خسارت علفهای هرز به مزارع ذرت خوزستان
رئیس بخش تحقیقات گیاه پزشکی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی صفی آباد دزفول از خسارت ۲۵ درصدی علفهای هرز به مزارع ذرت در استان خبر داد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان،
آذر ماکنالی در خصوص خسارت و مدیریت تلفیقی علفهای هرز ذرت گفت: میانگین خسارت علفهای هرز در مزارع ذرت کشور حدود ۱۶ تا ۱۷ درصد است، حال آنکه در مزارع ذرت خوزستان با توجه به شرایط آب و هوای گرم، استوایی و رویش علفهای هرز با قدرت رقابت بالا با ذرت، این خسارت به حدود ۲۵ درصد میرسد. دوره بحرانی مدیریت علفهای هرز ذرت بین ۳ تا ۱۰ برگی است که این دوره برای علفهای هرز مهاجم و مقاوم تمام فصل است.
وی با بیان اینکه مدیریت تلفیقی علفهای هرز ذرت دانهای شامل کنترل زراعی، مکانیکی و شیمیایی و بسیار کارسازتر از مدیریت شیمیایی است، افزود: تناوب زراعی رکن اساسی مدیریت پایدار علفهای هرز است و کاربرد تناوب زراعی (گندم- سویا یا کنجد)، (گندم- ذرت) و (گندم- ماش- چغندرقند) در شمال خوزستان برای مدیریت سوروف سخت مدیریت و چچم مقاوم به ترتیب در مزارع ذرت و گندم بسیار موثر خواهد بود.
با توجه به شرایط آب و هوایی خوزستان، امکان کشت ذرت در ۲ فصل بهاره و پاییزه مهیا است که مناسبترین زمان کاشت ذرت بهاره در خوزستان ۱۲ تا ۲۲ اسفند ماه و مناسبترین تاریخ کاشت ذرت پاییزه ۲۰ تیر تا ۱۰ مرداد است.
کشت بهاره ذرت خوزستان حدود ۲۵ هزار هکتار است.