• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۲۵۰۸۸۰
تاریخ انتشار: ۱۴ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۴:۳۹
مرکزی » سیاسی

پیمایش راه صدساله کشور‌های غربی در ۳۰ سال

مشاور عالی وزیر کشور در جمعیت: بیشترین مانع در مسیر اصلاح ساختار جمعیت، مانع فرهنگی است.

پیمایش راه صدساله کشور‌های غربی در ۳۰ سال

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ مشاور عالی وزیر کشور در جمعیت با بیان این که سالانه حدود ۵۳۰ هزار سقط جنین عمدی در کشور رقم می‌خورد، گفت: در ساختار جمعیت پنج عامل مؤثر وجود دارد. این پنج عامل شامل ازدواج، بارداری، تولد زنده، مهاجرت و مرگ است. اما در مستندات علمی و مقالات بین المللی، عامل ازدواج حذف شده و ۴ عامل دیگر در جمعیت مؤثر هستند.

اکبری افزود: برخی از فلاسفه جهان در طول صد سال گذشته سعی داشته‌اند تا اولین مولفه‌شان نفی ایمان به غیب و نفی نامیرایی را اثبات کنند. اما با توجه به نظریات پزشکی، بیولوژی و ژن و اپی‌ژن امکان نامیرایی کاملاً وجود دارد و معنا ندارد که دنیا پایان زندگی باشد. دومین مولفه نیز نابودی خانواده است. بسیار برای غرب مهم است که خانواده شکل کلاسیک نداشته باشد. سومین مولفه نیز تهدید جمعیت است. فلاسفه در طول این صد سال سعی داشته‌اند با نفوذ در منشور سازمان ملل این سه مولفه را اثبات کنند.

به گفته اکبری کشور ایران با توجه به روند رشد جمعیتی، در آینده با پیری جمعیت روبه‌رو خواهد بود و با ازدیاد جمعیت جوان تا حدی می‌توان این مشکل را حل کرد. پیری جمعیت را به‌طور قطعی خواهیم داشت و مسائلی همچون خرج و مخارج سالمندان و نیاز‌های دارویی و ترابری آنان نیازمند راهکاری جدی خواهد بود.

او افزود: انتظار ما از مراکز فرهنگی و علمی تغییر فرهنگ کشور است. ترمیم فرهنگ حجاب و ایجاد فرهنگ درک معنای قرآن، نیازمند تلاش جدی است. این فرهنگ سازی نیاز به طی کردن مراحلی دارد.

مشاور عالی وزیر کشور در جمعیت و سلامت عمومی گفت: خداوند متعال در آیه ۲۵ سوره حدید می‌فرمایند که: «لَقَدْ أَرْسَلْنَا رُسُلَنَا بِالْبَیِّنَاتِ وَأَنْزَلْنَا مَعَهُمُ الْکِتَابَ وَالْمِیزَانَ لِیَقُومَ النَّاسُ بِالْقِسْطِ ۖ وَأَنْزَلْنَا الْحَدِیدَ فِیهِ بَأْسٌ شَدِیدٌ وَمَنَافِعُ لِلنَّاسِ وَلِیَعْلَمَ اللَّهُ مَنْ یَنْصُرُهُ وَرُسُلَهُ بِالْغَیْبِ ۚ إِنَّ اللَّهَ قَوِیٌّ عَزِیزٌ»؛ همانا ما پیمبران خود را با ادلّه و معجزات فرستادیم و با ایشان کتاب و میزان عدل نازل کردیم تا مردم به راستی و عدالت گرایند، و آهن (و دیگر فلزات) را که در آن هم سختی (جنگ و کارزار) و هم منافع بسیار بر مردم است (نیز برای حفظ عدالت) آفریدیم، و تا معلوم شود که خدا و رسلش را با ایمان قلبی که یاری خواهد کرد؟ (هر چند) که خدا بسیار قوی و مقتدر (و از یاری خلق بی‌نیاز) است. روش اجرایی ما نیز باید همچون فرمایش خداوند متعال مکتوب و مستند باشد. همچنین تصمیم‌گیری‌ها و صحبت‌های ما نیز باید دارای شاخص ارزیابی یا همان میزان (طبق آیه شریفه) باشد. یکی از وظایف دانشگاه‌های ما این است که شاخص ارزشیابی را تحت عنوان میزان برای تبیین مسائل بیان کنند.

به گفته اکبری بیشتر برنامه‌ها و سیاست‌های جمعیتی‌ای که در ایران تاکنون اجرایی شده، از سوی سازمان‌های بین‌المللی طراحی شده بود. در طول ۳۰ سال گذشته، ایران بدون مداخله غربی‌ها و به‌طور مصنوعی و بدون رصد جمعیتی، راه صدساله کشور‌های غربی را رفته است و خیلی زود جمعیت ایران پیر و محدود خواهد شد. بیشترین مانع در مسیر اصلاح ساختار جمعیت، مانع فرهنگی است، همچنین نباید مسائل بسیار مهم اقتصادی را نیز نادیده گرفت، زیرا آنقدر کار‌ها را بد مدیریت کرده‌ایم و به خانواده بی‌توجه بوده‌ایم که مدیریت خانواده گران شده است.

او افزود: سالانه حدود ۵۳۰ هزار مورد سقط جنین عمدی در کشور رخ می‌دهد. ایران ظرفیت ۳۵۰ میلیون نفر جمعیت را دارد، اما افزایش جمعیت فقط با افزایش مراکز ناباوری میسر نمی‌شود و دختران باید در سن ۲۰ سالگی ازدواج کنند و فرزند بیاورند.

اکبری این را هم گفت که طبق مطالعات سال ۹۸، حدود ۵۳۰ هزار سقط جنین عمدی سالانه در کشور رقم می‌خورد و ۴۴ درصد سقط‌ها خود به خودی است. این ۴۴ درصد دو برابر بالاتر از میانگین است و این یعنی این آمار مشکل دارد و این سقط جنین‌ها به صورت عمدی صورت می‌گیرد. بخشی از این (۵۴ درصد) سقط‌ها به دلیل مصرف قرص بوده، در حالی که مشخص است که این قرص‌ها از چه شرکت‌ها و مراکزی تهیه می‌شود. کنترل این شرایط در کشور ممکن است، اما باید همت مضاعفی برای بهبود شرایط صورت بگیرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
درخشش ورزشکار چهارمحال و بختیاری در مسابقات بوکس آزاد بین المللی
اولین کمیسیون مشترک کنسولی ایران و لهستان برگزار شد
پایان زمین‌خواری با سامانه هوشمند مدیریت زمین
حماسه حضور در زنجان
گوترش: جنگ سودان از کنترل خارج شده است
پلتفرم‌های دیجیتال ناجی امنیت غذایی
راهپیمایی ۱۳ آبان زنجانی ها در قاب تصویر
دارایی‌های فراموش شده دولت، امید‌های نیمه تمام
پیام تسلیت نماینده ولی فقیه در لرستان در پی شهادت جانباز، مرادعلی صدیق
گیجگاه ۱۴۰۴/۰۸/۱۳
از چالش‌های صادرات تا حلقه مفقوده در سرنوشت ارز‌های صادراتی
طلب باران از ایزد منان
امضای میثاق‌نامه توسعه نیروگاه‌های خورشیدی و تولید انرژی برق در قم
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست
قریاد انزجار دانش آموزان از استکبار جهانی در مقابل لانه جاسوسی
مجازی شدن مدارس و دانشگاه‌های ۶ شهرستان خوزستان در ۱۴ آبان
قم عزادار سالروز شهادت بانوی دوعالم
بارش استعداد و خلاقیت دانش‌آموزان گیلانی در جشنواره باران
خبر‌هایی از برنامه ریزی آیین پاسداشت هزاره مناره جامع سمنان
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در روستای قوپی باباعلی مهاباد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان
اطلاعیه دعوت به راهپیمایی ۱۳ آبان در سراسر کشور
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم
اختلاف جمهوری اسلامی و آمریکا، ذاتی است و نه تاکتیکی
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم
سفر هیئت عالی رتبه نیروی هوایی ارتش کشورمان به بلاروس
زمین لرزه در شمال افغانستان تاکنون ۳۰ قربانی گرفته است
تأسیسات حساس نظامی اسرائیل زیر ضربات موشک‌های ایران
اعمال محدودیت‌های ترافیکی راهپیمایی ۱۳ آبان زنجان
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد
تازه‌ترین وضعیت پیش ثبت نام حج ۱۴۰۵
تجمع دانشجویان و مردم در اعتراض به کشتار مردم سودان
فرآوری غلات و حبوبات زنجان با ۵۰ واحد بوجاری فعال
قلم های کوچک؛ یادآور یک روز بزرگ تاریخی
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۲ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۲ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: ما غافلگیر نشدیم و آرایش سپاه جنگی بود  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)