پخش زنده
امروز: -
مدیرکل محیط زیست مازندران: توقف فرسایش خاک نیازمند عزم جدی در اجرای قانون حفاظت از خاک است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز مازندران، مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران در همایش خاک گفت: به منظور حفظ و پایداری خاک به صورت کمی و کیفی، کاربری صحیح و بهره برداری بهینه از خاک و جلوگیری از تخریب و آلودگی آن و احیاء، اصلاح و بهسازی خاکهای تخریب و آلوده شده، قانون حفاظت از خاک در سال۱۳۹۸ مصوب و برای اجرا به دستگاههای اجرایی مربوط ابلاغ شد.
ابراهیمی کارنامی افزود: آیین نامههای این قانون هنوز به صورت کامل به اجرا در نیامده است و این امر سبب کندی اجرای طرح مدیریت حفاظت خاک در کشور شده است.
او گفت: علاوه بر کشاورزی بهینه، احیای تالاب بین المللی میانکاله در منطقه شرق مازندران از راهکارهای مهم اساسی بر جلوگیری از تشدید فرسایش خاک در مازندران است.
مدیرکل جهاد کشاورزی مازندران نیز در این همایش گفت: ۷۷درصد زمینهای کشاورزی استان در مناطق شیبدار قرار دارد و کنترل فرسایش خاک در این مناطق دشوار است.
شهیدی فر افزود: فرسایش خاک در اراضی شیبدار استان با اجرای طرحهای از از قبیل کشاورزی اصولی، کشت گیاهان دارویی در مراتع، کاشت نهالهای مثمر و گسترش کشتهای گلخانهای حدود ۴۰درصد کاهش یافته است.
دکترای حفاظت آب و خاک و عضو هیات علمی منابع طبیعی ساری نیز گفت: میزان فرسایش خاک در مازندران حدود ۱۶تُن در هکتار است که چهار برابر میانگین جهانی است.
دکتر لیلا غلامی با بیان اینکه برای تولید هر یک سانتی متر خاک ۷۰تا۱۰۰ سال زمان میبرد، افزود: روند فرسایشی خاک در مازندران به دلیل فعالیتهای مثل کوه خواری، ساخت و سازهای بی رویه، جنگل تراشی و کشت غیر اصولی محصولات کشاورزی در استان شدت گرفته است.
پنجم دسامبر برابر با چهاردهم آذر از سوی سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد بهعنوان روز جهانی خاک نامگذاری شده است.
شعار امسال روز جهانی خاک "جلوگیری از شوری خاک، افزایش بهره وری خاک" با انگیزه افزایش آگاهی در مورد اهمیت حفظ اکوسیستمهای سالم و رفاه انسان عنوان شده است
۷۲نوع محصول کشاورزی در مازندران کشت میشود.
زینب دیوارگر گزارش می دهد