• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۶۵۹۴۷۷
تاریخ انتشار: ۱۲ آذر ۱۴۰۱ - ۲۱:۵۰
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

تحول بزرگ در حامل های دارویی با کمک فناوری نانو

به اعتقاد یکی از محققان پیشرو در حوزه نانوحامل‌های دارویی، فناوری‌نانو می‌تواند تحول بزرگی در رهایش هدفمند دارو و عبور از سد‌های زیستی بدن ایجاد کند.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما: به اعتقاد یکی از محققان پیشرو در حوزه نانوحامل‌های دارویی، فناوری‌نانو می‌تواند تحول بزرگی در رهایش هدفمند دارو و عبور از سد‌های زیستی بدن ایجاد کند.

فناوری نانو در حال توسعه سریع در زمینه دارویی است. به عنوان مثال، نانوذرات می‌توانند به عنوان سیستم‌های تحویل دارو استفاده شوند. فناوری نانو می‌تواند به غلبه بر محدودیت‌های تحویل دارو مانند توزیع زیستی و ورود دارو به داخل سلول کمک کند. این کار می‌تواند از طریق هدف قرار دادن سلول، حمل و نقل مولکولی به اندامک‌های خاص و رویکرد‌های دیگر حاصل شود.

اجوما اوچگبو، یکی از دانشمندانی است که در این زمینه کار می‌کند. اوچگبو، استاد دارویی در کالج دانشگاه لندن است. وی مکانیسم‌های حمل و نقل دارویی را در موانع زیستی مورد مطالعه قرار داده و نانوذرات حمل کننده مواد دارویی را ایجاد کرده است.

اجوما اوچگبو نشان داده است که می‌توان پپتید‌ها را، زمانی که به صورت کمپلکس با نانوالیافی هستند در سد خونی مغزی تحویل داد تا بتواند پاسخ دارویی را به دست آورند. وی همچنین با استفاده از نانوذرات پپتیدی که از طریق مسیر بینی به مغز تحویل داده می‌شود، حمل و نقل پپتید را به مغز نشان داد.

این یافته‌ها منجر به توسعه داروی درد آنکفالین NES ۱۰۰ شد که برای رسیدگی به بحران مواد دارویی طراحی شده است.

اجوما اوچگبو گفت: «حرفه من تاکنون یک تجربه دوست داشتنی بوده است و هر اشتباهی که مرتکب شده ام یا ناامیدی که با آن روبرو شده ام به یادگیری من اضافه شده است.»

اجوما اوچگبو کار‌هایی را که او و تیمش با جزئیات بیشتری انجام می‌دهند توضیح داد. وی گفت: «هنگامی که این دارو در نانوذرات محصور می‌شود، می‌توانیم از ویژگی‌های خاص نانوذرات برای کنترل مکان دارو‌ها در بدن استفاده کنیم.»

اجوما اوچگبو در حال حاضر در حال ارائه مولکول‌های زیستی به قسمت‌های مختلف بدن است به گونه‌ای که دوز‌های معمولی نمی‌تواند به طور مؤثر انجام دهد. به گفته وی، این کار می‌تواند آینده تحویل مواد دارویی باشد.

وی گفت: «ما فکر می‌کنیم که این مولکول‌های زیستی که در حال حاضر به بدن بیماران تزریق می‌شوند به روش‌های غیر تزریقی دیگری که ما روی آن کار می‌کنیم، قابل استفاده هستند.»

در حالی که فواید فناوری نانو در تحویل دارو می‌تواند شامل اثربخشی بهتر، حمل و نقل مؤثرتر در موانع زیستی و جذب بهتر باشد، این زمینه نوظهور بدون چالش نیست.

در حالی که برخی از واکسن‌های Covid-۱۹ برای استفاده از فناوری mRNA به عنوان داستان‌های موفقیت در نظر گرفته می‌شدند، آن‌ها همچنین به فناوری نانو فرصتی برای درخشش دادند، زیرا این واکسن‌ها از نانوذرات برای محافظت از آنتی ژن استفاده می‌کردند.

هنوز عدم اطمینان در مورد چگونگی استقرار این نسل بعدی واکسن‌های دارای فناوری نانو در آینده وجود دارد. اما اجوما اوچگبو امیدوار است که پیشرفت‌های انجام شده در طول همه گیر فرصت‌هایی را برای کسانی که در این صنعت کار می‌کنند، ایجاد کند.

وی گفت: «این برای ما خوب خواهد بود که بتوانیم این یادگیری جدید را سرمایه گذاری کنیم و امیدواریم که بتوانیم از این دوره جدید برای تصحیح هرگونه تصور غلط در مورد دارو‌های دارای قابلیت نانو استفاده کنیم.»

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
شکست تیم والیبال شهید املاکی لنگرود در برابر افق قم
جام جهانی شطرنج، صعود مقصودلو به دور چهارم
شاهمیری: داوران زن ایران از نظر دانش و تکنولوژی از مردان جلوتر هستند
تماشای پاییز هزار رنگ در لرستان
کشف ۳۸ دستگاه ماینر در شادگان
دومین جشنواره بین‌المللی «معروف» کلید خورد
شناسایی ظرفیت‌ها و چالش‌های پیش‌رو در راستای توسعه روستا‌ها
باختی دیگر برای داماش گیلان اینبار در برابر مس شهربابک
ترکیه سومین قربانی تیم ملی در ریاض/ تداوم صدرنشینی شاگردان اکبری
ضرورت همکاری دستگاههای اجرایی لرستان برای مبارزه با مواد مخدر
فراخوان ٢۶ بازیکن فوتبال کشورمان برای حضور در رقابت های العین امارات
ادامه کار ساخت سد ماندگان وزیر نیرو را به مجلس کشاند
شعبان‌خمسه: تیم قزاقستان قدرتمند بود
انتصاب قائم مقام صداوسیمای مرکز خلیج فارس
تاکید استاندار خوزستان بر لزوم آسیب‌شناسی موانع تولید در استان
نیمکت‌های امید؛ از وام دانشجویی تا درخشش دانش‌آموزان قزوینی در نوبل ایرانی
ماده ۱۸ و ۱۳ قانون آموزش و پرورش نیاز به اصلاح دارد
تراکتور در خرم آباد زمین گیر شد
مهرصادقی رئیس کنفدراسیون اسکی روی آب آسیا شد
سرمای شبانه همچنان تداوم دارد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
استخدام در سازمان صداوسیما
آغاز گازسوز کردن رایگان خودرو‌های شخصی
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد
مربی ایتالیایی جدید تیم ملی فوتبال رونمایی شد
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است
مهارت‌افزایی نیروی کار، مؤثر در رشد اقتصادی و عدالت آموزشی
رد قاطع مذاکرات مستقیم با رژیم صهیونیستی
رونمایی از مجسمه زانوزنندگان برابر ایران
سرلشکر صفوی: کلید ساخت ایران قدرتمند سواحل مکران است
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
ایران اعتراف ترامپ را در مجامع بین المللی پیگیری می‌کند
ساکنان و گردشگران کیش مهمان ویژه برنامه محفل
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
دست‌اندازی بانک‌های‌ناتراز به‌منابع بانک‌مرکزی باید متوقف شود
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
تسهیلات وام ازدواج  (۱ نظر)
همکاری‌ سازنده ایران، چین و روسیه در مقابله با یک‌جانبه‌گرایی آمریکا  (۱ نظر)
تشییع و خاکسپاری مادر شهید محمد سلیمانی در شهر ورزنه  (۱ نظر)
هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور آلوده است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)