پخش زنده
امروز: -
یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت : نشست سران سازمان همکاری اسلامی و کشورهای عضو اتحادیه عرب ، یکی از دستاوردهای سیاست خارجی دولت سیزدهم است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما ، محمد مهدی ملکی کارشناس مسائل غرب آسیا در برنامه جهان امروز درباره نشست مشترک سازمان همکاری اسلامی و اتحادیه عرب گفتگو کرد.
سوال: آقای ملکی نشستی که امروز با حضور این سران برگزار شد در چه شرایطی و با چه اهدافی برگزار شد؟
ملکی: این نشست سران سازمان همکاری اسلامی و کشورهای عضو اتحادیة عرب پس از سی و پنج روز از آغاز تجاوزات گسترده رژیم صهیونیستی و این نسلکشی در واقع بیسابقه علیه مردم غزه در ریاض به میزبانی عربستان برگزار شد که خوب رئیس دورهای این سازمان هم محسوب میشود و البته میشود برگزاری نشست را یکی از دستاوردهای دیپلماتیک در واقع جمهوری اسلامی ایران هم دانست چرا که بیش از بیست روز پیش بود که آقای رئیسجمهور درخواست کردند، که این نشست برگزار شود و همانطور که گفته شد کاش این نشست سران در همان ابتدای آغاز تجاوزات گسترده رژیم صهیونیستی برگزار می شد. الان ما در سی و پنجمین روز آغاز تجاوزات نظامی گسترده نسلکشی جنایت علیه بشریت توسط رژیم صهیونیستی هستسم و خوب این نشست مشترک اعضای همکاری اسلامی و اعضای اتحادیه عرب را در ریاض ما شاهد بودیم که میشود برگزاری این نشست را ما یکی از دستاوردهای سیاست خارجی دولت سیزدهم بدانیم چرا که بیش از بیست روز پیش بود که آقای رئیسجمهور، درخواست و برگزاری این نشست را که بنا به دلایلی به تعویق افتاد تا به امروز زا مطرح کردند . همان طور که ایشان هم گفتند این نشست خیلی زودتر از اینها مثل همون یک ماه پیش برگزار میشد شاید ما نیز میتوانستیم نتایج ملموس و دستاوردهای آن را داشته باشیم این جنگ متوقف میشد و آتش بس زودتر حاصل میشد و این کشتار عجیب و غریب واقعاً بیسابقه را نمیداشتیم . این نشست در جهت تحقق هرچه هماهنگتر شدن مواضع و سیاستها و رویکردهای کشورهای اسلامی و عرب منطقه علیه تجاوزات رژیم صهیونیستی و در حمایت از مردم مظلوم غزه بود و تلاش شد که این کشورها بتوانند یک حمایت گستردهتر و عملیاتی را به نسبت گذشته و در این سی و پنج روز از خودشان نشان بدهند.
سوال: آقای ملکی فکر میکنم شرایط و اهداف کاملاً ترسیم شده چه دستاوردهایی میشود برای این نشست متصور بود سران کشورهای اسلامی از کشورهای مختلف خودشان را به ریاض رساندند آیا دست آورد مشخصی متصور است برای این نشست؟
ملکی: طبیعتا ما باید منتظر شویم و ببنیم که این صحبتهایی که حالا چه امروز در نشست مطرح شد چه در گفتگوهایی که در حاشیه این نشست میان سران کشورهای حاضر برگزار شد اینها منتج به آتشبس فوری ، باز شدن گذرگاه رفح و ارسال کمکهای بشر دوستانه به مردم غزه خواهد شد یا خیر؟ و یا اینکه اینها منجر به این میشود که کشورهای اسلامی که روابط سیاسی و دیپلماتیک دارند بتوانند روابط شان را قطع کنند؟ سفرای رژیم صهیونیستی را اخراج کنند؟ میتوانند از ارسال گاز نفت و همچنین از ارسال در واقع برخی تسلیحات به رژیم صهیونیستی خودداری کنند ؟ اینها برمیگردد به عزم و اراده جدی و همونطور که عرض کردم عملیاتی کردن تمام مواضع دیدگاهی که در این سی و پنج روز کشورهای اسلامی و عرب منطقه داشتند و ما امیدواریم با این ده راهکارهایی که از سوی رئیسجمهور و جمهوری اسلامی ایران مطرح شد این اتفاق بیفتد، ارتش رژیم صهیونیستی یک سازمان تروریستی معرفی شود مجامع بینالمللی و به طور خاص کشورهای اسلامی عربی بتوانند اقدام واقعاً عملیاتی نسبت به حمایت از مردم فلسطین داشته باشند دیگر این بیانیهها و مواضع رویکردهای در واقع صرفاً مواضع اعلامی چندان فایدهای ندارد و این کشتار وسیعی در واقع اقدامات فاحش نقض حقوق بشری باید متوقف شود .و امروز هم همه متفق القول هستند که امریکا به عنوان بزرگترین حامی رژیم صهیونیستی، بزرگترین مانع دستیابی به توافق و توقف جنگ هم هست این آمریکاست که نمیگذارد هیچ قطعنامهای در شورای امنیت تصویب شود، این آمریکاست که باعث میشود مجامع بینالمللی ناکارآمد شوند به طور خاص شورای امنیت که وظیفه حفظ صلح در واقع امنیت بینالمللی را دارد و همچنین در نهایت اینکه مجامع حقوق بشری انتظار میرود شورای حقوق بشر سازمان ملل سازمان عفو بینالملل، سایر کشورهای غربی که در واقع به اصطلاح مدعی دفاع از حقوق بشر هستند.
پایان