌مندی از این بچه ماهیان می‌تواند فرصتی برای مهار خسارت در سیستم ماهیان گرمابی باشد.

وی تصریح کرد: در حال حاضر، توانایی تولید این بچه ماهیان در بخش خصوصی و مجتمع‌ها قابلیت اجرا دارد. در پایان این نشست تخصصی، فاطمه حکمت پور محقق پژوهشکده در سخنرانی خود با عنوان تنوع‌بخشی به منابع پروتئین گیاهی در خوراک کپور معمولی با استفاده از کنجاله دانه‌های روغنی به بیان مقدمه‌ای در خصوص چالش بخش‌های خصوصی پرورش ماهیان گرمابی استان خوزستان در زمینه تأمین نهاده جهت ساخت خوراک و قیمت نهایی خوراک تولیدی پرداخت.

وی به اثر افزایش قیمت خوراک بر افزایش هزینه تولید و کاهش سود صنعت تولید ماهیان کپور معمولی اشاره و اضافه کرد: از جمله راهکار‌های پیشنهادی در این راستا، کاهش وابستگی به کنجاله سویا و تنوع‌بخشی به منابع پروتئین گیاهی در فرمولاسیون خوراک کپور معمولی بوده و کنجاله سویا در ترکیب با منابع پروتئین کنجاله کنجد و کلزا بر اساس نتایج گزارش پروژه‌های اجرا شده در پژوهشکده عملکرد رشد و بازده تغذیه بالاتری نسبت به استفاده از تنها منبع کنجاله سویا در خوراک کپور را نشان داد.

در ادامه راهکار‌هایی در راستای افزایش راندمان استفاده از منابع پروتئین گیاهی در سطوح بالا در خوراک اشاره شد. در پایان به پرسش‌های حاضران توسط سخنرانان پاسخ داده شد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آمریکا در ونزوئلا دنبال چیست؟!
روایت نهفته شهادت در دل کوچه‌ای رو به آسمان
دیدار بی واسطه مردم با مسئولان پای میز خدمت در بوکان
تحریم‌های یکجانبه مصداق جنایت علیه بشریت است
جهان امروز نیازمند روایت‌های صادقانه، انسانی و دغدغه‌مند است
رفع تصرف ۵ هکتار از اراضی ملی شهرستان اشنویه
مادورو: هیچ امپراتوری قادر به زانو درآوردن ونزوئلا نیست
نامه ایران، روسیه و چین درباره پایان قطعنامه ۲۲۳۱
انتصاب محمد رستگار به سمت معاون توسعه و فناوری رسانه 
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۹/۱۱
گیلان توان ایجاد اشتغالی فراتر از برنامه سالانه را دارد
گلایه تولید کنندگان از صدور بخش نامه‌های خلق الساعه
بررسی وضعیت آبی تالاب سولدوز نقده
تخته گاز خودروسازان مونتاژی در قیمت‌
بسته خبری گیجگاه ۱۴۰۴/۰۹/۱۱
انتقاد سخنگوی وزارت صمت از اختیارات شورای رقابت
سیمرغ بلورین در دستان برگزیدگان جشنواره فیلم فجر
افتتاح درمانگاه تأمین اجتماعی آبدانان
کشف محموله آرد غیرمجاز در سبزوار
کاهش نسبی دما در چهارمحال و بختیاری
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فعالیت مدارس و دانشگاه‌های فارس فردا هم مجازی است
دانشگاه‌ها و مدارس فارس، فردا مجازی شد
شاخص هوای شیراز امروز ۱۱ آذر ۱۴۰۴
مدارس و مراکز آموزشی غیر حضوری شد؛اداره ها دور کار
پیگیری وضعیت سلامت آقای رضا امیرخانی از سوی رهبر انقلاب
برترین آثار عکاسی خیابانی ۲۰۲۵
تسلیت رهبر انقلاب به آقای سقاب اصفهانی
پاسخ به پرسش‌های متداول طرح جدید بنزین
دانش‌ قرارگاه‌خاتم‌الانبیا به‌بخش‌های دولتی‌وخصوصی منتقل‌شود
اساتید دانشگاه یاسوج در فهرست دانشمندان یک درصد برتر جهان
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور
ادامه آموزش غیرحضوری دانشگاه‌ها و مدارس استان تهران
شیوع آنفولانزا و غیر حضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های هرمزگان
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور  (۴۵ نظر)
پدافندهوایی ارتش همیشه در حالت آماده‌باش کامل است  (۲ نظر)
امروز؛ آخرین فرصت ثبت نام آزمون استخدامی سرایداران  (۱ نظر)
فرزندان مصدوم معاون رئیس جمهور به تهران منتقل شدند  (۱ نظر)
غیر حضوری شدن مدارس ابتدایی چهار شهر و ۲۰ روستای استان مرکزی  (۱ نظر)
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم  (۱ نظر)
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی  (۱ نظر)
اقدام استرالیا علیه سپاه در جهت اهداف آمریکا و اسرائیل است  (۱ نظر)
بیانیه‌ ونزوئلا در محکومیت‌ آمریکا برای بستن حریم‌ هوایی  (۱ نظر)
سرعت غیرمجاز، رکن اصلی تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
فراهم شدن امکان ثبت نام سهام برای متولدین ۱۴۰۱ به بعد  (۱ نظر)
میرزا کوچک جنگلی بزرگمرد پرآوازه‌ گیلان  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های خراسان جنوبی  (۱ نظر)
ساخت مسابقه «عائله اَل اَله» در رادیو چی چست  (۱ نظر)
ابلاغ شیوه نامه مراقبت و کنترل آنفلوانزا در مدارس استان  (۱ نظر)