• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۷۶۲۵۸۹
تاریخ انتشار: ۰۲ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۵:۰۵
سیاسی » دولت

تأکید مخبر بر حمایت دولت از فعال شدن بخش خصوصی

معاون اول رئیس جمهور گفت: باید سریع‌تر زمینه‌های حضور و فعال شدن بخش غیر دولتی در اقتصاد فراهم شود.  

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، محمد مخبر، امروز سه‌شنبه در همایش پیشران‌های اقتصادی، فرصتی برای توسعه ملی، با تأکید بر تصمیم جدی و اراده راسخ دولت سیزدهم در حمایت از فعال شدن بخش خصوصی کشور، اظهار داشت: پیشرفت و توسعه اقتصادی، بدون حضور بخش خصوصی، کارآفرینان و به‌ویژه پیشرانان اقتصادی، امکان‌پذیر نیست. 

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
 
مخبر با توجه به تأکیدات رهبر معظم انقلاب درباره اولویت خنثی‌سازی تحریم‌ها، تصریح کرد: باید به نقطه‌ای از قوت اقتصادی برسیم که دشمنان نتوانند هیچ عملیات و توطئه اقتصادی علیه کشور انجام دهند که این مهم با حضور فعالان بخش خصوصی، میسر می‌شود. 
 
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه در حال حاضر، بخش خصوصی کشور می‌تواند به‌‌ راحتی در سطح بین‌المللی و زمینه‌های صادرات، واردات و جابجایی‌های مالی، کارهای اقتصادی خود را انجام دهد، گفت: قطعاً دولت با توجه به محدودیت در برخی امکانات و ظرفیت‌ها به اندازه بخش خصوصی، چنین توانایی را ندارد و به همین علت، باید سریع‌تر زمینه‌های حضور و فعال شدن بخش غیر دولتی در اقتصاد فراهم شود. 
 
مخبر، تصریح کرد: با وجود استعداد‌های فراوان در کشور، بهره‌وری قابل توجه نیست و ارکان اقتصادی کشور، باید به سه مؤلفه دانش، فناوری و به‌روز کردن تجهیزات توجه کنند که در این زمینه نیز بخش خصوصی توانایی دارد با ورود فناوری، بهره‌گیری از دانش استادان و پژوهشکده‌ها و همچنین، آینده‌نگری، پرچم‌دار بهره‌وری در کشور باشد. 
 
معاون اول رئیس جمهور با تأکید بر اینکه پیشران‌های اقتصادی، طلیعه اقتصاد کشور در آینده هستند، اظهار داشت: در مرحله جدید پیشرفت، دولت با همه توان در کنار کارآفرینان، فعالان بخش اقتصادی و بخش خصوصی است. 
 
مخبر در این مراسم که در مؤسسه آموزش و پژوهش مدیریت و برنامه‌ریزی برگزار شد، با توجه به توانایی بخش خصوصی در شناسایی مشکلات و راهکارهای حل مسائل کشور، گفت: نقش مدیریت، برنامه‌ریزی و پیشران‌های اقتصادی در توسعه و پیشرفت کشور، در سال‌های گذشته کمتر دیده شده است. 
 
معاون اول رئیس جمهور، ادامه داد: تبدیل یک بخش خصوصی به پیشران اقتصادی، موضوعی بسیار مهم است که در این زمینه هم باید برنامه‌ریزی‌های کلان انجام شود و هم برای این کار، بخش خصوصی باید خطرپذیری، جسارت و افق دورتر و بلندتر برای توسعه فعالیت‌های خود را تعریف کند.
 
مخبر با بیان اینکه مشکلات کشور در دهه‌های گذشته، به علت تورم بالا و سرمایه‌گذاری منفی بود، اظهار داشت: این دو موضوع، موجب درآمد سرانه پایین، بیکاری و ضعف در تولید شده است که اگر به سیاست‌های فعال شدن بخش خصوصی توجه می‌شد، شاهد این مشکلات نبودیم. 
 
معاون اول رئیس جمهور، تصریح کرد: امروز در محاسبات، تصمیمات و معادلات مهم جهانی و منطقه‌ای به مرحله‌ای رسیده‌ایم که قدرت‌ها و کشور‌های جهان نمی‌توانند جمهوری اسلامی ایران را نادیده بگیرند، اما در بخش اقتصادی نتوانسته‌ایم سهم مطلوب خود را از اقتصاد جهانی به‌خوبی بگیریم، در حالی‌که امکانات و ظرفیت‌های مالی و اقتصادی در ایران به‌گونه‌ای است که ایران باید پرچم‌دار اقتصاد منطقه‌ای باشد. 
 
مخبر، گفت: باید اقتدار اقتصادی در کنار اقتدار و ساحت نظامی و امنیتی جمهوری اسلامی ایران در سطح منطقه و جهان شناخته شود. 
 
معاون اول رئیس جمهور، اظهار داشت: به عنوان نمونه، ایران در نفت و گاز، رتبه اول است و همچنین، رگه‌های بزرگ ذخایر معدنی در کشور وجود دارد؛ تنها با ۷ درصد اکتشاف ذخایر معدنی مس دنیا در رتبه پنجم قرار داریم، در حالی‌که در حوزه تولید این بخش، با وجود امکانات و ظرفیت‌های کشور، رتبه بیست جهانی به جمهوری اسلامی ایران اختصاص یافته است و این نشان می‌دهد که نتوانسته‌ایم از همه امکانات و ظرفیت بخش خصوصی، به‌خوبی استفاده کنیم. 
 
مخبر، تأکید کرد: بر اساس یکی از پیش‌بینی‌های اقتصادی، کشور‌هایی که دارای نفت، پتروشیمی و معادن مس باشند، دچار رکود تورمی نخواهند شد، اما وضعیت اقتصادی امروز کشور نشان می‌دهد در این بخش‌ها به‌خوبی سرمایه‌گذاری نشده است. 
 
معاون اول رئیس جمهور، ادامه داد: مشکلات امروز کشور در همه بخش‌های اقتصادی، به علت غفلت در سرمایه‌گذاری و همچنین بی‌توجهی به بهره‌وری است که دولت، برنامه‌ریزی‌های لازم با همکاری پیشران‌های اقتصادی برای عبور از این مشکلات را در دستور کار دارد.
 
مخبر با توجه به اینکه رهبر معظم انقلاب در دوازده سال گذشته، نام‌گذاری شعار اقتصادی و بر سیاست‌های اصل ۴۴ قانون اساسی، تأکید داشته‌اند، گفت: ایشان همواره بر فعال کردن بخش خصوصی تأکید کرده‌اند، اما دولت‌ها توجه کافی به این موضوع نداشتند و به بخش خصوصی به‌ عنوان رقیب نگاه می‌کردند؛ همواره در نشست‌های متعددی که با کارآفرینان و فعالان اقتصادی برگزار می‌کنیم، بر این موضوع به عنوان یک مشکل بزرگ، تأکید کرده‌ایم.
 
معاون اول رئیس جمهور، اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران در بالاترین رده حاکمیتی، تصمیم به حضور فعال بخش خصوصی در اقتصاد دارد، اما فعالان اقتصادی نیز باید بر روی احقاق این حق خود ایستادگی کنند.
 
مخبر در پایان، با توجه به تصمیم و برنامه دولت برای فعال شدن پیشران‌های اقتصادی در کشور، تأکید کرد: ظرفیت‌ها و ساز و کار‌های بهره‌وری و کارهای دانش‌بنیان برای پیشران‌های اقتصادی در نشست‌های مختلف تعیین شده است و دولت حتما با همه توان از آنان پشتیبانی می‌کند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ورود کاوران شهیدان خوشنام به شهر لنده
برگزاری مانور شبیه سازی آلودگی منابع آب در ارسنجان
توصیه های بهداشتی در شرایط نارنجی آلودگی هوا
فضای عمومی تربت جام معطر به عطر شیهد گمنام وطن
افتتاح طرح‌های ارتباطی متمرکز در روستای کوهستانی شهرستان علی آبادکتول
غیر حضوری شدن مدارس برخی شهرهای آذربایجان شرقی
امیر حسین زارع چهارمین طلا تیم ملی کشتی آزاد را به ارمغان آورد
زمان‌بندی قطع برق چاه‌های مجاز کشاورزی در استان
بررسی مسائل ومشکلات کمپ‌های ترک اعتیاد ماده ۱۶
سردار سلیمانی: صهیونیست‌ها خون‌ریزتر از چنگیزخان هستند
طلای روح‌الله رستمی در پاراوزنه‌برداری
روزنمایی از ترجمه کتاب اسفار اربعه ملاصدرا به زبان ترکی
گردهمایی گروه‌های تربیتی صالحین در مرکز استان
هوای شهر‌های ارومیه، مهاباد و شاهین دژ، ناسالم برای گروه‌های حساس
مراسم عزاداری ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) در مصلی ارومیه
فرهنگ عذرخواهی در میان مدیران، کمرنگ شده است
فراز‌هایی از خطبه‌های نماز جمعه شهر‌های گلستان؛ جمعه ۳۰ آبان
اجرای هزار برنامه به مناسبت هفته بسیج در اصفهان
تشییع پیکر شهید گمنام در پارسیان
آذرپیرا سومین طلای کشتی آزاد را کسب کرد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
امامی، آذرپیرا و زارع به دیدار فینال راه یافتند - قاسم پور در دیدار رده بندی
اعلام آمادگی دولت برای اجرای کالابرگ الکترونیک
­کشتی آزاد بازی‌های همبستگی اسلامی؛ ۱ نشان طلا و ۱ برنز ایران در ۲ وزن نخست
حل مشکلات ترافیکی شرق مازندران با ساخت یک پل
سومی ایران در جدول مدالی بازی‌های همبستگی اسلامی تا پایان روز دوازدهم
ماجرای چند ماه هدر رفتن آب
پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب درپی درگذشت فرزند حجت‌الاسلام صدیقی
­رحمان عموزاد نخستین آزادکار طلایی ایران
سفر رئیس جمهور به قزوین
واکنش زلنسکی به توافق پایان دادن به جنگ روسیه و اوکراین
از بلاتکلیفی اردوگاه دانش آموزی خراسانلو تا آب آشامیدنی ارمغان‌خانه
تازه ترین تصاویر حضور وزیر میراث فرهنگی در زنجان
شهادت دو تن از پاسداران در حین آموزش سلاح نیروهای پاسدار جوان
تشکیل کار گروه اضطرار آلودگی هوا
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه  (۱ نظر)
دورکاری پنجشنبه‌ها در ماه‌های سرد سال در استان‌های خراسان جنوبی، رضوی و شمالی  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)
ادامه خدمت‌رسانی به سیل‌زدگان هزارانی  (۱ نظر)
استقبال ترامپ با تشریفاتی کم‌سابقه از ولیعهد عربستان  (۱ نظر)
رکوردشکنی پالایشگاه گاز شهید هاشمی‌نژاد در تأمین انرژی شمال شرق کشور  (۱ نظر)
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه  (۱ نظر)
مصرف ۳ تا ۵ برابری برق در کولر‌های گازی  (۱ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
وداع مردم فارس با شهدای گمنام  (۱ نظر)