پخش زنده
امروز: -
روزه داری نه تنها برای بدن مضر نیست، بلکه باعث تقویت سیستم ایمنی بدن و حفظ سلامتی میشود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز خوزستان، مسئول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت دزفول گفت: روزه داری با استفاده از رژیمهای غذایی مناسب موجب افزایش ترشح ایمنوگلوبینهای مخاطی و در نتیجه تقویت سیستم ایمنی و کاهش پاسخهای التهابی بدن میشود.
زینب رفعت پناه بر مصرف غذاهای سرشار از انرژی و مواد مغذی در وعده سحری که از کم آبی بدن، ضعف و خستگی بدن در طول روز جلوگیری میکنند، تاکید کرد و افزود: مواد غذایی انتخابی باید دارای حداقل میزان نمک، چربی و قند باشند، زیرا مصرف زیاد آنها سبب تضعیف سیستم ایمنی بدن میشوند.
وی با بیان اینکه غذاهای ساده و سبک شامل؛ انواع پلو و خورشت با حجم کم و یا وعدههای غذایی سبکتر شبیه وعده صبحانه برای وعده سحر مناسب هستند، ادامه داد: پیشنهاد میشود حتما از سبزیهایی از جمله؛ کاهو، خیار و گوجه فرنگی که آب زیادی دارند برای پیشگیری از کم آب شدن بدن، خشک شدن گلو و تشنگی استفاده شود.
توصیههایی برای وعده افطار و شام
رفعت پناه با بیان اینکه هنگام افطار، بدن برای جبران کاهش قند خون در ساعات روزه داری به یک منبع انرژی به شکل گلوکز نیاز دارد، افزود: توصیه میکنیم یک لیوان آب گرم، چای کمرنگ و یا یک لیوان شیر گرم همراه با خرما یا عسل پس از اذان بخورید.
وی بر محدود کردن مصرف بامیه و زولبیا به دلیل داشتن مقدار زیادی قند و چربی به ویژه اسیدهای چرب اشباع و ترانس تاکید و عنوان کرد: با توجه به اینکه وعده شام به عنوان یکی از وعدههای غذایی مهم در روزه داری محسوب میشود، پیشنهاد میکنیم افراد روزه دار حدود یک ساعت پس از صرف افطار ساده و سبک اقدام به خوردن شام کنند.
بیشتر بخوانید: توصیههای طب سنتی برای روزه داران
رفعت پناه میگوید: غذایی که در وعده شام خورده میشود باید کم چرب و کم نمک بوده و پس از مصرف شام و تا قبل از خواب، مصرف میوه و مایعات برای جبران کم آبی بدن و حفظ سلامت و ایمنی بدن در دستور کار قرار گیرد.