• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۶۵۴۲۳۵
تاریخ انتشار: ۰۸ آذر ۱۴۰۱ - ۱۱:۰۷
اقتصادی » بانک، بیمه و بورس

چک دیجیتال از میان برنده برخوردهای سلیقه ای با چک ها

سخنگوی بانک مرکزی گفت: متقاضیان برای دریافت چک الکترونیک و دیجیتال شدن امضای چک به بانک ها مراجعه کنند و این موضوع برخوردهای سلیقه را با چک ها از میان می برد.

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما؛ خانم آمنه نادعلی زاده سخنگوی بانک مرکزی میهمان برنامه " پویش" امروز رادیو فرهنگ بود و درباره اجرای سلیقه‌ای قوانین بانک‌ها و مسائل مرتبط با قانون چک گفتگو کرد.
این گفتگو به شرح ذیل است: چک دیجیتال بگیرید،برخوردهای سلیقه ای در بانک ها از میان می رود

مجری: شنونده‌های برنامه پویش پیامکی را ارسال کردند در رابطه با مسئله و مشکلی که داشتند در زمینه برخورد سلیقه‌ای بانک‌ها، من عین پیامک را می‌خوانم،  

" بنده برای هزینه ثبت نام فرزندم چکی را به تاریخ ۵ آذرماه صادر کردم ۶ آذرماه بانک؟ اسم بانک را نمی‌برم، پیامکی مبنی بر برگشت خوردن چک ارسال کرده است، در تماس با بانک اعلام کردند به خاطر امضا برگشت خورده و باید چک را از مدرسه بگیرند و مجددا چک جدیدی ارائه بدهم همان روز پیامکی از بانک دیگری که آنجا هم حساب داشتند مبنی بر مسدودی حساب به خاطر همین موضوع آمد در حالیکه حساب چکی بنده در آن بانک اولیه اصلا کسری نداشته است و اساسا اگر بنا بر مسدودی بود بایست این حساب مسدود می‌شد همین امر باعث مشکلات متعددی شده است لطفا علت این روند نادرست را از مسئولان محترم بانک مرکزی پیگیری بفرمایید. "
ما کم پیامک در مورد این مسئله نداشتیم این قانون جدید چک شما خیلی قانون خوبی است اتفاقات خوبی افتاده است جلوی برگشت خوردن مکرر چک را گرفته، اما خیلی دردسر‌های تازه و جدیدی برای مردم ایجاد کرده است، آیا به صرف این که یک امضا اشکال داشته باشد همه حساب‌ها را باز دوباره باید مسدود کنند؟
خانم آمنه نادعلی زاده سخنگوی بانک مرکزی: نقص امضا یا مخدوش بودن امضا یا عدم وجود امضا بر روی برگه چک یکی از مصادیق برگشت چک محسوب می‌شود و ارتباطی هم به قانون جدید چک ندارد، این مسئله از ابتدا در قانون چک به آن تاکید شده و اگر امضا مشکلی داشته باشد چک برگشت می‌خورد، چک هم که برگشت می‌خورد مشمول اقدامات انضباطی می‌شود که در قانون جدید به آن خیلی توجه شده است که یکی از الزامات تنبیهی که اتفاق می‌افتد انسداد حساب است.
مجری: خوب همان حساب را انسداد کنید.
خانم آمنه نادعلی زاده سخنگوی بانک مرکزی: همان حساب که قاعدتا شاید آن حساب وجه کافی را نداشته است.
مجری: خیر موجودی داشته است.
خانم آمنه نادعلی زاده سخنگوی بانک مرکزی: این باید بررسی شود و به بانک مرکزی ارسال شود که ببینیم صحت دارد یا نه، ولی طبق برنامه‌ای که برای انسداد حساب وجود دارد اول همان بانک و بعد سایر حساب‌ها است و اگر دیدند موجودی داشته باشد از آن حساب‌ها مسدود می‌کنند، اما برای این که این مشکل به طور کلی رفع شود و دیگر مسئله نقص امضا را نداشته باشیم استفاده از چک دیجیتال می‌تواند این معضل را رفع کند. شما می‌دانید که از این که چک دیجیتال صادر شود باید حتما امضای دیجیتال در خصوص این چک ثبت و درج شود امضای دیجیتال مثل امضای دستی نیست که تصویر امضا را بخواهند مطابقت بدهند، رشته اعدادی هست که رمزگذاری می‌شود و آن رمز را مورد بررسی قرار می‌دهند بنابراین این معضل می‌تواند از طریق چک دیجیتال به طور کامل رفع شود.
مجری: یعنی هیچ راهکار دیگری ندارد یعنی آن امضا نمی‌شود از پیش از صدور یک صحت سنجی شود، یک اتفاقی برایش بیفتد که دیگر این چالش بوجود نیاید؟
خانم آمنه نادعلی زاده سخنگوی بانک مرکزی: صحت سنجی امضا در داخل بانک اتفاق می‌افتد یعنی شما بانکی که حساب باز می‌کنید و از آن دسته چک می‌گیرید نمونه امضای شما را هم نگهداری می‌کند بنابراین اگر کسی می‌خواهد مطمئن شود آیا این امضا همان امضایی است که پای این چک درج شده باید به بانک مراجعه کند و این اطمینان را حاصل کند، ولی با توجه به شرایط جدید و محصول جدیدی که ارائه می‌شود من فکر می‌کنم این محصول می‌تواند این مسئله را رفع کند و کلا دردسر‌های مربوط به امضا دیگر جمع شود.
مجری: این چک دیجیتال الان اجرایی شده است؟
خانم آمنه نادعلی زاده سخنگوی بانک مرکزی: بله سه تا بانک این محصول را ارائه کردند حالا به تدریج هم مابقی بانک‌ها محصول خودشان را ارائه می‌کنند.
مجری: البته من یک چند تا از بانک‌ها می‌پرسیدم می‌گفتن دستورالعملش هنوز ابلاغ نشده است.
خانم آمنه نادعلی زاده سخنگوی بانک مرکزی: فکر کنم در آبانماه بانک مرکزی یک مراسم رونمایی گذاشت و سه تا بانک را اعلام عمومی کرد و این نشان می‌دهد که هم دستورالعملش وجود دارد و هم زیرساخت فنی اش وجود دارد تقریبا دو سال است که این دستورالعمل آماده است و الان هم بانک‌هایی که این محصول را ارائه می‌دهند منطبق با دستورالعملی که بانک مرکزی صادر کرده محصول را می‌شود ارائه کرد.
مجری: قبول ندارید که یک بخشی از متصدیان بانک‌ها، کاملا سلیقه‌ای عمل می‌کنند مثلا الان این دوست عزیزی که چکش به خاطر مغایرت برگشت خورده است، اصلا تشخیص این مغایرت با کیست؟ آن آدمی که نشسته آنجا و میگوید این مغایرت دارد از آن طرف ممکن است ببرد پیش رئیس بانک و بگوید نه این مغایرت ندارد. من نمونه‌ای را مثال بزنم یک چکی را نوشته بودند تاریخش به عدد بود و به حروف نبود و متصدی بانک گفت این، چون به حروف نزده من پاس نمی‌کنم و بردیم به رئیس بانک نشان دادیم و ایشان گفتند پاس کنید و این نشان دهنده سلیقه‌ای بودن است.
خانم آمنه نادعلی زاده سخنگوی بانک مرکزی: شما مسئله‌ای را دارید مطرح می‌کنید که الان به نظرم نه فضایش هست که من بتوانم به این موضوع پاسخ بدهم و نه مصداقش آمده که من بررسی کنم که ببینم این صحت دارد یا نه
مجری: این موردی که مسدود شده چی؟
خانم آمنه نادعلی زاده سخنگوی بانک مرکزی: این مسئله که چک برگشت خورده اگر دلیلش مشخصا مشکل امضا بوده متصدی کارش را درست انجام داده متصدی مسئول است از مصادیق برگشت چک بررسی کند و اگر مشکلی را در چک ملاحظه می‌کند آن چک را برگشت بزند. حتی اگر این کار را نکند ممکن است صادر کننده چک مدعی شود که شما بدون مجوز من آمدید چک را پاس کردید، این‌ها را هم در نظر بگیرید یعنی واقعا کار متصدی کار دشواری است به این راحتی نمی‌شود قضاوت کرد که بعضی‌ها سلیقه‌ای عمل می‌کنند و بعضی‌ها نه خیلی سختگیرانه نسبت به این اصول پایبند هستند.
مجری: کسانی که می‌خواهند چک دیجیتال داشته باشند چه کار کنند؟
خانم آمنه نادعلی زاده سخنگوی بانک مرکزی افزود: به شعب بانک خودشان مراجعه می‌کنند دسته چک دیجیتال را دریافت می‌کنند به همراه امضای دیجیتال و زمانی که می‌خواهند چک صادر کنند از چک دیجیتالشان به همراه امضای دیجیتالشان استفاده می‌کنند.
مجری: بعد به نام کسی می‌خواهد صادر شود آن طرف می‌تواند چک را وصول کند به صورت برخط درست است؟
خانم آمنه نادعلی زاده سخنگوی بانک مرکزی: بله کاملا الکترونیکی می‌تواند چکش را وصول کند یعنی درخواست وصول را برای بانکش ارسال کند و بانکش هم چک را برایش کارسازی بکند.
مجری: امضا هم الکترونیکی خواهد شد؟
خانم آمنه نادعلی زاده سخنگوی بانک مرکزی: بله، امضای دیجیتال الکترونیکی خواهد شد.

مجری: خیلی ممنون از توضیحاتتان برای شما و همکارانتان در بانک مرکزی آرزوی موفقیت می‌کنم و امیدوارم که برنامه‌هایی که بانک مرکزی دارد می‌چیند در یک مسیری باشد که مردم کمتر به گرفتاری و دردسر بیفتند، حالا این مسئله مسدود شدن خودش مسئله خاصی است که من می‌گویم همکارانم در مورد این فردی که پیامک دادند با شما خارج از برنامه صحبت کنند، دوستانمان در هماهنگی برنامه که ببینیم واقعا چرا حسابی که پول داشته داخلش یک حساب دیگر هم از یک بانک دیگر مسدود شده است. ممنون از پاسخگویی شما و موفق باشید

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آغاز به کار نمایشگاه بین المللی در کابل با مشارکت فعال ایران
افتتاح چندین طرح حوزه راه و امنیت در زرند
آمادگی ایران برای همکاری با چین در زمینه اقتصاد دانش‌بنیان
دانشگاه علوم پزشکی کاشان در فهرست نظام رتبه‌بندی لایدن
پیگیری برای حل مشکل متقاضیان طرح جوانی جمعیت در شوش
اقامه نماز طلب باران در ورامین همزمان با تداوم خشکسالی
ورود زمینی هیاتی از کشور جمهوری آذربایجان از مرز آستارا
کسب تراز تجاری مثبت در روسیه و اوراسیا اهمیت دارد
تردد در مسیرهای شهرستان دیواندره جریان دارد
ملیکا میرحسینی صاحب نشان برنز شد
ایجاد ۵ ناحیه صنعتی در کرمان
کشتی ترکیه در اوکراین هدف حملات روسیه قرار گرفت
انهدام شبکه سازمان‌یافته پولشویی در هرمزگان
ضرورت تزریق واکسن آنفلوانزا در گروه‌های پرخطر
تجلیل از دو ورزشکار قهرمان در نصرت آباد
شانگهای بهترین سازمان برای رفع نیاز‌های اعضاء
رونمایی از هفت کتاب در استهبان
جمع آوری شتر‌های سرگردان از ابتدای آذر ماه در جاسک
بهره برداری از کارخانه بازیافت پسماند ساختمانی تا پایان سال در اصفهان
تداوم صدرنشینی گیتی‌پسند و صعود مس سونگون به جایگاه سوم
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
شیراز لرزید
هوای اصفهان سالم شد
توصیه‌های هواشناسی کشاورزی استان همدان
احتمال کاهش فشار یا قطع آب در مناطقی از شهر اصفهان
استخدام در صداوسیما - استان مرکزی
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر
تکذیب استعفای اعضای دولت
رکورد ۱۹۰ روزه در ساخت ۱۵۰۰ واحد مسکونی
ختم ۴۲ درصد پرونده‌ها در شورا‌های حل اختلاف به سازش
بدون تعارف با رئیس سازمان هواشناسی کشور
مدیرعامل جدید ایران‌ایر منصوب شد
آغاز اصلاح یک موسسه اعتباری ناتراز
سامانه ای برای بارگذاری اسناد قولنامه ای راه اندازی می شود
۸۵ درصد بازار واردات نهاده‌ها در اختیار چند واردکننده اصلی است
اطلاعیه دانشگاه تهران درباره حواشی رویدادی در دانشکدگان هنر‌های زیبا
نیروی دریایی سپاه پاسداران یک نفتکش را توقیف کرد  (۲ نظر)
بارش باران در برخی از مناطق خوزستان  (۱ نظر)
تولد نهمین فرزند سرگرد یزدی  (۱ نظر)
میدری: شیوه جدید کالابرگ از آذرماه اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
پیش بینی بارش باران و رگبار در استان تهران  (۱ نظر)
پرداخت وام برای جایگزینی موتورسیکلت‌های فرسوده در یزد  (۱ نظر)
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر  (۱ نظر)
برای جوانان هر کاری انجام می‌دهیم تا با امید زندگی کنند  (۱ نظر)
کشاورزی محوری، خط‌مشی اصلی دولت  (۱ نظر)
افزایش فشار نظامی آمریکا بر ونزوئلا با هدفی مبهم  (۱ نظر)
تشدید فعالیت سامانه بارشی در آذربایجان غربی  (۱ نظر)
آغاز ثبت نام در طرح اسقاط موتورسیکلت‌های فرسوده از امروز  (۱ نظر)
رئیس‌جمهور ونزوئلا فرمان بسیج ملی صادر کرد  (۱ نظر)
حفاری‌های جدید در زیر و اطراف مسجدالاقصی  (۱ نظر)
معامله ۵۹۰ کیلوگرم زعفران در بورس کالا در هفته پایانی آبان  (۱ نظر)