پخش زنده
امروز: -
موج ششم کرونا با جولان اُمیکرون تا دو سه هفته آینده به قله خواهد رسید؛ اتفاقی که آمارهای ابتلا به کرونا را فراتر از تصور خواهد کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ ابراهیم قادری رئیس اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت در این باره گفت: تعداد بیماران واقعی، خیلی بیشتر از آمار اعلام شده، است و احتمال دارد در هفتههای آینده تا ۱۰۰ هزار بیمار مبتلا به اُمیکرون در روز نیز داشته باشیم.
همچنین آمار تعداد بستریهای جدید در آغاز این هفته ۱۵۲۹ نفر بود؛ این آمار شنبه دو هفته گذشته ۴۲۶ نفر بیمار جدید بود، مقایسه این آمار نشان میدهد تعداد بستریهای جدید حدود ۳.۵ برابر شده است.
محمدمهدی گویا رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت: موارد بستری نسبت به هفته گذشته افزایش چشمگیری دارد که امکان دارد تا دو هفته آینده آمار مرگ ناشی از این بیماری بیشتر شود.
اُمیکرون که سرعت انتقال آن درمقایسه با دلتا ۳ تا چهار برابر است، علاقه خاصی نیز به کودکان و نوجوانان دارد.
مسعود مردانی عضو کمیته کشوری مقابله با کرونا نیز ضمن اشاره به اینکه ۲۰ درصد مراجعه کنندگان به بیمارستان ها، کودکان هستند، گفت: در حال حاضر بیشتر بخشهای اطفال اشغال شده است.
برغم این موارد، ابتلای بسیاری از مردم به ویژه جوانان به این سویه نگران کننده نیست.
عضو کمیته کشوری مقابله با کرونا گفت: کرونا برای بسیاری از بیماران که نقص ایمنی ندارند بیماری بدی نیست و عارضهای ندارد.
افراد مبتلا به سویه اُمیکرون نیازی به سی تی اسکن ندارند و میتوانند یکسری درمانهای ساده را در هفته نخست این بیماری به کار گیرند.
مردانی در این باره گفت: درمان اُمیکرون در هفته اول، علامتی است یعنی زمانی که تب میکنیم استامینوفن استفاده کنیم، اگر سرفه داریم شربت سرفه یا آویشن مصرف کنیم بنابراین مایعات بیشتر، سبزی تازه، میوه تازه، استراحت و نداشتن استرس از درمانهای هفته اول اُمیکرون است.
وی با بیان اینکه افرادی که بیماری زمینهای ندارند حتی آزمایش PCR نیز ندهند، افزود: زمانی که اُمیکرون تشخیص داده میشود، حتماً دو تا سه روز از بیماری گذشته است؛ بنابراین بیشترین میزان آلودگی در اُمیکرون دو تا سه روز قبل از تشخیص و دو تا سه روز بعد از تشخیص است و زمانی که فرد در این مدت خود را قرنطینه میکند حداقل موجب انتقال بیماری نمیشود.
با توجه به سرعت انتقال و شیوع گسترده سویه اُمیکرون، مردم میتوانند با رعایت شیوهنامههای بهداشتی، تزریق واکسن و رعایت یکسری دستورالعملهای ساده در زمان ابتلا، بر این ویروس غلبه کنند.