پخش زنده
امروز: -
گندم دارای کاربرد بسیاری در طول زندگی است بطوریکه مصرف آن منجر به کاهش خطر بیماریهای قلبی میشود و برای دیابتیها بسیار مفید است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ کاربردهای مفید غذایی گندم، منبع غنی از پروتئین و ویتامینها، شناخت ارزش غذایی گندم، پروتئین گندم فوقالعاده پر انرژی، وزن متعادل با مصرف گندم پخته و ۱۱ خاصیت بلغور گندم در طب سنتی برای داشتن بدن سالم را در این بسته بخوانید.
گندم غنی از کلسیم، منیزیم، پتاسیم، گوگرد، کلر، آرسنیک، سیلیکون، منگنز، روی، ید، مس، ویتامین ب، ویتامین، نمکهای معدنی و عناصر کاتالیزوری است.
خواص بلغور گندم در طب سنتی
بلغور گندم در طب سنتی هم کاربرد زیادی دارد و خواص آن میتواند برای داشتن یک بدن سالم برای شما مفید باشد، از جمله خواص بلغور گندم در طب سنتی عبارتند از:
۱ - بهبود در هضم غذا
زمانیکه فیبر در رژیم غذایی وجود داشته باشد، فرایند هضم هم راحتتر و بهتر انجام میگیرد. بلغور گندم مقادیر زیادی فیبر درون خودش دارد و مصرف آن باعث میشود که فرایند هضم غذا بهتر و سریعتر انجام شود.
۲ - کاهش وزن
اگر قصد کاهش وزن دارید، بهتر است بلغور گندم مصرف کنید. ویژگی کمکالری و کمچربی بلغور گندم به ایجاد احساس سیری در شما کمک میکند، این ویژگی علاوه بر اینکه جلوی پرخوری را میگیرد، کمک میکند که چربیهای موجود در بدن شما کاهش یابد.
۳ - افزایش میزان گردش خون
آهن یکی از مهمترین مواد موجود در بلغور گندم است که مصرف آن باعث افزایش این ماده در بدن و بهبود میزان گردش خون در بدن میشود، مقدار مفید و بهاندازه این ماده غذایی، در حدود ۱۵ درصد از نیاز روزانه به آهن را برطرف میکند.
۴ - تقویت استخوانها
تقویت استخوانهای بدن از دیگر خواص بلغور گندم در طب سنتی است. وجود مواد معدنی زیاد در بلغور گندم کمک میکند که بافتهای استخوانی تقویت شده و استحکام استخوانهای بدن افزایش یابد.
۵ - بهبود خواب
سطوح قابل توجهی از منیزیم موجود در بلغور گندم، آن را به کمکی بزرگ برای خواب تبدیل میکند، چرا که منیزیم میتواند بر تولید برخی از پیامرسانهای عصبی آرامشبخش تأثیر داشته باشد.
۶ - تسریع رشد
بلغور گندم، با داشتن تمام اسید آمینههای ضروری که بدن برای رشد و نمو نیاز دارد، منبع خوبی از پروتئین است که بدن ما برای رشد بافتها، سلولها، رگهای خونی جدید و ... به آن نیاز دارد.
۷ - پیشگیری از بیماریهای مزمن
دانهها و غلات به طور معمول با پتانسیل آنتی اکسیدانی بالایی همراه نیستند، اما بلغور گندم دارای خاصیت آنتی اکسیدانی فیتونوترینتها است که میتوانند در از بین بردن التهاب و کاهش جهش سلولهای سالم که باعث سرطان میشوند، کمک کند.
۸ - تقویت ایمنی بدن
طیف وسیعی از ویتامینها و مواد معدنی موجود در بلغور گندم میتواند بر سیستم ایمنی بدن تأثیر بگذارد.
۹ - محافظت از قلب
علاوه بر اثراتی که فیبر بر تجمع کلسترول در قلب دارد، بلغور گندم میتواند به سلامت قلب و عروق نیز کمک کند.
۱۰ - ساخت استخوانهای قوی
مواد معدنی بسیاری که در بلغور گندم یافت میشود، برای بسیاری از سیستمهای مختلف بدن مهم هستند، اما برای بهبود استحکام استخوان اهمیت ویژهای دارند.
۱۱ - کمک به افراد دیابتی
بلغور گندم با داشتن کربوهیدراتهای پیچیدهتر نسبت به گندم ساده تصفیه شده و قندهای ساده، میتواند میزان قندخون را در بدن بهبود دهد.