پخش زنده
امروز: -
مدیر نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اشاره به مسمومیتهای غذایی اخیر در کشور گفت: تا کنون هیچ موردی از مسمومیت ناشی از مصرف ماکارونی در استان ثبت نشده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز کردستان، شهاب قصری اظهار کرد: درخصوص ادعاهای اخیر مبنی بر اثر مسمومیت با ماکارونی باید چند نکته را مورد توجه قرار داد.
وی گفت: ماکارونی میتواند به اسپور باسیلوس سرئوس (نوعی باکتری مسمومیت زا) آلوده باشند، این اسپورها، باکتری را در شرایط نامساعد، از جمله خشک کردن ماکارونی (روشی برای افزایش ماندگاری ماکارونی) در کارخانه حفظ میکنند.
مدیر نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان اضافه کرد: اسپورها، حتی دمای پخت ماکارونی را هم تحمل میکنند؛ در صورتی که پس از پخت، ماکارونی در دمای اتاق (خارج از یخچال)، نگهداری شود، این باکتری فرصت رشد و تولید سم (توکسین) پیدا میکند و هر چقدر زمان نگهداری ماکارونی در دمای اتاق بیشتر باشد، احتمال ایجاد سم، بیشتر میشود.
قصری با تاکید بر اینکه انواع ماکارونی باید بلافاصله پس از پخته شدن، مصرف شوند، افزود: در صورت باقی ماندن ماکارونی حتما و بلافاصله به یخچال منتقل شود؛ حتی توصیه بر این است که ماکارونی اضافه آمده، بهتر است دور ریخته شود.
مدیر نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان ادامه داد: کودکان از گروههای پرخطر و مستعد آسیب از مسمومیتهای غذایی هستند، بنابراین در صورت مسمومیت و وجود علائم اسهال و استفراغ بایستی بلافاصله به مراکز درمانی منتقل شوند.
قصری افزود: ادعای استفاده گسترده از سموم به علت خشکسالی و کم آبی، ادعایی بی اساس است و در مناطق کم آب، گندم به صورت دیم و بدون کمترین مراقبت کشاورزی تولید میشود.
مدیر نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان افزود: تایید یک مسمومیت غذایی آن هم از نوع مرگبار، مستلزم تایید تشخیص سم در محتویات گوارش جسد (یا خون)، و جدا سازی همان عامل از ماده غذایی از همان محموله (Batch Number) است.
قصری تاکید کرد: کارخانجات غذایی موظفند از هر محموله تولیدی یک نمونه (Retention Sample) تا پایان تاریخ انقضا برای بررسیهای حقوقی و قانونی در کارخانه نگهداری کنند که قابل ارائه به مراجع مربوطه است.