• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۶۰۷۴۱۷
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۴۰۱ - ۱۴:۲۷
خراسان جنوبی » اجتماعی

تولید سالانه ۸۵ هزار تن زرشک در کشور

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی کشاورزی مشترک ایران و روسیه: تولید ۸۵ هزار تن زرشک در سال رقمی نیست که بتوان برای صادرات ان اقدام کرد و این محصول ۲۵۰ ساله، هنوز به خوبی حتی به استان‌های کشور هم معرفی نشده است.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان جنوبی، یکتا در برنامه رادیویی تلویزیونی "فردا از آن ماست" مرکز خراسان جنوبی، با بیان۸۵ هزار تن در سال، تولید کمی برای محصول زرشک است اینکه زرشک باید با معرفی صحیح و قوی در ردیف زعفران و خاویار قرار بگیرد افزود: باید از مزیت‌های غذایی و دارویی زرشک در بخش‌های مختلف از جمله چاشنی غذا و تولید افشانه و پودر بهره بگیریم یا بیشتر به جهان معرفی شود.


مطرح کردن بحث خرید تضمینی برای محصولی در رده زرشک، بی احترامی به کشاورز و تولیدکننده آن است
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی کشاورزی مشترک ایران و روسیه همچنین گفت: برای اضافه کردن یک محصول به سبد صادرات اقدامات بسیاری باید انجام شود که یکی از آن‌ها بکار بردن مشوق‌های صادراتی است که ردیف آن باید دیده شود.
یکتا افزود: از طرف اتاق بازرگانی کشاورزی ایران و روسیه وعده می‌دهم در سرای تجاری در آستارا خان روسیه، غرفه‌ای به خراسان جنوبی اختصاص داده شود.
وی گفت: همچنین خراسان جنوبی می‌تواند با عضو شدن فعالان اقتصادی خود در کمیسیون کشاروزی اتاق ایران و روسیه در این کمیسیون میزی داشته باشد.

زرشک خراسان جنوبی با فرآوری صحیح، بی نیاز از صادرات می‌شود
نائب رئیس اول کشت فراسرزمینی کشور و رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی استان اصفهان نیز در این برنامه گفت: محصول زرشک اگر فرآوری صحیح شود تمام آن در کشور مصرف می‌شود و برای فروش نیازی به بازار خارجی هم ندارد.
صادقی افزود: خراسان جنوبی ۸۰ هزار تن تولید زرشک دارد و از آنجایی که ایران ۸۵ میلیون نفر جمعیت دارد، چنانچه زرشک با فرآوری درست، به محصولات کاربردی تبدیل شود تمام این محصول در کشور خودمان مصرف می‌شود و نیازی نیست در بازار خارج از کشور به دنبال مشتری باشیم.
وی گفت: وقتی دانش آموزان شانزده هفده ساله در خراسان جنوبی می‌توانند از زرشک محصولات غذایی فرآوری کنند پس باید صنایع قوی برای فرآوری زرشک در این استان راه اندازی کرد تا ارزش افزوده محصول چند برابر شود و هزینه‌های تولید برای کشاورز به صرفه باشد.


تشکیل انجمن زرشک و ایجاد شرکت‌های هلدینگ صادراتی نیز از پیشنهادات ترابی، رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان برای حمایت از محصول زرشک خراسان جنوبی بود که در برنامه "فردا از آن ماست" مطرح شد.

 

باید بپذیریم که محصول زرشک می‌تواند برای کشور ارز آور باشد
نماینده مردم شهرستان‌های قائنات و زیرکوه نیز در این برنامه ورود بخش خصوصی و تقویت آن برای حمایت از محصول زرشک استان را ضروری دانست و گفت: بیش از ۴۰ هزار خانوار استان اقتصادشان به زرشک وابسته است که باید نتیجه تلاش آن‌ها با ورود بخش خصوصی، تقویت شود.
اسحاقی افزود: باید بپذیریم که محصول زرشک می‌تواند برای کشور ارز آور باشد و باید کاری کنیم که تجار بین المللی و بخش خصوصی این محصول را با ارز پیش خرید کنند.
وی گفت: مجلس هم باید اگر در آئین نامه ها، دستورالعمل‌ها و بخش نامه‌ها موانعی برای سرمایه گذاران وجود دارد آن را اصلاح و از سرمایه گذاران بخش خصوصی حمایت کند.
نماینده مردم قائنات و زیرکوه افزود: در حوزه گردشگری هم از وزارت خارجه می‌خواهیم در ۲ ماه برداشت زرشک با لغو روادید برای خراسان جنوبی، امکان ورود گردشگران با پرواز‌های بین المللی به استان را فراهم کند.

خیریه، عضو هیأت مدیره اتاق بازرگانی بیرجند هم با اشاره به تولید ۹۸ درصد محصول زرشک جهان در خراسان جنوبی هم گفت: باید با دعوت از تجار خارجی و برگزاری سمینار‌های کشوری، محصول زرشک را بیش از قبل به همگان شناخت تا فروش آن چند برابر شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
سلام ..ببخشید این حرف میزنم ...بهترین زعفران کشور را صادر کردید ما باید به قیمت طلا زعفران بخریم ..حالا زرشک هم صادر کنید ما دیگه باید حسرت زرشک پلو داشته باشیم ...وقتی مردم همه چیز زحمت می کشند به عمل می آوردند ولی ندارند بخورند..چرا که همه به کشورهای بیگانه میره بعد پولش به جیب سرمایه داران .ما فقر بکشیم...
نظر شما
آخرین اخبار
افزایش ۲ درصدی سهم بانوان متقاضی آزمون دکتری ۱۴۰۵ نسبت به سال گذشته
۲۴ بهمن، شروع ثبت نام از داوطلبان انتخابات شورای اسلامی روستا در خوزستان
تأکید مدیرکل محیط زیست زنجان بر پایش شبانه و نظارت میدانی مستمر بر صنایع
عزت و عظمت ایران اسلامی در سایه جانفشانی‌های شهداست
اوقات شرعی اهواز، ۲۴ بهمن ماه ۱۴۰۴
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۴ بهمن ۱۴۰۴
جهش در ساخت مسکن و زیرساخت‌های گلستان
خانه‌دار شدن بیش از ۴ هزار خانواده گلستانی
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۲۴ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
افتتاح سینما دیجیتال استاد شهریار بستان آباد
تیم سراب قهرمان مسابقات چهار جانبه بسکتبال جام فجر
پایان فرآیند بررسی صلاحیت داوطلبان شورای شهر در هیات‌های اجرایی خوزستان
افتتاح طرح آبیاری تحت فشار ۴۸ هکتاری در چاه‌گز شهرستان کهنوج
آغاز پخش آزمایشی فرستنده‌های HD بستان خوزستان
پایان هفته با جوی پایدار در سمنان
گرامیداشت چهلمین روز شهادت شهید سامر شریعتمدار در کرج
افتتاح طرح ابیاری تحت فشار در جیرفت
روایت حماسه مردم کیش در چهل و هفتمین بهار انقلاب اسلامی
پروژه انتقال آب در آستانه بهره‌برداری کامل
روایتی از همدلی و همبستگی و اتحاد البرزنشینان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فروش ۱۴ محصول ایران خودرو بدون حساب وکالتی
چگونه با اصلاح سبک زندگی به جنگ بیماری دیابت برویم؟
لغو تعرفه‌های ترامپ علیه کانادا در مجلس نمایندگان
نمایشگاه عرضه مستقیم کالا در یزد
از حماسه ۲۲ بهمن تا فرصت راهبردی انتخابات شوراها در پیش‌رو
ادعای اعدام مخفیانه هزاران نفر توسط رسانه صهیونیستی کذب است
گروسی: ایران از حق غنی‌سازی اورانیوم برخوردار است
هشدار نارنجی تشدید بارش‌ها در ۳ استان کشور
«صالح محمدی» هیچ حکم قطعی قابل اجرایی ندارد
پیام تبریک سران کشور‌ها به رئیس جمهور
بازگشت ۹ معدن غیرفعال به چرخه تولید در استان زنجان
تأکید دادستان کل کشور بر أخذ خسارت از عوامل اغتشاشات
تشکر رهبر انقلاب از کار بزرگ ملت ایران در روز ۲۲ بهمن
توقیف ۳ دستگاه اتوبوس حامل بار قاچاق در زنجان
آغاز فرآیند نوسازی ناوگان تاکسیرانی بدون آورده نقدی توسط متقاضیان
فراخوان صداوسیما برای ارسال تصاویر مردمی از مراسم ۲۲ بهمن  (۴ نظر)
راهپیمایی رزم در برف رزمندگان تیپ امام حسن مجتبی (ع) نیروی زمینی سپاه  (۳ نظر)
گروسی: ایران از حق غنی‌سازی اورانیوم برخوردار است  (۲ نظر)
سفر رییس سازمان محیط زیست به استان البرز  (۱ نظر)
فرمانده کل ارتش: دشمن فقط زبان قدرت را متوجه می‌شود  (۱ نظر)
اژه‌ای: ما مسئولان نباید لحظه‌ای از متن مردم جدا شویم  (۱ نظر)
مکرون: آمریکا و چین احتمالا اروپا را از دور خارج کنند  (۱ نظر)
تشکر رهبر انقلاب از کار بزرگ ملت ایران در روز ۲۲ بهمن  (۱ نظر)
انهدام یک هسته تروریستی سلطنت‌طلب در خراسان رضوی  (۱ نظر)
آغاز راهپیمایی ۲۲ بهمن در یزد  (۱ نظر)
اسلام‌آباد به همبستگی و حمایت علنی از تهران ادامه خواهد داد  (۱ نظر)
تعریض رئیس جمهور به رسانه‌های بیگانه در سفر گلستان  (۱ نظر)