• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۰۳۷۴۷۶
تاریخ انتشار: ۰۹ آبان ۱۴۰۲ - ۱۴:۴۶
قم » اجتماعی

اهمیت توجه به توصیه‌های بهداشتی در پیشگیری از ابتلا به بیماری آنفلوآنزا

معاون دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: همشهریان عزیز با توجه به فرارسیدن فصل سرما و شیوع بیماری‌های تنفسی و آنفلوانزا توصیه‌های بهداشتی را جدی بگیرند.

اهمیت توجه به توصیه‌های بهداشتی در پیشگیری از ابتلا به بیماری آنفلوآنزابه گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز قم، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم با اشاره به فرارسیدن فصل سرما و شیوع بیماری‌های تنفسی و آنفلوانزا گفت: این بیماری نوعی بیماری ویروسی است که طیف وسیعی از تغییرات ژنتیکی را در خود دارد و به همین خاطر ویروس‌هایی که می‌تواند بیماری شبه آنفلوانزا یا سرماخوردگی را ایجاد کنند قادر هستند به طور مکرر شرایط خود را تغییر داده و در انسان بیماری‌هایی با علائم جدید ایجاد کند.

وی افزود: بیماری آنفلوانزا شایع‌ترین بیماری عفونی و سریع الانتقال‌ترین بیماری با این طیف گسترده است؛ وقتی بیماری آنفلوانزا در جامعه شایع می‌شود اجتناب و دوری کردن از آن سخت می‌شود، ولی استفاده از راه‌های پیشگیری برای جلوگیری از ابتلا بسیار مؤثر هستند.

 دکتر مجید اصغری در ادامه به بیان توصیه‌هایی برای پیشگیری با این بیماری پرداخت و بیان داشت: توصیه می‌کنیم شستشوی دست با آب و صابون به مدت ۲۰ ثانیه انجام شود و حتی در صورت نبودن صابون، شستشو با آب خالی تا حد بسیار زیادی می‌تواند از انتقال ویروس پیشگیری کند.

وی ادامه داد: اجتناب از روبوسی و دست دادن راه دیگری است که می‌تواند از انتقال این ویروس جلوگیری کند؛ تا حد امکان از حضور در مکان‌هایی که ازدحام و تراکم جمعیت انسانی هست باید خودداری کرد و باید شرایط را طوری ایجاد کرد که تهویه مناسب وجود داشته باشد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم با تأکید بر ضرورت استفاده از ماسک به خصوص برای بیماران مبتلا به آنفلوانزا و افرادی که از بیمار مراقبت می‌کنند، گفت: تهویه مناسب در منزل فرد بیمار و یا اماکن تجمعی مثل مدارس، محل کار و .. در پیشگیری از انتقال آنفلوانزا بسیار مؤثر است.

وی ادامه داد: در جهت پیشگیری از انتشار ویروس، هنگام عطسه و سرفه از دستمال‌کاغذی استفاده کرده و از رها کردن دستمال کاغذی‌های مصرف‌شده در محیط جدا خودداری شود.

رئیس مرکز بهداشت استان از همشهریان گرامی خواست در صورت ابتلا به آنفلوانزا از حضور در تجمعات، مدرسه و محل کار اجتناب کنند چراکه افراد بیمار منبعی برای انتقال بیماری هستند و چنانچه به پزشک مراجعه کردند دارو‌های پزشک را کامل مصرف کنند.

دکتر مجید اصغری سه توصیه مهم برای درمان کسانی که مبتلا به سرماخوردگی و آنفلوانزا شدند کرد و گفت: استراحت در منزل و نوشیدن مایعات گرم مهم‌ترین کاری است که باید بیماران مبتلا به این بیماری انجام دهند؛ کسانی که بیمار می‌شوند در حد تب و درد مختصر در عضلات و سرفه‌های گاه‌گاهی، نیازی به مراجعه به پزشک ندارند. با استراحت در منزل، استفاده از تب بر و خوردن مایعات گرم علائم دو تا سه روز بعد بهبود می‌یابد.

وی ادامه داد:، ولی درصورتی‌که علائم شدیدتر و سرفه شدید مکرر و پشت سر هم شود، و یا سنگینی یا تنگی نفس مشاهده شد و علائم بیشتر از دو یا سه روز طول بکشد باید به پزشک مراجعه شود.

وی افزود: در برخی افراد بیماری آنفلوانزا هم شدیدتر بروز می‌کند هم عوارض بیشتری نشان می‌دهد مثل خانم‌های باردار، افراد مسن، نوزادان و کودکان، مبتلایان به بیماری‌های تنفسی مثل اسم و برونشیت و ...، بیماران قلبی، افرادی که به هر نوع نقص ایمنی مبتلا هستند؛ افرادی که به دلیل بیماری‌های خاص در حال شیمی‌درمانی هستند و یا دارو‌های آستروئید با دوز بالا استفاده می‌کنند در معرض خطر بیشتری هستند؛ بنابراین در صورت مشاهده اولین علائم در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنند و توصیه‌های پزشک را رعایت کنند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم همچنین با ارائه توصیه‌های عام و همیشگی عنوان کرد: هنگام عطسه و سرفه به‌وسیله دستمال جلوی دهان و بینی را بگیرند که این روش برای جلوگیری از انتشار ویروس در جامعه بسیار مؤثر است چراکه با هر عطسه و سرفه تعداد زیادی از ویروس‌ها همراه با ذرات تنفسی از دهان خارج و در فضا پخش می‌شود و تا یک و نیم تا سه متر در فضا پخش شود و باعث انتشار بیماری شوند.

وی مطرح کرد: افرادی که در منزل از بیماران مراقبت می‌کنند سعی کنند تماس مستقیم دست با بیمار نداشته باشند و در صورت تماس، بعد از هر تماس دست را با آب و صابون به روش صحیح بشویند.

دکتر اصغری تأکید کرد:بیمار حتماً ماسک استفاده کند یا مداوم دهان و بینی خود را با دستمال بپوشاند، چون با پوشاندن دهان هنگام عطسه و سرفه از انتشار وسیع ویروس در هوا جلوگیری می‌شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اقامه نماز باران دانش‌آموزان هنرستان شهید رجایی زارچ در کویر چرخاب
رژیم‌صهیونی شدیداً خسارات دفاع‌مقدس ۱۲روزه را سانسور می‌کند
وداع باشکوه مردم ملکشاهی با دو شهید گمنام
شمیم عطر یاس‌های فاطمی در صفی آباد
حمایت قاطع دولت از طرحهای تولیدی و اشتغالزا
شیوه نامه اجرایی سند تسهیم درآمد محتوا
شناسایی دو هزار و ۴۱۱ دانش‌آموز بازمانده از تحصیل در لرستان
واحدهای تولیدی متخلف در چنگال قانون
هشدار هواشناسی مازندران؛ کاهش کیفیت هوا در راه است
دریای کاسپین منبع ارزشمند ایران
تعیین مهلت ۲ ماهه برای رفع آلودگی‌های صنایع در میبد
پذیرش بیش از ۱۵۰ ایده و طرح در رویداد تخصصی توانمند سازی صنایع خلاق
کاهش ۴ میلیون لیتری مصرف روزانه گازوئیل
خانه المپیاد دانش آموزی در شهرستان‌های فارس راه اندازی می‌شود
«سپیدتر از یاس» افتتاح شد
مروری بر برنامه های سیما در خبرهای رسانه
تشدید نظارت بر رفع نقاط حادثه‌خیز در شادگان
توسعه صنعت سبز در آبادان
خاتون بم در نخستین گام 1-3 مغلوب بنگال شرقی شد
لذت مدرسه‌سازی در هیچ کار دیگری یافت نمی‌شود
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
سامانه ای برای بارگذاری اسناد قولنامه ای راه اندازی می شود
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر
نشان خدمت برای فراگیران درجه‌داری فراجا در اراک
۳۰۰ کیلومتر بزرگراه در سیستان و بلوچستان افتتاح می‌شود
مدیرعامل جدید ایران‌ایر منصوب شد
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ فرنگی کاران از فردا به مصاف حریفان می‌روند
پیش بینی وقوع مه، غبار صبحگاهی و کاهش دما در خوزستان
اعتراف تاریخی ترامپ
مصاف ایران و برزیل در یک چهارم نهایی
واکنش‌ها به یک انتصاب
پیگیری یک وعده
اعطای پروانه بهره‌برداری به نخستین شهرک مسکونی دولتی کشور
الحاق ۸۷۴۰ هکتار از اراضی استان یزد برای طرح‌های مسکن
تأکید فرماندار ماکو بر بازنگری فوری زیرساخت‌های جاده‌ای در پی افزایش تصادفات
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۸/۲۶
نیروی دریایی سپاه پاسداران یک نفتکش را توقیف کرد  (۲ نظر)
بارش باران در برخی از مناطق خوزستان  (۱ نظر)
تولد نهمین فرزند سرگرد یزدی  (۱ نظر)
میدری: شیوه جدید کالابرگ از آذرماه اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
پیش بینی بارش باران و رگبار در استان تهران  (۱ نظر)
پرداخت وام برای جایگزینی موتورسیکلت‌های فرسوده در یزد  (۱ نظر)
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر  (۱ نظر)
برای جوانان هر کاری انجام می‌دهیم تا با امید زندگی کنند  (۱ نظر)
کشاورزی محوری، خط‌مشی اصلی دولت  (۱ نظر)
افزایش فشار نظامی آمریکا بر ونزوئلا با هدفی مبهم  (۱ نظر)
تشدید فعالیت سامانه بارشی در آذربایجان غربی  (۱ نظر)
وعده افزایش ۵۰ درصدی حقوق و درآمدزایی برای دانشجویان PhD  (۱ نظر)
معامله ۵۹۰ کیلوگرم زعفران در بورس کالا در هفته پایانی آبان  (۱ نظر)
رئیس‌جمهور ونزوئلا فرمان بسیج ملی صادر کرد  (۱ نظر)
حفاری‌های جدید در زیر و اطراف مسجدالاقصی  (۱ نظر)