• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۲۷۵۹۲۸
تاریخ انتشار: ۱۴ تير ۱۴۰۳ - ۲۲:۰۷
آذربایجان غربی » اقتصادی
دبیر کارگروه ستاد احیای دریاچه ارومیه؛

۴۸۰ میلیون متر مکعب حقابه دریاچه ارومیه تامین شد

دبیر کارگروه ستاد احیای دریاچه ارومیه گفت با بهره‌برداری از آخرین طرح سخت‌افزاری نجات دریاچه ارومیه مجموعا ۴۸۰ میلیون متر مکعب حقابه دریاچه ارومیه تامین شد.

۴۸۰ میلیون متر مکعب حقابه دریاچه ارومیه تامین شد
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، امروز محمدصادق معتمدیان دبیر کارگروه ستاد احیای دریاچه ارومیه و استاندار آذربایجان غربی در برنامه گفتگوی نیمروزی شبکه خبر با موضوع بهره‌برداری از آخرین طرح سخت‌افزاری نجات دریاچه ارومیه اظهار کرد: امروز طرح بند و کانال بادین آباد با حضور وزیر نیرو به افتتاح و بهره‌برداری رسید.
 
وی افزود: کاری که بنا است در واقع انجام بگیرد انتقال ۱۸۰ میلیون متر مکعب آب مازاد منطقه‌ای است که از طریق این کانال به سد با دین آباد و از طریق سد بادین آباد هم به دریاچه ارومیه از طریق تونل و همینطور کانال ایجاد شده منتقل خواهد شد.
 
وی گفت: طول کانال چهار و نیم کیلومتر است که توسط قرارگاه خاتم الانبیا، در حداقل زمان ممکن با توجه به حضوری که رئیس جمهور شهید حضرت آیت الله رئیسی در اسفند ۱۴۰۱ در افتتاح فاز ۱ کانی سیب داشتند، دستوری که ایشان صادر کردند این پروژه که در واقع آخرین پروژه سخت‌افزاری ستاد احیای دریاچه ارومیه است با سرعت قابل تقدیری که با همت در قرارگاه داشتند و همینطور مدیریت مطلوبی که وزارت نیرو پیگیری‌های جدی که جناب آقای وزیر و همکارانشان داشتند در حداقل زمان به حمدالله مورد افتتاح و بهره‌برداری قرار گرفت.
 
وی ادامه داد: ما به جهت اینکه بتوانیم آورده آب مازادی که در منطقه بود با توجه به اینکه بنا بود این پروژه در دهم خرداد با حضور رئیس جمهور شهید مورد افتتاح و بهره‌برداری قرار بگیرد، به صورت آزمایشی هم آورده آبی که در منطقه بود از طریق همین کانال به دریاچه ارومیه منتقل شد و در واقع توانستیم بخشی از نیاز حقابه دریاچه ارومیه را از طریق همین کانال ایجاد کنیم. 
 
معتمدیان گفت: مجموعاً ۴۸۰ میلیون متر مکعب حقابه دریاچه ارومیه از طریق این سامانه تامین خواهد شد.
 
وی گفت: در کنار این سامانه ما سد چپرآباد را هم داشتیم از پروژه‌های نیمه تمامی بود که در گذشته شروع شده بود با تخصیص اعتباری که از سفر حضرت آیت الله رئیسی به این پروژه صادر شد این پروژه هم در اسفند ماه سال گذشته مورد افتتاح و بهره‌برداری قرار گرفت.
 
دبیر کارگروه ستاد احیای دریاچه ارومیه افزود: حداقل ۴۵ و حداکثر ۷۵ میلیون متر مکعب از طریق این سد وارد رودخانه و نهایتاً به دریاچه ارومیه منتقل خواهد شد، سوای از این بحث تکمیل تصفیه خانه ارومیه را داشتیم که در همین دولت با اعتبارات ویژه‌ای که در واقع تخصیص داده شد در حداقل زمان در تابستان سال گذشته با حضور آقای مخبر و وزیر نیرو مورد تکمیل و بهره‌برداری قرار گرفت.
 
وی ادامه داد: سالانه ۵۲ میلیون متر مکعب هم پساب تصفیه شده بهداشتی از طریق تصفیه خانه ارومیه و همینطور خط ۱۱ کیلومتری که مورد بهره‌برداری قرار گرفت منتقل خواهد شد.
 
معتمدیان در ادامه تصریح کرد: با توجه به اتمام طرح‌های سخت‌افزاری اولویت اول ستاد احیای دریاچه ارومیه از سال ۱۴۰۳ به بعد تمرکز بر انجام پروژه‌های نرم‌افزاری است که در طرح‌های ۲۶ گانه هم مشخص شده که با محوریت وزارت جهاد کشاورزی باید دنبال شود، اول جا دارد تقدیر و تشکر ویژه‌ای داشته باشم از جناب آقای وزیر آقای محرابیان و همکارانشان که حقیقتاً تلاش وافری در سه سال گذشته در به ثمر رساندن پروژه‌های نیمه تمام داشته‌اند بعد از سال‌ها توقف در این دولت هر سه ماه یکبار این پروژه‌ها به افتتاح رسید و امروز اثرات و برکاتش را هم ما در وضعیت و شرایط فعلی دریاچه ارومیه با انتقال آب‌هایی که انجام گرفته مشاهده می‌کنیم.
 
احیای ۱۱ تالاب در پارک‌های اقماری ارومیه
 
 معتمدیان گفت: با همکاری بسیار خوب وزارت نیرو ما در دو سال گذشته تخصیص حقابه تالاب‌ها را داشته‌ایم حدوداً میانگین ۹۰ میلیون متر مکعب حقابه به تالاب‌های اقماری دریاچه ارومیه و پارک دریاچه ارومیه تخصیص داده شد که شاهد احیای ۱۱ تالاب در سطح استان آذربایجان غربی بودیم که هم نشاط و شادابی خوبی در سطح منطقه ایجاد کرد وهم  وجود پرنده‌های مهاجر که بعد از سال‌ها خشکسالی در این منطقه حضور پیدا کردند.
 
وی افزود : بعضی از این تالاب‌ها شاید بیش از ۲۵ سال خشک شده بودند که به حمدالله با مدیریت خوبی که انجام گرفت با همکاری بسیار خوب وزارت نیرو و سازمان محیط زیست شاهد احیای ۱۱ تالاب در پارک‌های اقماری این دریاچه بودیم .
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
افزایش ۱۸ درصدی مخاطبان سینما در چهارمحال و بختیاری
برگزاری سوگواره چاووش خوانی در میناب
تزریق رایگان واکسن آنفلوآنزا برای شهروندان اردبیلی
جلال در انقلاب فکری و ادبی ایران نقشی ماندگار داشت
کشف و جمع آوری ۷ دستگاه استخراج رمزارز در ایذه
ایجاد فرصت شغلی در روستا با تزریق به موقع تسهیلات کم بهره
کشت گلرنگ در ۲۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی تکاب
بودجه ۱۴۰۵ به بازنگری فوری نیاز دارد
ابطال پرواز‌های هواپیمایی آتا در مسیر تهران–بیرجند از ۱۴ تا ۳۰ آذر
عملیات امداد هلال احمر برای مهار آتش در جنگل‌های چورت ساری
امضای نخستین تفاهم نامه جوانی جمعیت در یک واحد تولیدی
معرفی مدیرکل جدید حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس هرمزگان
توضیح قوه قضاییه درباره اختلاف بین دانشجویان ایرانی و لبنانی
چسبندگی به وضع موجود مهم‌ترین مانع تحقق تحول در دانشگاه‌ها
آمل قهرمان مسابقات هاپکیدو مازندران شد
ابلاغ شیوه نامه نگهداری از حیوانات خانگی؛ به زودی
دستگیری عامل تیراندازی در پلدختر
مشق انرژی هسته ای؛ وقتی دانش آموزان از آینده کشور حرف می زنند
لزوم مداخله جدی در کیفیت آب آشامیدنی ۱۳ شهرستان خوزستان
عکس‌های حملات ایران به سرزمین‌های اشغالی در میان ۱۰۰ عکس برتر
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دانشگاه‌ها و مدارس فارس، فردا مجازی شد
پیگیری وضعیت سلامت آقای رضا امیرخانی از سوی رهبر انقلاب
برترین آثار عکاسی خیابانی ۲۰۲۵
پاسخ به پرسش‌های متداول طرح جدید بنزین
اساتید دانشگاه یاسوج در فهرست دانشمندان یک درصد برتر جهان
تسلیت رهبر انقلاب به آقای سقاب اصفهانی
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم
مدارس و مراکز آموزشی غیر حضوری شد؛اداره ها هم دور کار
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور
ادامه آموزش غیرحضوری دانشگاه‌ها و مدارس استان تهران
بازدید رئیس رسانه ملی از فدراسیون کشتی و دیدار با ملی پوشان
شیوع آنفولانزا و غیر حضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های هرمزگان
ماجرای یک پیام!
کلاف سردرگم قیمت گذاری خودرو‌های مونتاژی
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور  (۴۵ نظر)
امروز؛ آخرین فرصت ثبت نام آزمون استخدامی سرایداران  (۱ نظر)
فرزندان مصدوم معاون رئیس جمهور به تهران منتقل شدند  (۱ نظر)
غیر حضوری شدن مدارس ابتدایی چهار شهر و ۲۰ روستای استان مرکزی  (۱ نظر)
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی  (۱ نظر)
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم  (۱ نظر)
با وجود تاخیر در تحویل خودروها؛ اقدام سایپا برای پیش‌فروش خودرو  (۱ نظر)
اقدام استرالیا علیه سپاه در جهت اهداف آمریکا و اسرائیل است  (۱ نظر)
خشک شدن ذخایر آبی اروپا  (۱ نظر)
بیانیه‌ ونزوئلا در محکومیت‌ آمریکا برای بستن حریم‌ هوایی  (۱ نظر)
پدافندهوایی ارتش همیشه در حالت آماده‌باش کامل است  (۱ نظر)
سرعت غیرمجاز، رکن اصلی تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
فراهم شدن امکان ثبت نام سهام برای متولدین ۱۴۰۱ به بعد  (۱ نظر)
میرزا کوچک جنگلی بزرگمرد پرآوازه‌ گیلان  (۱ نظر)
ساخت مسابقه «عائله اَل اَله» در رادیو چی چست  (۱ نظر)