پخش زنده
امروز: -
رئیس سی و هفتمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی با تقدیر از تلاشهای دولت سیزدهم، گفت: دولت سیزدهم با تلاشهای خود در عرصه بینالمللی، میتواند امنیت منطقه را تامین کند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حجتالاسلام حمید شهریاری رئیس سی و هفتمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی امروز چهارشنبه ۵ مهر در نشست خبری سی و هفتمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی اظهار کرد: پیمانهای شکل گرفته و روابط بینالمللی دولت سیزدهم امیدی در میان مسلمانان جهان ایجاد کرده است تا امت واحده بتواند برای یکپارچگی و تامین ارزشهای اسلامی تلاش کند.
حجت الاسلام والمسلمین شهریاری افزود: موضوع کنفرانس امسال، همکاریهای اسلامی برای دستیابی به ارزشهای مشترک است، همان ارزشهایی که در قرآن برای هدایت بشر آمده است و این کتاب میتواند نهایت، دنیا را به دست منجی عالم بشریت به تثبیت برساند.
وی ادامه داد: نیکوکاری و تقوا ارزشهایی است که قرآن به آن دعوت کرده، ارزشهایی که در آیه دوم سوره مائده آمده است.
رئیس سی و هفتمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی گفت: همزیستی مسالمت آمیز با پیروان دیگر ادیان از این ارزشهاست و دولت سیزدهم با تلاشهای خود در عرصه بینالمللی میتواند امنیت منطقه را تامین کند.
حجت الاسلام والمسلمین شهریاری افزود: همکاری بین کشورهای اسلامی تضمین کننده امنیت منطقهای است. همکاری با همپیمانان و پایبندی به عهد و پیمان دو اصلی است که از قرآن گرفتهایم. پیمانهای شکل گرفته امیدی در میان مسلمانان جهان ایجاد کرده است که امت واحده میتواند برای یکپارچگی و تامین دیگر ارزشها تلاش کند.
وی اظهار کرد: ما به دنبال ارزشهایی هستیم که در تقابل با لیبرالیسم غربی است و انسان را دارای کرامت معرفی میکند که از جمله این ارزشها خانواده است و امروز مورد هدف دشمنان قرار گرفته است.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی اضافه کرد: ما با تمرکز زدایی از کنفرانس وحدت اسلامی و طراحی کنفرانسهای منطقهای و موضوعی و محتوایی این توفیق را داشته ایم که بتوانیم کنفرانسهای متنوعی را در سطح استانی و در سطح کشورهای منطقه و اسلامی و جهانی، طراحی و اجرا کنیم.
حجت الاسلام شهریاری گفت: از جمله کنفرانسهای منطقهای که در سنوات اخیر در مجمع تقریب مذاهب اسلامی، برگزار شد، کنفرانس منطقهای کردستان با مرکزیت سنندج، کنفرانس منطقهای گلستان با مرکزیت گرگان و کنفرانس منطقهای آذربایجان غربی با مرکزیت ارومیه بود.
وی افزود: در کنفرانسهای منطقهای ما این توفیق را داریم که بالغ بر هفتصد، هشتصد نفر از میهمانانی را که از استانها امکان حضور آنان در کنفرانس وحدت پیشین نبوده است، دعوت کنیم تا ائمه جمعه و جماعات، علما و فرهیختگان و اندیمشندان بتوانند در کنفرانسهای استانی شرکت کنند.
حجت الاسلام دکتر شهریاری ادامه داد: امروز علاوه بر سه کنفرانس منطقهای یادشده یک کنفرانس هم در عراق برگزار کردیم. کنفرانس وحدت اسلامی منطقهای این مزیت را دارد که با حضور مقامات درجه یک کشورها برگزار میشود. در کنفرانس منطقهای وحدت در عراق بالغ بر هزاران نفر از اندیشمندان و علما حضور پیدا کردند.
وی در ادامه به تشریح برنامههای سی و هفتمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی پرداخت و گفت: این کنفرانس از نهم تا یازدهم به صورت حضوری برگزار میشود که بخش وبیناری از فردا ششم مهرماه از بستر نت و فضای مجازی پخش خواهد شد.
دبیرکل مجمع تقریب اظهار کرد: مراسم افتتاحیه سی و هفتمین کنفرانس وحدت صبح روز یکشنبه نهم مهرماه با حضور رئیس جمهور در سالن اجلاس سران برگزار خواهد شد.
حجت الاسلام دکتر شهریاری تصریح کرد: برای میهمانان سی و هفتمین کنفرانس وحدت اسلامی دیدارهایی با مسئولان نظام جمهوری اسلامی ایران از جمله رهبر معظم انقلاب و وزیر امور خارجه تربیت دادهایم.
وی ادامه داد: میهمانان همچنین با حضور در مراکز علمی کشور از جمله رآکتور هستهای با بخشهایی از پیشرفتهای فناوری کشور آشنا خواهند شد.
دبیرکل مجمع تقریب اظهار کرد: مدعوین کنفرانس امسال شامل ۱۱۰ نفر از ۴۱ کشور در سطح عالی و ۱۱۰ نفر از نخبگان و اندیشمندان داخلی کشور از جمله ائمه جمعه و جماعات، دستگاههای فرهنگی و همچنین بانوان فرهیخته هستند.
وی در ادامه به تشریح برنامههای غیر حضوری کنفرانس وحدت پرداخت و گفت: بخش وبیناری از بسترهای شبکههای اجتماعی کار خود را از فردا آغاز خواهد کرد و تا پایان روز سه شنبه یازدهم مهرماه ۱۶ وبینار با سخنرانی حداقل ۱۶ نفر از بستر آپارات و سایت مجمع تقریب پخش خواهد شد و نخبگان جهان اسلام و شخصیتهای علمی و فرهنگی از سازمانهای مختلف دولتی و مردم نهاد در این وبینارها نقطه نظرات خود را درباره موضوع امسال کنفرانس وحدت اسلامی مطرح خواهند کرد.
حجت الاسلام شهریاری گفت: در کنفرانس وحدت امسال همچنین دو نشست مهم خواهیم داشت، یک نشست با ۱۱۰ نفر از فرهیختگان داخلی داریم که ائمه جمعه و نخبگان و علمای استانی از ۶۰ شهر در این نشست حضور پیدا خواهند کرد و در مورد اشتراکات و قومیتهای مختلف کشور به بحث و گفتگو خواهیم پرداخت.
وی ادامه داد: نشست هم اندیشی دیگری هم با میهمانان خارجی خواهیم داشت که در این نشست بیانیه پایانی کنفرانس سی و هفتم قرائت خواهد شد.
حجت الاسلام شهریاری با اشاره به اینکه روز دهم مهر نشست عمومی کنفرانس را برگزار خواهیم کرد، گفت: نحوه چینش برنامه به گونهای طراحی شده است تا بتوانیم استقاده حداکثری از میهمانان داشته باشیم.
دبیرکل مجمع تقریب تصریح کرد: در کنفرانس وحدت امسال همچنین از ۱۵ کتاب در زمینه تقریب، وحدت، فقه مقارن و ... با حضور رئیس جمهور رونمایی خواهد شد. همچنین بالغ بر ۲۰۵ مقاله را از ۲۰ کشور مختلف از جمله مصر، الجزایر، تونس و .. و به زبانهای مختلف دریافت کردهایم که مجموعهای از خلاصه مقالات در وبگاه کنفرانس عرضه میشود.
وی ابراز امیدواری کرد: کنفرانسهای وحدت در کنار اقدامات دولت برای همکاری با کشورهای اسلامی، بتواند بر مبنای عنوانی که برای کنفرانس وحدت امسال انتخاب کرده است به این همکاریها کمک کند و بتوانیم با همکاری مسلمانان کشورهای دیگر نظریه امت واحده را دنبال و به اتحادیه کشورهای اسلامی برسیم.