• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۲۷۹۱۸۸
تاریخ انتشار: ۱۸ تير ۱۴۰۳ - ۱۸:۵۳
علمی و فرهنگی » علم و فناوری
معاون علمی و فناوری خبر داد:

ایجاد منطقه بین المللی نوآوری با دامنه اشتغال ۵۰ هزار نفری

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور از مصوبه هیئت دولت برای راه اندازی منطقه بین المللی نواوری ایران خبر داد و گفت: یک منطقه ۳۰۰ هکتاری محل کار و زندگی نوآوران می‌شود.

ایجاد منطقه بین المللی نوآوری با دامنه اشتغال ۵۰ هزار نفری

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، روح الله دهقانی فیروزابادی در نشست خبری المپیک فناوری ۲۰۲۴ که امروز دوشنبه ۱۸ تیرماه در محل معاونت علمی برگزار شد، با ذکر مقدمه‌ای درباره ایجاد منطقه بین المللی نوآوری ایران توضیح داد و اظهار کرد: رهبر انقلاب تاکید داشتند دولت یکی از کارهایش این است که باید زیرساخت برای کار‌های بزرگ آینده ایجاد کند و شهید جمهور نیز در این مورد در دولت سیزدهم تاکید داشتند. حضرت آقا به شهید جمهور فرمودند یکی از ویژگی‌های دولت سیزدهم این بود که فردا را فدای امروز نکرد.

وی با اشاره به اینکه ایجاد شدن زیرساخت برای اتفاقات بزرگ خیلی کار دارد و گرفتن یک زیرساخت انرژی زیادی می‌برد، افزود: ۵-۶ ماه پیش برنامه پیشنهادی راه اندازی منطقه بین المللی نوآوری ایران توسط مرکز استراتژیک ریاست جمهوری و معاونت علمی به رئیس جمهور داده شد. با توجه به اینکه در دولت سیزدهم در حوزه سیاست خارجی، دیپلماسی فناوری مورد تاکید بود و از آن سو در کشور شرکت‌های خوبی ایجاد شده اند این پیشنهاد داده شد همانند بسیاری از کشورها، ایران نیز یک منطقه بین المللی داشته باشد.

دهقانی ادامه داد: در این منطقه بین المللی هدفگذاری این است که فناوران خارجی راحت‌تر رفت و آمد داشته باشند یعنی روابط با فناوران ایرانی و خارجی راحت‌تر از جا‌های دیگر صورت گیرد. بنای ما این است که در این منطقه سرمایه گذاری خارجی راحت تر، ضمانت‌ها، معافیت‌ها بهتر و اینترنت با کیفیت تری داشته باشیم تا شرکت‌های خارجی راحت‌تر در این منطقه مستقر شوند و در نهایت همکاری وسیعی بین فناوران ایرانی و دنیا ایجاد شود.

پارک فناوری پردیس به یک منطقه بین المللی تبدیل می‌شود

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور با بیان این مطلب که پیشنهادات در آئین نامه ایجاد منطقه بین المللی نوآوری ایران ۲-۳ هفته گذشته به تصویب هیأت دولت رسید، خاطرنشان کرد: بر همین اساس پارک فناوری پردیس یک ارتقای کالبدی، فیزیکی و همینطور ارتقای قانونی با تسهیلات قانونی جدید خواهد داشت که در ۴۰ ماده تصویب شده است؛ یعنی پارک فناوری پردیس به یک منطقه بین المللی ایران تبدیل می‌شود.

وی ادامه داد: انتظار می‌رود که در افق ۱۴۰۸ در پارک فناوری پردیس یک زیست بوم جامع نوآوری شامل محل کار و زندگی برای فناوران داشته باشیم و قرار است یک‌منطقه ۳۰۰ هکتاری در پارک پردیس به شهر زندگی نوآوران تبدیل شود.

ایجاد پایگاهی برای جذب متخصصان ایرانی غیرمقیم

دهقانی ضمن اشاره به اینکه هدفگذاری ما این است که این منطقه بین المللی به پایگاه برتر برای جذب متخصصان ایرانی غیرمقیم تبدیل شود، گفت: یعنی ما می‌خواهیم این منطقه فضایی برای رفت و آمد دور از موانع و محدودیت‌های رفت و آمد برای متخصصان ایرانی خارج از کشور (به لحاظ پاسپورتی) باشد.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور با بیان اینکه برنامه ریزی ما این است که این منطقه در بین ۱۰ پایگاه برتر سرمایه گذاری خارجی در منطقه قرار گیرد، افزود: در افق ۱۴۰۸ این منطقه ظرفیت استقرار ۲ هزار و ۵۰۰ شرکت را دارد و همچنین قرار است ۱۰ مرکز آفرینش ملی فناوری (مام فناوری) در این منطقه تا ۱۴۰۸ ایجاد شود.

وی با اشاره به اینکه حداقل ۵۰ شرکت و سازمان غیر ایرانی مرتبط با فناوری در این منطقه مستقر خواهند شد، تصریح کرد: دامنه اشتغال منطقه نوآوری ایران، حداقل ۵۰ هزار نفر را شامل می‌شود. این منطقه یادگار شهید رئیسی است و ماندگار خواهد بود. ایشان پیگیری برای ایجاد این منطقه را همواره مورد تاکید قرار داده بودند.

المپیک فناوری یکی از برنامه‌های نوآورانه معاونت علمی است

دهقانی با اشاره به برگزاری المپیک فناورانه ۲۰۲۴ گفت: پارک فناوری پردیس نزدیک به یکسال است که تلاش می‌کند یک برنامه فاخر و هیجان انگیز را برگزار کند و امیدوارم این برنامه یک تحرک خوبی در زیست بوم نوآوری کشور رقم بزند.

وی ادامه داد: به نظرم اگر مجموعه‌ای نوآوری نداشته باشد از بین می‌رود و از آنجایی که معاونت علمی یکی از ستون‌های نوآوری کشور به شمار می‌رود، اگر این معاونت هم نوآوری نداشته باشد، شایسته نامش نخواهد بود.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور ضمن بیان این مطلب که برگزاری المپیک فناوری یکی از برنامه‌های نوآورانه معاونت علمی است، گفت: این المپیک یک شور و نشاط خوبی در حوزه فناوری ایجاد خواهد کرد همان طوری که تاکنون مسابقات ملی در حوزه‌های متنوعی، چون برنامه نویسی و هوش مصنوعی برگزار شده است.

وی همچنین با اشاره به اهمیت شناسایی استعداد‌های برتر فناوری گفت: المپیک فناوری بستری برای شناسایی استعداد‌های برتر فناوری در کشور به منظور معرفی و به‌کارگیری آنها در پروژه‌ها و مسائل واقعی برگزار می‌شود.

جزئیات رقابت‌ها در المپیک فناورانه در ۵ حوزه اصلی

مهدی صفاری‌نیا رئیس پارک فناوری پردیس نیز در این نشست با اشاره به نقش‌آفرینی این پارک در شناسایی استعداد‌های برتر فناوری گفت: نخستین دوره المپیک فناوری در ۵ رشته اصلی هوش مصنوعی، برنامه‌نویسی، امنیت سایبری، رباتیک و پهپادی، آبان ۱۴۰۳ در پارک فناوری پردیس برگزار می‌شود. رقابت برنامه‌نویسی شامل: لیگ‌های الگوریتم، JAVA، PHP و Front-end، رقابت هوش مصنوعی شامل: لیگ‌های پردازش متن، پردازش صوت و پردازش تصویر و رقابت رباتیک شامل: لیگ خودرو‌های خودران، ربات‌های ورزشی، ربات‌های امدادگر، ربات‌های جنگنده، ربات‌های پرنده است.

رئیس پارک فناوری پردیس ادامه داد: همچنین در المپیک فناوری رقابت پهپادی شامل: لیگ پرنده‌های سرعتی، لیگ پرنده‌های فضای بسته و رقابت‌های امنیت سایبری: لیگ Red Team و Blue Team در حوزه رمزنگاری، دیجیتال فارنزیک، تست نفوذ، اکسپلویت و مهندسی معکوس، لیگ CTF است. قوانین هریک از لیگ‌ها مطابق با قوانین جهانی در آن حوزه فنی است و برای داوری آنها از افراد خبره و اساتید دانشگاه دعوت به عمل آمده است.

ثبت نام در اولین دوره المپیک فناوری از ۱۹ تیرماه / آغاز رقابت نهایی المپیک فناوری از یکم آبان ۱۴۰۳

وی با اعلام اینکه ثبت نام در اولین دوره المپیک فناوری از ۱۹ تیرماه و از طریق نشانی Olympics.tech آغاز می‌شود، افزود: مرحله نهایی رقابت حضوری المپیک فناوری از تاریخ ۱ الی ٧ آبان ماه ۱۴۰۳ و در محل پارک فناوری پردیس برگزار خواهد شد و طی یک هفته پیش‌بینی می‌شود که در هر لیگ (از مجموع بیش از ۱۷ لیگ در حوزه‌های مختلف فنی) بیش از ٢٠٠ نفر (مجموعاً بیش از ۲ هزار نفر) برای رقابت حضوری دعوت گردند.

رئیس پارک فناوری پردیس اهداف برگزاری المپیک فناوری را شناسایی استعدادها، ارتقا تخصص‌ها، ترویج همکاری و کار تیمی، تشویق نوآوری و خلاقیت و در نهایت به‌کارگیری استعداد‌های برتر برشمرد و گفت: بهره‌بردار اصلی این رقابت‌ها شرکت‌های فناور فعال خواهند بود تا بتوانند نیروی انسانی نخبه و با استعداد را از طریق این رقابت‌ها شناسایی و جذب نمایند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ضوابط فعالیت سکو‌های خارجی
جوی آرام در لرستان
والیبال کمتر از ۱۶ سال دختر آسیا؛ ایران مغلوب فیلیپین شد
اختلال در واردات و تامین نهاده‌های دامی
بازگشت ۶۴۰ میلیون به حساب مالباخته فضای مجازی
ایران قوی با دستان توانمند دانش آموزان ساخته می‌شود
مقاومت تا پیروزی
چهاردهمین تور نظارتی قوه قضاییه
دستگیری سارق اماکن خصوصی با ۱۰ فقره سرقت در زنجان
پیگیری مشکلات نوبت دهی در درمانگاه‌های بیمارستان‌ها
مدیر کل صدا و سیمای زنجان:الگوی سوم زن ایرانی را روایت کنیم
مناطق شمالی کشور در رصد فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
عضویت ستاره لیگ برتر دوچرخه سواری ایران در باشگاه اسپور توتو
ارسالی‌های شما به با مخاطبان در یازدهم آبان ماه
داوود مهابادی به‌عنوان سرمربی جدید تیم فوتبال داماش گیلان انتخاب شد
مسابقات قهرمانی موی تای رده‌های جوانان و بزرگسالان کردستان
عضویت سه دانش آموز در شورای آموزش و پرورش استان
خبر‌هایی از برگزاری برنامه‌های هفته بسیج دانش آموزی در گرمسار
شرهانی دهلران فردا میزبان یادواره شهدای عملیات محرم
دعوت از لرستانی ها برای حضور در راهپیمایی ۱۳ آبان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جهاد نهاجا برای دفاع از مرز‌های هوایی ایران مایه افتخار است
تایید قهرمانی کشتی آزاد ایران در رقابت‌های جهانی ۲۰۱۵
تحویل ویلای ۸ هزار متری متهم چای دبش به بانک ملت
امضای قرارداد‌های بزرگترین طرح جمع‌آوری گاز‌های مشعل
پاسخ دانشگاه علوم پزشکی یزد درباره فوت مادر مهریزی
فرصت طلایی ایران در عصر چندقطبی شدن جهان
بدرفتاری کارمندان دولت را گزارش کنید
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود
اعلام نتایج اولویت بندی طرح مادران ایران خودرو؛ ۱۱ آبان
نتانیاهو برای اهداف داخلی، به دنبال از سرگیری جنگ است
بی‌ثباتی قیمت برنج
آتش‌سوزی در مراتع شمال معلم‌کلایه
میدان امیر چخماق یزد
بررسی پیش‌نویس موافقتنامه همکاری‌های قضایی بین ایران و عربستان
قطع آب ادارات پر مصرف؛ قانون برای همه یکسان است
پیش ثبت نام ۷۳۰ نفر برای تشرف به حج تمتع ۱۴۰۵  (۱ نظر)
تصادف در اتوبان تهران کرج با ۱۱ مصدوم و ۳ فوتی  (۱ نظر)
قطع درختان صنوبر در چمستان قانونی بود  (۱ نظر)
بازی‌های آسیایی جوانان؛ ایران در رده چهارم آسیا قرار گرفت  (۱ نظر)
پیام تسلیت رئیس مجلس در پی درگذشت مادر شهیدان عاکفی  (۱ نظر)
یادواره شهدای سلامت در خرم‌آباد  (۱ نظر)
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
بلیت فروشی دیدار تراکتور_الشرطه  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)