پخش زنده
امروز: -
اولین جلسه از سلسله درسگفتارهای «سعدی خوانی» در سال ۱۴۰۳ در دفتر پاسداشت زبان فارسی حوزه هنری برگزار میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما ، عضو دفتر پاسداشت زبان فارسی و دبیر جلسه سعدی خوانی با حضور در برنامه سلام خبرنگار در خصوص برگزاری سلسله درس گفتارهای سعدی خوانی گفت: دفتر پاسداشت زبان فارسی در راستای آنچه که از سالیان گذشته آغاز کرده است و هنوز ادامه دارد بخشی از کارهای خود را به بازخوانی و توجه ویژه به متون کهن و شعرا و نویسندگان پیشین کشور اختصاص داده است.
آقای محمود توسلیان گفت: سعدی یکی از شاعرانی است که در فرهنگ ما جایگاه مشخصی دارد و به همین خاطر، زبانش سهل و ممتنع است.
وی افزود: زبان سعدی به نحوی است که بین دانش آموختگان رشته زبان و ادبیات فارسی همه به او علاقمند هستند همین طور وقتی که وارد جامعه هم میشویم میبینیم که سعدی یک زبانی دارد که خواص و عوام را درگیر میکند.
عضو دفتر پاسداشت زبان فارسی گفت: اولین جلسه از سلسله درسگفتارهای «سعدی خوانی» در سال ۱۴۰۳ از طرف دفتر پاسداشت زبان فارسی حوزه هنری برگزار میشود، در این جلسه قدمعلی سَرّامی استاد دانشگاه، نویسنده، شاعر و پژوهشگر ایرانی به زندگی، آرا، آثار و روزگار سعدی میپردازد.
آقای توسلیان درباره برگزاری درس گفتارهای سعدی خوانی افزود: ما از سالهای گذشته که سعدی را شروع کردیم اولین متنی که از سعدی خواندیم بوستان بود، اگر چه ما گلستان را هم داریم، اما چون بوستان اثری بسیار راحت و روان است و در کنارش از حکایتها و ضرب المثلها استفاده میکند به همین دلیل از این کتاب شروع کردیم.
وی افزود: در جلسه امروز علاوه بر این که مخاطبان میآیند و در مورد سعدی شعر میخوانند، دانشجویانی از مقاطع مختلف میآیند و پژوهشهای خود را در خصوص سعدی ارائه میکنند.
آقای توسلیان گفت: سعدی فرد جامع الاطرافی است که هم به مسائل روز میپردازد و هم به شاعرانهها و پندها و مسائل اخلاقی در کنار موضوعات سیاسی میپردازد.
توسلیان درباره کتاب گلستان هم گفت: سعدی در گلستان هم از زبان نثر بهره میبرد هم از زبان نظم یعنی شعر و در واقع متن منثور را با هم درمی آمیزد.
وی افزود: گلستان مقدمهای زیبا و خلاقانه دارد که در زندگی روزمره به محصلان و عموم مردم کاربرد دارد.
جلسه سعدی خوانی عصر امروز ساعت ۱۸ در حوزه هنری برگزار میشود.