پخش زنده
امروز: -
ترکیب بعضی از مواد غذایی با هم باعث افزایش خواصشان میشود و لازم است برای بهره بردن بیشتر، آنها را بشناسیم.
غلات سبوس دار با سیر یا پیاز
افزودن پیاز یا سیر تفت داده شده به غذاهایی که همراه با نان سبوسدار خورده میشوند، کیفیت غذایی هر دوی این خوراکیها را به طرز چشمگیری افزایش میدهد. یافتههای علمی جدیدتر نشان دادهاند که این ترکیب حتی غلات سبوسدار را به محصولات سالمتر و اثربخشتر تبدیل می کند.
زینک (روی) موجود در منابع گیاهی با کیفیت جذب بدن می شود، اما همین زوج غذایی، جذب زینک را هم تقویت می کند. دریافت آهنِ کافی برای اکسیژنرسانی مطلوب به سلولهای بدن ضروری است، در حالی که دریافت زینک (روی) هم برای داشتن سیستم ایمنی سالم و همچنین، التیام و بازسازی زخمهای بدن ضرورت دارد.
لوبیا و انواع سبزیجات
چیزی که این زوج غذایی را قدرتمند میسازد، ترکیب شدن آهن (در لوبیا) با ویتامین C (در سبزیجات) است. وقتی که لوبیا را همراه با سبزیجات مصرف می کنید، ویتامین C موجود در سبزیجات به آهن موجود در لوبیا کمک می کند تا به حالتی تبدیل شود که به سادگی توسط بدن جذب میشود. اگر میخواهید از فواید بهترین منابع گیاهی سرشار از ویتامین C بهرهمند شوید، باید هر روز از این سبزیجات استفاده کنید؛ انواع مرکبات (مانند نارنگی، پرتقال و...)، گلکلم، فلفل دلمهای قرمز و جعفری.
کره بادام زمینی و توت فرنگی
ویتامین E را همراه با ویتامین C مصرف کنید . ویتامین E جلوی تخریب قرنیه چشم ( یکی از شایعترین علل نابینایی ) را میگیرد. ویتامین C هم ویتامین E را برای مبارزه با عوامل بیماری آماده و تجهیز میکند. منابع خوب ویتامین E شامل بادام (و روغن بادام)، بادام زمینی (و کره بادام زمینی)، گندم، تخمه آفتابگردان و دانههای سویاست و ویتامین C را هم در موادی مانند مرکبات، کیوی، فلفل دلمهای، کلم بروکلی، گوجه فرنگی، توت فرنگی و سیب زمینی پیدا میکنید.
گوجه فرنگی و روغن زیتون
افزودن چربیهای سالم مانند روغن زیتون به میوهها و سبزیجات به بدن در جذب بهتر مواد مغذی گیاهی یا فیتونوترینتها کمک می کند. لیکوپن ماده مهمی است که در گوجهفرنگی، فلفل قرمز و هندوانه یافت میشود و رنگ قرمز آنها را میسازد. دریافت این ماده بهطور منظم و مستمر، خطر ابتلا به سرطان پستان، بیماریهای قلبی و بیماریهای ریوی را کاهش میدهد.